Țara care a dezvoltat și autorizat primul vaccin Covid din lume, se confruntă cu un nou record de infectați. Peste 17.000 cazuri, în ultimele 24 de ore

Deși este prima țară care a înregistrat un vaccin și a dezvoltat propriul ser, Sputnik V, Rusia nu a reușit să vaccineze un procent suficient din populația sa pentru a opri transmiterea rapidă a virusului.

Moscova a înregistrat sâmbătă, pentru a doua zi consecutiv, un nou record de infectări cu noul coronavirus, după ce a recenzat 9.120 de cazuri în 24 de ore, potrivit datelor guvernamentale, informează AFP, conform Agerpres.

Această explozie a cazurilor de Covid-19 este provocată, potrivit autorităţilor, de varianta Delta, depistată prima dată în India şi care ameninţă să copleşească spitalele din capitală moscovită.

La nivel naţional, Rusia a recenzat un total de 17.906 de cazuri şi 466 de decese în decursul ultimelor 24 de ore, un record din data de 13 martie. În capitală, s-au înregistrat 76 de decese.

În situaţia de faţă, primarul adjunct al Moscovei, Anastassia Rakova, a anunţat că municipalitatea va creşte numărul de paturi destinate pacienţilor Covid-19 de la 17.000 la 24.000 în decursul următoarelor două săptămâni.

Vineri, primarul Moscovei, Serghei Sobeanin, a afirmat că aproape 90% dintre bolnavi erau infectaţi cu varianta Delta.

Sobeanin a decretat totodată miercuri vaccinarea obligatorie a angajaţilor din sectorul serviciilor. Circa 60% dintre aceştia, echivalentul a două milioane de persoane, ar trebui să fie vaccinate până pe 15 august.

Rusia, cu 128.911 de decese asociate Covid-19 potrivit statisticilor oficiale, este ţara europeană cu cel mai mare număr de morţi.

O nouă rută feroviară între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată în decembrie

Între Ucraina și Republica Moldova va fi lansată ruta feroviară Lvov-Chișinău, din 15 decembrie, informează presa ucraineană citată de radiomoldova.md.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație al companiei „Ukrzalizniția”, Oleksandr Pertsovskyi.

„Funcționează cu succes ruta Kiev-Chișinău. Acum adăugăm și Lvov la această conexiune. A fost o cerere populară”, a remarcat el.

Trenul va porni din Lvov la ora 15:00 și va ajunge la Chișinău a doua zi, la ora 11:30.

Potrivit șefului „Ukrzalizniția”, acesta este un timp convenabil pentru cei care doresc să facă un zbor din aeroportul local, care este destul de activ, în special pe rutele sudice populare, cum ar fi Turcia.

Acum Lvov va avea o conexiune directă cu Chișinăul”, a subliniat Oleksandr Pertsovskyi.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 20 de zile înainte de data plecării.

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen în ianuarie 2025

România și Bulgaria se pot alătura pe deplin spațiului Schengen de liberă circulație din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Reuters.

Pinter a anunțat că un pachet de măsuri de securitate va fi prezentat la reuniunea miniștrilor de interne din UE din 11 decembrie, între care aranjamente pentru cel puțin 100 de polițiști de frontieră pentru a proteja granița dintre Turcia și Bulgaria.

România și Bulgaria se află pe rute majore pentru comerțul ilegal cu arme și droguri, precum și pentru traficul de persoane, dar Comisia Europeană a declarat, după o investigație amănunțită, că cele două țări au îndeplinit toate cerințele Schengen.

România a descris opoziția Austriei ca fiind nejustificată, citând date de la agenția de frontieră Frontex care arată că migranții ilegali au intrat în UE în principal din Balcanii de Vest, nu din România.

Gata cu restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău

Începând cu data de 23 noiembrie 2024, ora 08.00, restricțiile de acces în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău vor fi eliminate complet. Această decizie a fost luată de Grupul managerial de risc, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

”Accesul în terminalul Aeroportului Internațional Chișinău va fi permis tuturor persoanelor, fie că sunteți pasageri, fie că doriți să întâmpinați sau să petreceți pe cineva drag.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare. Securitatea și siguranța fiecărui participant la traficul transfrontalier sunt priorități absolute.”, anunță Aeroportul Internațional Chișinău.

Explicația unui specialist: ,,Valul 4 vine pentru că urmează după valul 3. Virusul este plecat acum”
Articolul anterior
Belgia. Cinci morți și 9 răniți după prăbușirea șantierului unei școli. Cetățeni moldoveni, printre victime
Articolul următor