Surse oficiale de la București: ”Trebuie să ne pregătim pentru o perioadă medie sau lungă în cazul acestui război”

Un înalt oficial român a declarat că războiul din Ucraina ar putea fi de durată „medie sau lungă” și că ar trebui să ne pregătim de acest lucru în condițiile în care, „dacă statele reușesc să ajute în continuare, sunt șanse reale ca Ucraina să reziste”.

„Este greu de preconizat cât va dura conflictul. Totul depinde de cât rezista Kiev-ul. Dacă statele reușesc să ajute în continuare, sunt șanse reale să reziste”, a declarat sursa citată.

De asemenea, războiul din Ucraina ar putea dura, pe termen mediu, câteva luni, însă dacă se ajunge la scenariul în care ar ajunge să dureze o perioadă lungă, el ar putea durea chiar doi-trei ani, scrie digi24.ro.

„Trebuie să ne pregătim pentru o perioada medie sau lungă în cazul acestui război. Mediu înseamna câteva luni; lung – doi-trei ani”, a mai spus oficialul.

„Ceea ce a făcut Rusia, astăzi, prin așa-zisa negociere a reprezentat, de fapt, o «cumpărare de timp », în încercarea de a se replia după ce planul de a lua rapid Kiev-ul a cazut”.

Conform sursei citate, cetățenii ucraineni care fug de război și vin în România vor putea rămâne în țara noastră timp de 90 de zile fără nicio problemă și li se vor pune la dispoziție locuri de muncă și învățământ în limba maternă pentru copii.

„Ucrainenii care vin la noi speriați de război pot sta 90 de zile fără nicio problemă. Statul român le va oferi de lucru și le va asigura copiilor învățământ în limba maternă”.

„Decidenții de la București vorbesc despre un atac total atipic, fără logică militară. În acest context, simpla evocare a chestiunii nucleare pare o chestiune diabolică și care arată disperarea liderului de la Moscova”.

„Legea offshore va fi adoptată în maximum două săptămâni, există acord de principiu în Coaliție”

„Ne putem aștepta la aproximativ 50 de mii de ucraineni care să ne treacă zilnic granița, în fuga lor din calea razboiului”, a mai declarat sursa citată.

Jocurile Olimpice de la Paris 2024: Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia

La ora 07.50 (ora Atenei, 06.50 la Paris), portul Pireu, acoperit de nori, se trezeşte, dar terminalul C este scena unei activităţi intense. Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024, conduce o mică delegaţie care vizitează Belem, scrie AFP.

Legendarul vas cu trei catarge se pregăteşte să primească flacăra olimpică, care, după ceremonia de predare a acesteia pe stadionul Panathenaic din Atena, vineri, şi-a petrecut noaptea la ambasada Franţei.

În aşteptarea oficialilor, cei şaisprezece cercetaşi selectaţi de Caisse d’Épargne ajută la reglarea protocolului. Două ore mai târziu, protejată de gărzi, scrutată de camere de luat vederi şi de o dronă, flacăra, în ritmul lent al lui Tony Estanguet, preşedintele Paris 2024, hotărât să se bucure de solemnitatea momentului, ajunge pe pontonul de la Belem în aplauzele publicului.

O flacără, păstrată într-un mic felinar, gata să se instaleze în salonul navei, gata să trăiască douăsprezece zile de neuitat de navigaţie. Apoi se pleacă la Marsilia, unde oraşul se pregăteşte pentru marele eveniment din 8 mai: o paradă nautică, focuri de artificii… La sosirea navei Belem, Florent Manaudou va fi primul purtător al torţei.

„Este un sentiment de bucurie, de mândrie, această flacără este franceză. Ea va face această traversare a Mediteranei. Şi este, de asemenea, un sentiment de responsabilitate, pentru că flacăra va ajunge la Marsilia pe 8 mai, iar acesta este începutul a ceva extraordinar de concret. Vrem ca francezii să fie mândri. Şi vrem să proiectăm o imagine deschisă în întreaga lume, o imagine de îndrăzneală şi de universalism, şi să transmitem un mesaj de pace şi de armonie prin intermediul Jocurilor Olimpice”, a comentat ministrul Sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, prezentă la eveniment.

Rândunica roșcată, o specie extrem de rară, a fost surprinsă în premieră pe teritoriul României

Recent, în România, a fost observată apariția unei păsări spectaculoase. Este un exemplar atât de rar, încât nimeni nu l-a mai întâlnit până acum.

La începutul lunii aprilie a acestui an, rândunica roșcată a putut fi observată în diverse zone ale țării. Norocoșii au avut privilegiul să admire acest exemplar rar și special în locuri precum Giurgiu, Ialomița, București și Alba, conform Fanatik.

Rândunica roșcată este ușor de identificat, mai ales datorită penajului său distinctiv. Gâtul și abdomenul acestei păsări au o nuanță roșie, cu mici dungi negre. La fel ca și alte specii de rândunică, coada sa este lungă și bifurcată.

Rândunica roșcată sosește în România în luna aprilie și pleacă la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, migrează către țările calde și poate fi întâlnită pe un teritoriu vast, inclusiv în Mongolia, în sud-estul Siberiei și chiar în Japonia.

Un bărbat din Zimbabwe a primit peste 3.000 de ani de închisoare. Ce acuzaţii i se aduc

Jeremiah Nyasha Musiwacho Dube, în vârstă de 59 de ani, a primit peste 3.000 de ani de închisoare. Bărbatul din Zimbabwe a fost acuzat de spălare de bani, fraudă şi fals.

Potrivit The Herald, Înalta Curte din Petroria l-a găsit vinovat de 391 de infracţiuni, printre cele mai importante fiind acelea de spălare de bani, fraudă şi fals. Dube a primit o sentinţă de 3.376 de ani în închisoare. Va executa efectiv doar 65 de ani.

Dube făcea parte dintr-un grup infracţional mai amplu care falsifica acte contabile pentru a obţine în mod fraudulos rambursarea TVA-ului. Un alt inculpat din dosar, Mavudzi Maxwell Ndlovu, a fost condamnat la 3.272 de ani de închisoare, dar şi el va executa doar 65 de ani.

Alţi inculpaţi au primit pedepse de 100 de ani, din care vor executa efectiv doar 15 ani. Cei care au colaborat cu autorităţile au scăpat definitiv de orice pedeapsă cu închisoarea.

sursa: Observatornews.ro

Klaus Iohannis i-a transmis lui Joe Biden că România se oferă să fie hub de distribuție a asistenței umanitare în Ucraina
Articolul anterior
UE adaugă oligarhi ruşi şi pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului pe lista neagră a sancţiunilor
Articolul următor