Tragedia unui elev eminent din Galați. A lăsat bilete de adio fiecărui membru al familiei înainte să se arunce în gol

Un elev bun la învăţătură, îşi luase examenul „Cambridge” cu calificativul „foarte bine” şi cu un viitor strălucit în faţă. Elevul de 18 ani, care s-a aruncat de pe acoperişul blocului în care locuia, învăța la un colegiu de elită din Galați, România, era bursier și făcea voluntariat. A lăsat bilete de adio pentru fiecare membru al familiei sale, scrie adevarul.ro.

Răzvan, băiatul de 18 ani, care și-a pus capăt zilelor, era elev în clasa a 12-a la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” din Galați. Reprezentanții unității școlare spun că era un elev foarte bun la învățătură, având medie peste 8.50 și bursă anul trecut. El era un copil implicat și făcea voluntariat. De curând, luase examenul „Cambridge” cu calificativul foarte bine.

Profesorii spun că era un copil cu bun simț, empatic, dar mai introvertit. 

„Dumnezeu să te ierte, Răzvan! Ca profesor al tău, pot să-ți spun că pentru mine ai fost și vei rămâne elevul pe care-l caut la fiecare generație, copil cu mult bun simț și respect deosebit. Sper ca bunul Dumnezeu sa te așeze în locul bine meritat! Cu tristețe în suflet și regret că nu am făcut mai mult pentru a te ajuta sa treci de aceste momente grele din viața ta, al tău domnul profesor Mogoș Cătălin!”, a scris profesorul său de biologie, pe rețelele de socializare.

Șocați sunt și vecinii, care spun că băiatul era liniștit și provenea dintr-o familie bună. 

„Era un copil foarte bine educat, liniștit, cu bun simț. Îl știu de când era mic. Îmi pare tare rău că s-a întâmplat o așa tragedie. Dumnezeu să-l ierte”, a spus o vecină.

Tânărul a lăsat mai multe bilete de adio

Poliția a fost sesizată telefonic la 112, luni, 16 octombrie 2023, în jurul orei 16,05, cu privire la faptul că pe aleea dintre două blocuri situate pe strada Slănic din municipiul Galaţi se află întinsă la sol o persoană care ar fi căzut de la un etaj superior al unui bloc.

„Poliţiştii care au ajuns în scurt timp la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, victima, un tânăr de 18 ani, din municipiul Galaţi, fiind preluată şi transportată la spital de un echipaj S.M.U.R.D. în stare comatoasă, unde, din păcate, în cursul nopţii de 16/17.10.2023 a decedat.

Din verificările preliminare efectuate s-a stabilit faptul că tânărul și-ar fi premeditat această acțiune şi s-ar fi aruncat în gol de pe acoperişul blocului unde domicilia, după ce în prealabil a scris mai multe bilete cu mesaje de adio pentru familia sa”, au precizat reprezentanții IPJ Galați.

A fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest tragic incident.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

La expirarea mandatului, primarii ar putea beneficia de mai mulți bani, la fel ca demnitarii publici
Articolul anterior
Produse alimentare, aparent inofensive, care ar putea provoca dependență ca drogurile și țigările. Ce conțin
Articolul următor