Un academician de la noi a primit Premiul Guvernului „Inventator remarcabil”

Cea mai importantă distincție care se acordă în cadrul EIS „Infoinvent” este Premiul Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil”. În cadrul ediției a XVII-a, marele premiu i-a revenit academicianului Gheorghe Țîbîrnă, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, oncolog și medic chirurg, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, scrie unimedia.info.

Distincția a fost acordată în cadrul festivității de premiere a Expoziției Internaționale Specializate (EIS) „INFOINVENT”, ediția a XVII-a, care a avut loc, în format online, pe 19 noiembrie 2021. Premiul a fost acordat savantului oncolog pentru activitate prodigioasă în domeniul cercetării și dezvoltării pe parcursul a peste 50 de ani și un portofoliu consistent de brevete, peste 32 la număr, în domeniul medicinei.

Potrivit organizatorilor, în cadrul Expoziției Internaționale Specializate Infoinvent au fost expuse virtual peste 400 de invenții, proiecte inovaționale inedite și produse creative din Republica Moldova, România, China, Vietnam, Australia, Coreea și Croația. Lucrările participanților au fost repartizate în cadrul a 5 compartimente: invenții, soiuri de plante și design industrial; produse și servicii inovative; proiecte de inovare și de transfer tehnologic; creația tinerilor și industrii creative. Exponatele prezentate au fost jurizate și premiate.

Nouă oameni au ars într-un incendiu izbucnit într-un cămin de bătrâni din Bulgaria
Articolul anterior
Europa redevine epicentrul pandemiei de COVID-19
Articolul următor