Ucrainenii apelează tot mai des la astrologi și vrăjitori ca să afle când se termină războiul. Întrebarea frecventă: „Când va muri Putin?”

Ucrainenii au început să apeleze la astrologi, clarvăzători și vrăjitori pentru a afla când se termină războiul din țara lor, iar cel mai cunoscut clarvăzător ucrainean îi asigură că tot calvarul se va sfârși în 2024, scrie stirileprotv.ro.

În contextul în care Kievul şi analiştii militari independenţi sunt incapabili să prezică deznodământul conflictului armat dintre Ucraina şi Rusia ce durează de 20 de luni, unii ucraineni apelează de acum la astrologi, cititori în cărţi de tarot, vrăjitori şi magicieni pentru a prezice viitorul, transmite AFP.

Cei mai mulţi dintre cei care îl consultă pe clarvăzătorul ucrainean Roman Zavîdovskii îl întreabă „când se va termina războiul”, a declarat chiar el pentru AFP.

Înconjurat de lumânări şi un glob de cristal, Zavîdovskii se adresează persoanelor care urmăresc videoclipurile sale publicate pe reţelele de socializare: „Vă asigur că războiul total se va termina în 2024”.

A doua dintre cele mai frecvente întrebări este următoarea: „Când va muri Putin?”.

Previziunile făcute de cei mai populari clarvăzători din ţară adună sute de mii de vizualizări pe YouTube şi TikTok.

„Victoria este deja pe drum, dar trebuie să înţelegeţi că ea nu va fi obţinută într-o singură zi”, a declarat magicianul Serghei Kobzar într-o înregistrare video.

”Horoscoapele și previziunile devin o formă de sprijin”

În Ucraina, o ţară ortodoxă în care religia a fost multă vreme reprimată în perioada fostei U.R.S.S., există un interes crescând pentru o varietate de credinţe – inclusiv pentru ocultism. „Iar războiul are mult de-a face cu acest lucru”, explică Lidia Smola, psiholog şi expert politic.

„Oamenii nu ştiu dacă ruşii vor trimite din nou (drone cu explozibili) Shahed mâine, dacă vor exista bombardamente… Nimeni nu poate să le spună când se va termina războiul”, a adăugat ea.

„Şi această incertitudine, insuportabilă pentru oameni, îi face să caute alinare. Iar pentru unii, horoscoapele şi previziunile devin o formă de sprijin”, a mai spus ea.

Din acest punct de vedere, Ucraina nu reprezintă un caz singular. Regatul Unit a cunoscut la rândul său o pasiune pentru ocultism în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, notează Lidia Smola.

În schimb, unii dintre ruşi sunt interesaţi de previziunile ghicitoarei bulgare Baba Vanga, care, în urmă cu mai multe decenii, a prezis că un rus cu prenumele Vladimir va deveni „Stăpânul lumii”.

Persoanele care pretind că sunt medium oferă „răspunsuri simple la întrebări foarte dificile”, a explicat Lidia Smola.

Însă speranţele false „duc la o depresie încă şi mai profundă atunci când nu se concretizează”, a avertizat psiholoaga ucraineană.

”Predicțiile îi liniștesc”

În pofida acestor aspecte, după o consultare cu Valeri Şatilovici, un clarvăzător din Kiev, Aliona Zaharcenko afirmă că o astfel de sesiune aduce rezultate mai rapide decât o şedinţă la psiholog.

„Dacă mergeţi la un psiholog, trebuie să vă explicaţi problemele multă vreme… Acolo, eu şi Valeri am discutat timp de o oră şi el a înţeles deja care erau îngrijorările mele”, a declarat această jurnalistă de 34 de ani.

Clarvăzătorii înşişi cred că răspund unei nevoi reale.

„Cred că îi ajut pe oameni în aceste vremuri”, a spus Roman Zavîdovskii, care se foloseşte în special de cărţi de tarot şi de „intuiţia” lui.

„Predicţiile îi liniştesc. Ei vor să cunoască viitorul, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla mâine”, a adăugat el.

Dar, în faţa acestui avânt, autorităţile ucrainene i-au luat în vizor pe clarvăzătorii rău intenţionaţi care oferă familiilor disperate perspectiva de a se reîntâlni cu cei dragi dispăruţi în timpul luptelor.

O femeie de 29 de ani care nu mai are veşti de la soţul ei a fost astfel contactată de un medium, care a convins-o să îi ofere peste 1.100 de dolari şi bijuterii din aur pentru a o ajuta să îl regăsească, a raportat poliţia din vestul Ucrainei, în septembrie.

”Eu sunt în favoarea renunțării la speranță”

Pe străzile din Kiev, anunţuri de mică publicitate laudă „căutările” efectuate de un clarvăzător şi un practicant de magie neagră.

Serghei Kobzar, magicianul în cauză, a dat asigurări spunând că nu acceptă astfel de cereri, deoarece persoana dispărută este în majoritatea cazurilor decedată.

„Eu sunt în favoarea renunţării la speranţă”, a explicat el.

În schimb, Valeri Şatilovici, vede un anumit interes în astfel de lucruri.

„Poate că un soţ a murit şi (soţia lui) nu îl va găsi, sau poate că el este prizonier de război… Dar dacă vezi ceva pozitiv în viitorul lui, atunci ea poate să îşi regăsească speranţa şi să găsească o motivaţie pentru a-şi continua viaţa”, a explicat el, negând totodată că „abuzează de durerea” acestor persoane.

Roman Zavîdovskii îşi justifică, de asemenea, abordarea: „Oamenii găsesc atunci când vin să mă vadă un fel de debuşeu”. 

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

Furtună puternică în nordul Italiei! Lacul Como s-a revărsat, iar la Milano sunt inundații. Cod de vreme rea în toată țara
Articolul anterior
De Halloween, băiatul lui Blinken s-a costumat în Zelenski și a mers la Biden: ”Ne dați ori nu ne dați?”
Articolul următor