Uluitor în România! Un primar din județul Neamț a câștigat alegerile din arest!

Primarul comunei Tarcău, din județul Neamț, Dănuț Fîrțală, a câștigat alegerile locale chiar dacă se află în arest preventiv.

Fîrțală a fost reținut pe 22 mai și arestat preventiv a doua zi. Acuzațiile vizează primirea a două sume, în valoare totală de 21.000 de lei, în perioada 2022-2024.

În ciuda situației sale legale, Dănuț Fîrțală a reușit să obțină un număr semnificativ de voturi, învingându-l pe fostul primar PSD, Iulian Găină. Fîrțală l-a acuzat pe Găină că ar fi orchestrat o înscenare care a dus la arestarea sa. (vezi articol AICI)

Rezultatul votului:

FÎRŢALĂ MANOLE-DĂNUŢ (PNL) – 583 de voturi
GĂINĂ IULIAN (PSD) – 453 de voturi
MUCENICU VASILE (USR) – 355 de voturi
NICA PETRU-ALEXANDRU (AUR) – 152 de voturi
RIŞTEI GHEORGHE (SOS) – 22 de voturi

”La Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ este înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, prev. şi ped. de art.  289 Cod penal, constând în aceea că, funcţionari publici din cadrul U.A.T. Tarcău, în perioada 2022-2024, au pretins şi primit sume de bani (11.000 lei, respectiv 10.000 lei) de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a se îndeplini în mod defectuos atribuţiile de serviciu în legătură cu derularea unor contracte de prestări servicii încheiate de Primăria Tarcău.

Procurorul de caz, împreună cu polițiști din cadrul D.G.A.-S.J.A. Neamţ, a efectuat în cursul zilei de 22.05.2024, mai multe percheziții domiciliare, respectiv la sediul Primăriei Tarcău şi domiciliile a 3 persoane fizice, de unde au fost ridicate înscrisuri, sume de bani şi unităţi de calcul, în vederea efectuării unor percheziţii informatice.

Urmare a activităţilor, în data de 22.05.2024, ora 20:00, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ a dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor F.M.D. şi M.S., funcţionari în cadrul Primăriei Tarcău.

La data de 23.05.2024, Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ a sesizat Tribunalul Neamţ cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor F.M.D. şi M.S., pentru o perioadă de 30 de zile, cerere admisă prin încheierea pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ în dosarul nr. 1098/103/2024.

Investigațiile vizează un număr de 3 persoane fizice. În cauză, au fost identificate bunuri mobile și/sau imobile asupra cărora urmează a fi dispuse măsuri asigurătorii.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul ofiţerilor din cadrul D.G.A.-S.J.A. Neamţ, D.G.A.- Centrul Operaţional 1 Iaşi, Serviciul de Operaţiuni Speciale Neamţ şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, nota la acea dată comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ.

sursa

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc

Theo Rose și Anghel Damian se căsătoresc! Regizorul a oferit detalii despre marele eveniment din viața lor.

Cei doi vor avea o nuntă intimă, doar cu apropiați, urmând ca, atunci când timpul le va permite, să facă o petrecere mai mare, scrie presa română.

Regizorul a dezvăluit că evenimentul va fi unul restrâns și încă nu s-au gândit la dată, însă va avea loc vara asta.

„Vedem nunta ca pe un eveniment intim, ca pe un legământ în doi. Nunta cu mulți invitați ar fi ceva ulterior acestui legământ. Nu am stabilit încă date, tematici și altele de genu. Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru la început și, când vom avea timp să respirăm, cu siguranță vom găsi o formulă de petrecere mai mare”, a dezvăluit Anghel.

Cât despre nași, Theo Rose și Anghel Damian încă oscilează, având de optat între trei cupluri. Cei doi artiști își doresc să aibă lângă ei o pereche care să le ofere un model de urmat.


O nouă sărbătoare în Republica Moldova

În R.Moldova ar urma să apară o nouă sărbătoare. Este vorba despre „Ziua Națională a Albinei”, care ar urma să fie sărbătorită anual pe 20 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost înregistrat în Parlament de deputatul PAS, Gheroghe Ichim, scrie deschide.md.

Potrivit autorului proiectului, în Republica Moldova cultura creșterii albinelor, inclusiv producerea și procesarea mierii de albine și produselor apicole, constituie una din activitățile economice cu rezonanță străveche de-a lungul anilor.

Propunerea de instituire a sărbătorii menționate, vine inclusiv ca urmare a solicitărilor insistente, parvenite din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova, cu scopul de mediatizare sistematică a activității apicole către societatea civilă și promovare constantă a consumului de miere și produse apicole de către populația țării și industria alimentară”, menționează deputatul.

Parlamentarul susține că promovarea sporirii consumului de miere de albine și a produselor apicole va contribui în timp la fortificarea sănătății populației țării, creșterea pieței de desfacere a mierii de albine și produselor apicole, inclusiv și prin apariția noilor oportunități de colaborare internațională între agenții economici din Republica Moldova și alte țări, care va servi drept platformă și imbold pentru implementarea celor mai avansate tehnologii şi bune practici de creștere a albinelor, producere a mierii și produselor apicole autohtone, și care nu în ultimul rând, va aduce surse financiare suplimentare în bugetul de stat și plus valoare la dezvoltarea social-economică a statului.

ATENȚIE! Imagini cu putrnic impact emoțional! O femeie a murit după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc din sectorul Botanica al Capitalei

O femeie a murit, după ce a căzut în gol de la etajul 10 al unui bloc. Cazul a avut loc pe str. Cuza Vodă din sectorul Botanica al capitalei, scrie deschide.md.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a mun.Chișinău, Svetlana Scripnic, oamenii legii au fost alertați în jurul orei 13:55. Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a stabili circumstanțele și motivul pentru care femeia a recurs la acest gest.

Scandal nocturn pe o stradă din Capitală. O ucraineană, indignată că polițiștii i-au scos plăcuța de pe BMW, s-a dat în spectacol
Articolul anterior
O nouă destinație turistică pentru moldoveni: de la Marea Mediterană la misterele pustiului Sahara
Articolul următor