Ţara unde parlamentarii o duc poate mai modest decât alegătorii. Imaginile sunt elocvente

Problema traficului sufocant şi a poluării este dezbătută de ani de zile iar în unele ţări înșiși  parlamentarii oferă exemple de urmat. Iată, mai jos, cum arată parcarea Parlamentului din Danemarca.

separator

Copenhaga este oraşul unde numărul bicicletelor care circulă pe străzi îl întrece pe cel al maşinilor. Potrivit unor statistici recente, numărul bicicletelor înregistrate era de 265.700, în timp ce cel al maşinilor era de 252.600. Asta în condiţiile în care, în 1970 numărul maşinilor era de 351.133, iar cel al bicicletelor de 100.071.

Înşiși parlamentarii danezi sunt cei care dau un exemplu de cum să ai grijă de propria capitală, după cum se poate observa din fotografia de mai jos, postată de Vlad Mixich pe Facebook.

,,Aşa arată parcarea parlamentarilor din Danemarca. Clădirea mare e chiar Parlamentul: fără garduri, fără bariere”.
Parlamentarii danezi nu sunt singurii care îşi duc viaţa ca oamenii de rând, un exeplu elocvent fiind şi cel al aleşilor suedezi. Pentru locuit aceştia au la dispoziţie garsoniere deţinute de stat, cu o suprafaţă de circa 40 de metri pătraţi. Singura camera este folosita atât ca living, cât şi ca dormitor. Spălătoria este comună, iar demnitarii trebuie să se programeze din timp dacă vor să îşi spele aşternuturile. Sunt şi parlamentari care trăiesc într-un spaţiu chiar mai mic, de doar 18 metri pătraţi.

Sursa

Statul va acorda subvenții de 3 milioane de lei pentru îmbunătățirea nivelului de trai în satele Moldovei
Articolul anterior
Circa 100 de familii au cumpărat apartamente în Capitală, dar nu au primit acte sau chei
Articolul următor
Alte articole interesante