Turiștii vaccinați sau care vor prezenta un test negativ, pot vizita Moldova

În pofida restricţiilor de călătorie impuse de pandemie, Republica Moldova aşteaptă turişti din străinătate.

Asociaţia Naţională pentru Turism Receptor a distribuit recent o scrisoare deschisă în care explică celor pasionaţi de călătorii de ce ar trebui să cunoască Republica Moldova.

Potrivit directorului executiv al ANTRIM, Victoria Bucătaru, informaţiile au fost preluate de peste 200 de site-uri, bloguri şi platforme internaţionale cum ar fi BBC, CNN, National Geographic, Vogue sau Lonely Planet.

Victoria Bucătaru, director executiv ANTRIM: „În primul rând, Moldova este mândră prin vinurile şi vinăriile sale. La fel, este renumită datorită peisajelor sale deosebite. La fel, stilului de viaţa şi modului de viaţă activ, am promovat în mod special aventura uşoară pe care poţi să o accesezi în Republica Moldova.”

Printre atracţiile turistice se numără şi vestigiile sovietice din arhitectură sau monumentele din perioada URSS şi casele memoriale ale scriitorilor sau poeţilor.

Pentru a vizita Republica Moldova în perioada pandemiei, turiştii străini au nevoie de un paşaport valabil pentru cel puţin încă trei luni şi un test PCR negativ la noul coronavirus. Cei care nu îl au, vor semna o declaraţie pe proprie răspundere şi vor rămâne 14 zile în izolare.

Raisa Novițchi, ofițer de presă al Poliției de Frontieră: „Se va autoriza intrarea pe teritoriul Republicii Moldova pentru cetăţenii străini, doar dacă vor putea justifica scopul vizitei. Ca exemplu, venirea în RM în scop turistic, cetăţenii străini, trebuie să aibă cu sine, pe lângă paşaport şi alte documente confirmative, cum ar fi o rezervare la hotel, o foaie turistică, surse financiare pentru a se întreţine pe toată durata sejurului.”

Potrivit biroului naţional de Statistică, anul trecut, numărul turiştilor cazaţi oficial în hoteluri şi pensiuni s-a redus cu peste 75 la sută faţă de 2019. Cei mai numeroşi au fost turiştii veniţi din România, Ucraina, Federaţia Rusă, Turcia şi Marea Britanie.

sursa: www.publika.md 

Mitropolia Moldovei va solicita autorităților să permită accesul creștinilor în cimitire de Paștele Blajinilor
Articolul anterior
Natalia Gordienko: ,,Toate experienţele dureroase ne călesc”. Pierderea mamei și divorțul de tatăl băiețelului ei
Articolul următor
Alte articole interesante