Trupele ruse au un nou obiectiv: Vor începe al treilea val de atacuri pentru a captura vasta uzină de cocsificare din Avdiivka

Forțele rusești, concentrate de săptămâni întregi pe cucerirea orașului-cheie Avdiivka din estul Ucrainei, sunt acum hotărâte să captureze vasta sa uzină de cocsificare, a declarat primarul orașului, potrivit Reuters.

Trupele rusești au un nou obiectiv: Va începe al treilea val de atacuri

Foto: Hotnews.ro

Statul Major General al Ucrainei, într-o informare publicată vineri seară, a spus că forțele sale au respins 17 atacuri asupra Avdiivka și în jurul acesteia, transmite hotnews.ro.

„Ei trebuie să o cucerească. Punct”

Primarul Vitaliy Barabash, vorbind la televiziunea națională, a afirmat că interceptările transmisiunilor rusești au dezvăluit că Moscova încearcă acum să ocupe uriașa uzină de cocsare a orașului.

„Au un nou obiectiv și acesta este uzina de cocsificare. Ei trebuie să o cucerească. Punct”, a declarat Barabash.

„Înțelegem că un (nou) al treilea val de atacuri va începe în orice zi, odată ce pământul se va usca și vor putea avansa. Ei sunt angrenați într-o acumulare de forțe. Vedem și auzim asta”, a adăugat primarul din Avdiivka.

Analiștii militari ucraineni spun că asaltul susținut asupra Avdiivka ar avea o semnificație mai mult politică decât militară și ar putea fi doar o țintă propagandistică pentru Moscova.

Statul Major General a afirmat, de asemenea, că forțele ucrainene au respins șapte atacuri în apropiere de Kupiansk, un oraș din nord-estul țării care a fost inițial ocupat de Rusia, dar a fost recucerit de forțele ucrainene într-o ofensivă rapidă la sfârșitul anului trecut.

Ucrainenii se așteaptă la alte atacuri cu drone

Natalia Homeniuk, o purtătoare de cuvânt a grupului de forțe ucrainene din sud, a declarat că, în atacurile din noaptea spre joi, rușii „au folosit un număr mare de drone pentru prima dată după mult timp”.

„Cel mai probabil, inamicul va lansa mai multe drone și rachete pe măsură ce se instalează vremea rece”, a afirmat Homeniuk în cadrul unui briefing.

Forțele aeriene ucrainene au spus că au doborât 24 de drone „Shahed” din cele 40 lansate de Rusia împotriva unor ținte din Harkov, în nord-est, Odesa și Herson, în sud, și regiunea Liov, la granița Ucrainei cu Polonia, în vest.

Oficialii ruși au spus că forțele Moscovei au respins încercările ucrainene de a avansa în apropiere de Kupiansk și au lovit forțele ucrainene într-o serie de orașe la sud și la vest de Donețk.

Accident grav în Italia. Un cetățean din Republica Moldova și o româncă au murit din cauza vitezei

O româncă în vârstă de 32 de ani și un cetățean moldovean, în vârstă de 23 de ani, au murit, în noaptea de joi spre vineri, într-un grav accident petrecut în Italia.

Accidentul s-a produs pe șoseaua de centură a orașului Pescara. Într-un tunel rutier, autoturismul condus de tânărul din Republica Moldova a atins lateral o altă mașină. Șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de zidul de beton al tunelului, pe celălalt sens de mers.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a salva viețile celor doi tineri din mașină, notează rotalianul.com.

Corpurile fără viață au fost extrase dintre fiarele contorsionate ale mașinii după ce pompierii au tăiat capota vehiculului.

Preliminar, se consideră că viteza excesivă la care se deplasa autoturismul condus de tânărul moldovean ar fi principala cauză a accidentului, ipoteză confirmată de mărturiile altor participanți la trafic și de daunele severe suferite de vehicul.

