Țara care introduce somnul de zi la locul de muncă

În Finlanda, exită o nouă tendință – somnul de zi în timpul orelor de muncă, plătite de către angajator. Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia că somnul din mijlocul zilei de muncă are un efect pozitiv nu doar asupra productivității angajaților, dar și asupra bunăstării financiare a companiei în care salariaților li se permite să tragă un pui de somn.

separator
Unele firme au angajat specialiști care petrec ora corporativă de culcare, îi învață pe salariați cum să se relaxeze și să mediteze.

„Este greu să-ți determini corpul și mintea să se relaxeze, însă cu ajutorul antrenorului este mult mai simplu, chiar în mijlocul zilei. Instructorul te trimite într-o mini-vacanță timp de o oră”, a declarat organizatoarea acestor ore de relaxare, Tiina Vainio, de la Sofia Future Farm.

Sindicatele finlandeze au ajuns la concluzia că oamenii au nevoie de un somn de 30-60 de minute la amiază, după ce angajații au fost chestionați. Sondajul a scos la iveală că angajații obosesc foarte mult la locul de muncă, au un disconfort fizic și visează cât mai repede să-și părăsească scaunul la sfârșitul zilei.

sursa

O veste bună pentru fashioniste! Un gigant din industria textilă vrea să își extindă afacerea și în Moldova
Articolul anterior
Argintul în cosmetice: de ce este necesar?
Articolul următor
Alte articole interesante