Un bărbat din New Hampshire, SUA, care a locuit aproape toată viața într-o rulotă nemobilată și a condus o mașină de tuns iarba, era, de fapt, multimilionar. Oamenii din orășelul lui, nici măcar apropiații, nu au știut nimic despre averea lui care, după moarte, a lăsat-o în întregime comunității.
Geoffrey Holt, care a murit în iunie, la vârsta de 82 de ani, a fost îngrijitorul parcului de rulote în care locuia și el, din orășelul Hinsdale, care are 4.200 de locuitori. „Casa” lui era poate cea mai modestă din tot parcul, având doar un pat și o masă. Singura lui posesiune „de valoare” era o mașină de tuns iarba, pe care o folosea și pe post de autoturism, potrivit digi24.ro și CNN.
Edwin „Smokey” Smith, cel mai bun prieten al lui Holt, în același timp și fostul lui angajator, a aflat chiar înainte de moartea acestuia că bărbatul divorțat și fără copii a făcut investiții extrem de profitabile și adunase o avere de 3,8 milioane de dolari.
„El nu și-a dorit niciodată mare lucru și părea că are fix ce voia”, a spus Smith. Acesta a mai spus că el a fost cel care i-a sugerat lui Holt să lase prin testament ceva pentru comunitate, dar nu și-a imaginat că bărbatul a decis să doneze întreaga avere orașului, cu instrucțiuni foarte clare ca banii să fie cheltuiți pentru educație, sănătate, recreere și cultură.
„Am rămas uluit când am aflat că totul a mers către oraș”, a spus Smith.
Geoffrey era foarte apreciat în comunitate. Lucra cu ziua pentru cei care aveau nevoie de serviciile lui, iar oamenii nu au bănuit niciodată că acesta trăia cu mult sub posibilitățile lui.
„Pentru Geoff tunsul gazonului era relaxare, era modul lui de a se conecta cu mediul înconjurător”, a spus Jim Ferry, terapeut fizic la care apela uneori milionarul. Tot acesta a spus că bătrânul era foarte atașat de oamenii care locuiau cu el în parcul de rulote și că era bucuros să le fie de folos.
Autoritățile au fost extrem de surprinse de donația neașteptată, spunând că suma chiar va conta pentru o comunitate atât de mică. Kathryn Lynch, administratorul orașului, a spus că banii vor fi „utilizați cu cumpătare, așa cum a făcut domnul Holt”.
În tinerețe, Holt a fost director de producție la o moară de cereale și a avut cunoștințe financiare solide, investind într-un fond mutual de comunicații, înainte de era digitală.
Sora lui, Alison Holt, de 81 de ani, care locuiește în California, a spus că Geoffrey a învățat de la tatăl lor că este important să nu risipești banii și să investești.
„Geoffrey avea un handicap de învățare, avea dislexie. Era foarte inteligent în anumite privințe, dar când era vorba de scris sau de ortografie, era o cauză pierdută. Tatăl nostru a fost profesor. Deci, cred că Geoff a simțit că îl dezamăgește pe tatăl nostru și a adunat atâția bani ca să demonstreze că poate și el să reușească în ceva”, a spus femeia.
Ea a mai spus că nu a vorbit niciodată despre bani cu fratele ei, dar că acesta a întrebat-o mereu dacă are nevoie de ceva. „Sunt foarte tristă că nu s-a răsfățat măcar un pic”, a mai spus Alison, care nu are nici ea copii.