De asemenea, s-a constatat că niciuna dintre victime nu purta centura de siguranță în momentul accidentului.

Acum, autoritățile așteaptă rezultatele autopsiilor pentru a ajunge la noi concluzii.

Rușii au cotropit încă un sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei

Armata rusă a revendicat sâmbătă ocuparea unui sat din apropiere de Avdiivka, în estul Ucrainei, un nou avans în cadrul unei ofensive pe care a declanşat-o în regiune, relatează AFP, citată de Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a afirmat într-un comunicat că soldaţii săi au eliberat Pervomaiske, localitate aflată la sud-vest de Avdiivka ocupată în februarie. Rusia revendică cu regularitate avansuri în zonă, în faţa unei armate ucrainene lipsită de muniţii şi care întâmpină dificultăţi în a recruta, notează France Presse.

Şeful statului major ucrainean, Oleksandr Sîrski, a anunţat anterior în cursul zilei de sâmbătă că ruşii presează şi în direcţia localităţii Ciasiv Iar din est, care se află sub „un foc constant”.

Sîrski a estimat sâmbătă că „situaţia pe frontul de est s-a deteriorat considerabil în ultimele zile”.

„Asta se datorează în special unei intensificări semnificative a ofensivei duşmanului după alegerile prezidenţiale din Rusia”, care au avut loc la jumătatea lui martie, a scris el pe Telegram.

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit la vârsta de 62 de ani

Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au trăit o viață uniți și au murit la vârsta de 62 de ani. Cauza morții nu a fost dezvăluită.  Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume au murit. Ce vârstă aveau | FOTO - Imaginea 4

Lori și fratele ei transsexual, George Schappell, s-au stins din viață la vârsta de 62 de ani, într-un spital din Pennsylvania, potrivit protv.ro.

Gemenii, care s-au născut cu craniile parțial contopite, au sfidat previziunile medicale potrivit cărora nu vor trăi mai mult de 30 de ani. Cei doi împărțeau inclusiv 30% din creier.

În timp ce Lori era aptă de muncă, George, care se confrunta cu dizabilități, folosea un scaun cu rotile. Lori era cea care îl ajuta să se deplaseze și îi împingea scaunul cu rotile.

George a avut o carieră de succes ca și cântăreț de muzică country, în timp ce Lori și-a urmat pasiunea pentru bowling, câștigând chiar și trofee.

În anii ’90, Lori a lucrat la o spălătorie din spital, organizându-și turele în funcție de concertele lui George. Succesul lui George i-a dus pe cei doi frați în călătorii în jurul lumii, conform Guinness World Records.

Anterior, ei au ținut prima pagină a ziarelor când George, numit inițial Dori, a recunoscut că este transsexual. George a recunoscut public ca este transsexual în 2007.

În acel moment, George și-a schimbat numele din Reba – un nume adoptat în onoarea idolului său Reba McEntire.

Gemenii siamezi au trăit într-un apartament cu două dormitoare din Pennsylvania, alternând între hobby-urile lor. Dormeau pe rând în dormitoae diferite și făceau duș separat, folosind perdeaua de la cadă.

Lori a susținut întotdeauna că este extrem de important să fie independenți și să își respecte intimitatea unul celuilalt.

„Sunt aici în corp, dar asta este tot. Doar pentru că nu putem să ne ridicăm și să ne îndepărtăm unul de celălalt nu înseamnă că nu putem avea intimitate”, a spus ea, conform Mirror.

Atunci când erau întrebați dacă vor să se separe, Lori și George spuneau categoric că nu.

„Teoria mea este următoarea: de ce să reparăm ceea ce nu este stricat?”, spunea George într-un interviu din 1997.

O moldoveancă, apreciată în Franța pentru talentul său culinar. Restaurantul pe care l-a deschis i-a cucerit pe experții de la Michelin
Articolul anterior
Președinta Maia Sandu a venit cu o adresare în Parlament, unde a avut loc Reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările UE
Articolul următor