Datorită talentului său culinar, o femeie originară din Cahul a devenit cunoscută în toată Europa. Oxana Crețu aduce aromele copilăriei din Basarabia în bucătăria franceză de top. Aceasta este proprietara unui restaurant în orașul francez Bordeaux și recent a atras atenția inspectorilor Michelin.
Poză simbol
Oxana Crețu a fost inclusă în celebrul Ghid al gastronomiei. Aceasta a venit la Chișinău pentru câteva zile, pentru a împărtăși frumoasa ei experiență cu administratorii unui restaurant din oraș, transmite jurnal.md.
Potrivit Oxanei, mâncarea este o artă, iar felul cum sunt aranjate bucatele este o arhitectură ce îmbină textura, gustul și aromele, neapărat locale, adică, cele care cresc în locul unde te-ai născut.
Femeia gătește mai multe feluri de mâncare cu specific european, însă în fiecare rețetă strecoară ceva din secretele mamei sau ale bunicii din Cahul.
Oxana Crețu activează al șaselea an în industria alimentară, fiind proprietara unui restaurant în orașul Bordeaux. Femeia a studiat artele la o facultate din Franța, dar a ales să creeze nu pe pânză, ci în farfurie. Astfel, ea a reușit să-i cucerească pe experții de la Michelin.
Inspectorii Michelin, cei care realizează rapoarte despre experiențele culinare și oferă stele, sunt întotdeauna anonimi. Din totalul restaurantelor cu stele Michelin, care sunt incluse în celebrul ghid, doar 6% sunt conduse de șefi bucătari femei.