Topul celor mai scumpe facultăți din Moldova

Viitorii studenţi care nu vor prinde un loc la buget vor trebui să scoată din buzunare zeci de mii de lei anual pentru a învăţa la unele universităţi din ţară.

Cele mai exorbitante taxe sunt la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Universitatea de Medicină sau Universitatea Tehnică. Şi în acest an, topul celor mai mari taxe de studii îl deschide Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice. Cei care vor să înveţe la specialităţile Canto academic şi Dirijat orchestră vor trebui să achite 35.950 de lei anual.

Pe locul doi se află specializarea Stomatologie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, unde contractul este de 33.100 de lei. Următoarea în clasament este Universitatea Tehnică a Moldovei, unde taxa la specialităţile Arhitectură şi Design interior este de 13.500 de lei.

La polul opus, cu cele mai mici taxe de studii se plasează Universitatea Agrară din Moldova. Studiile la specialităţile Agronomie şi Horticultură costă 7.000 de lei anual. 

Următoarea pe listă este Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți cu specialităţile limba română şi limba rusă, unde contractul pentru un an este de 5.500 de lei. Cea mai mică taxă, de 5.000 de lei, este la Universitatea de Stat din Moldova la specialitatea Biblioteconomie, Asistenţă informaţională şi Arhivistică. 

sursa: www.publika.md

Mai multe locuri din Chişinău au fost vandalizate
Articolul anterior
Specialiștii cer construcția unei fabrici de reciclare a e-deșeurilor
Articolul următor
Alte articole interesante