Ultimele aplauze pentru regretatul Benone Sinulescu! Artistul, înmormântat pe aleea principală a Cimitirului Eternitatea

Regretatul Benone Sinulescu a fost înmormântat cu onoruri militare și salve de tun. Sute de artiști și colegi de breaslă l-au condus pe ultimul drum pe marele interpret de muzică populară, care a lăsat în urma sa o durere de nedescris. Suferința este cuvântul care descrie imaginile de astăzi, în care zeci de oameni îl aplaudă pentru ultima dată. Regretatul cântăreț are locul de veci pe aleea principală a Cimitirului Eternitate din Arad, scrie predsa de peste Prut.

Sute de oameni au vent astăzi la Cimitirul Eternitatea din Arad pentru a-și lua rămas bun de la o stea a muzicii românește, care ne-a părăsit fulgerător. Deși a încetat din viață, în continuare, amintirea lui Benone Sinulescu o să rămână vie în inimile a toți cei care l-au iubit.

Benone Sinulescu, înmormântat pe aleea principală a Cimitirului Eternitatea din Arad

Benone Sinulescu este în aceste momente condus pe ultimul drum, iar lângă sicriu, zeci de oameni îl plâng pe marele artist. Artiști, colegi de breaslă, și toate persoanele care l-au iubit, au venit pentru a-și lua rămas bun. Deoarece a fost un nume mare pentru România, înmormântarea sa este una departe de normal, astfel că eproximativ 50 de militari și-au făcut simțită prezența la Cimitirul Eternității din Arad.

De asemena, în timpul slujbei de înmormântare au fost date salve de tun și, totodată, toți cei care au venit pentru a-i aduce un omagiu l-au aplaudat pentru ultima dată. Marele interpret de muzică populară are locul de veci pe aleea principală a Cimitirului Eternitatea din Arad, acolo unde, din moment în moment o să-i fie pus trupul neînsuflețit.

De azi înainte, Benone Sinulescu rămâne doar o amintire vie pentru toată lumea, în urma lui fiind mută suferință și durere. Cu siguranță, toți cei care l-au apreciat de-a lungul vieții, îi vor asculta în continuare nenumăratele piese, care au cucerit de fiecare dată.

Benone Sinulescu s-a stins din viață

Pe fondul unor probleme multiple de sănătate, Benone Sinulescudupă ce a fost diagnosticat și cu pneumonie. De duminică, celebrul interpret se afla în spital, însă, se pare că starea lui de sănătate se înrăutățise în ultimele zile.

În jurul orei 15:00, Benone Sinulescu a pierdut lupta cu boala. Pe data de 8 iulie, Benone Sinulescu a leșinat în casa de la țară, fiind internat la Spitalul Județean Arad. Ulterior, soția lui a mărturisit că și-a revenit și că, încet-încet, se recuperează.

Tot pe atunci, soția sa spunea că Benone Sinulescu face kinetoterapie, iese în curte la plimbare și are poftă de mâncare, iar lucrurile sunt destul de optimiste.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Topul celor mai bune licee din țară
Articolul anterior
Țara care redeschide pârtiile de schi, după un an și jumătate
Articolul următor