Țara care ar putea vinde din anul 2022 doar mașini electrice

Din aprilie anul viitor, cu trei ani mai devreme decât și-a propus, Norvegia nu va mai vinde mașini noi pe benzină, arată o analiză lansată de Federația Norvegiană de Automobile.

Ultima mașină cu motor pe combustie va ieși pe poarta dealerilor auto norvegieni în aprilie anul viitor. Așa estimează autoritățile, luând în calcul rata lunară a vânzărilor la mașini pe benzină, scrie publicația Drive, transmite Libertatea.ro

Guvernului norvegian își propusese să ajungă în acest punct în 2025. 

Va crește piața mașinilor second-hand 

Anul acesta, doar 10% din totalul vânzărilor a fost la mașini care nu aveau niciun tip de electrificare – baterie electrică sau sistem hibrid. Este o scădere de 21% față de anul trecut și la jumătate față 2017. Se vor vinde în continuare mașini hibrid, dar acestea nu sunt în topul preferințelor norvegienilor.

Erik Andresen, reprezentant al Asociației Naționale a Importatorilor de Mașini, crede totuși că oamenii vor căuta portițe să-și ia mașini pe benzină. 

„Nu cred că vânzările mașinilor pe benzină sau diesel vor ajunge la zero complet pentru că vor fi mereu persoane care au nevoi de transport pe care doar aceste mașini le pot îndeplini. Va exista în continuare o piață importantă de mașini second-hand”, a spus acesta. Șapte din opt mașini din Norvegia sunt acum cumpărate la mâna a doua.

2.000 de persoane din 26 de ţări aleargă la Maratonul Internaţional Chişinău
Articolul anterior
Alimentul nerecomandat copiilor. Determină pubertate precoce la fete și retard în dezvoltarea sexuală la băieți
Articolul următor
Alte articole interesante