Un bărbat căsătorit şi-a otrăvit amanta gravidă, pentru a-i provoca un avort spontan

Un bărbat căsătorit a fost arestat după ce şi-a intoxicat cu bună ştiinţă amanta dorind să-i provoace un avort spontan. Planul acestuia de a scăpa de copilul nedorit i-ar putea aduce însă câţiva ani buni de închisoare.

Darren Burke, din Windsor, Berkshire, director adjunct pentru programul de telecomunicații al serviciilor de urgență este acuzat de otrăvirea amantei sale cu scopul bine intenţionat de a-i provoca femeii un avort spontan.

Bărbatul în vârstă de 41 de ani a făcut rost de mifepristonă, un medicament prescris de medici pentru a provoca avorturi în stadiile incipiente ale sarcinii și i l-a dat Laurei Slade, tânăra cu care întreţinea relaţii intime pe ascuns. Medicamentul acţionează prin blocarea hormonului de progesteron, necesar avansării unei sarcini.

Pus sub acuzaţie, acesta nu a dorit să facă niciun comentariu în sala de judecată, vorbind doar în momentele în care a fost nevoit să îşi confirme numele, data naşterii şi adresa. Nu a pledat vinovat pentru acuzaţiile care i se aduc, între care cea de furnizare ilegală de otravă pentru avort spontan şi cea de provocare a unui avort spontan cu bună intenţie, potrivit Mirror.

Potrivit procurorilor, Burke „a furnizat în mod ilegal o otravă și anume mifepristonă, știind că acelea au fost destinate a fi utilizate ilegal sau utilizate cu intenția de a induce avortul spontan” și „a administrat ilegal [medicamentul] cu intenția de a induce un avort spontan”.

„Înțeleg că reclamanta este amanta. Inculpatul este căsătorit, are copii și ea este amanta” a declarat în faţa magistraţilor procurorul Beata Murphy.

Darren Burke din Windsor, Berkshire, urmează să se prezinte în faţa instanţei la o dată ulterioară, pentru pronunţarea sentinţei. Femeia a fost salvată și se află în afara oricărui pericol.

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, surprins la cumpărături în România alături de o femeie

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a fost surprins alături de o femeie, la cumpărături într-un magazin din România. Imaginile cu cei doi au fost trimise jurnaliștilor de la tv8.md.

În fotografiile care ar fi fost făcute săptămâna trecută, în orașul Gura Humorului din România, se vede cum mitropolitul Vladimir și femeia așteaptă la casa unui supermarket să își achite cumpărăturile, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

În una dintre imagini, femeia care îl însoțea pe mitropolit a fost surprinsă în timp ce punea produsele în pungă, iar în altă fotografie ÎPS Vladimir achita casieriței.

Am încercat să obținem un comentariu de la Mitropolie, pentru a afla cine este femeia și de ce se afla alături de mitropolitul Vladimir.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei, Ioan Moșneguțu, a refuzat să ne ofere un comentariu, precizând că nu cunoaște nimic despre această deplasare.

În anul 2014, mitropolitul Vladimir a fost surprins alături de o femeie blondă, la mare în Turcia.

Șocul vieții pentru proprietarul unui bolid de lux, în valoare de 100.000 de euro, după ce salvatorii au scăpat un copac peste automobil

Șoferul unei mașini din Pitești, România, a avut parte de șocul vieții. Acesta și- a parcat mașina de peste 100.000 de euro pe o stradă din orașul în care locuiește. Câteva ore mai târziu, acesta și-a văzut mașina distrusă, după ce un copac s-a prăbuşit peste ea.

Când au ajuns popmpierii la locul accidentului, echipa de intervenție care trebuia să ridice copacul prăbușit a reușit performanța de a-l scăpa peste mașina de zeci de mii de euro.

Puteam să jur că aşa se întâmplă!” a spus dezamăgit tatăl proprietarului mașinii de lux.

Mașina localnicului din Pitești a fost făcuta zob. Doar cu ajutorul ajutorul unui tractor a fost ridicat trunchiul de copac de pe mașină. Însă, manevra a eșuat, iar coapacul s-a desprins și a căzut a două oară, tot pe autoturismul de lux.

Mașina era parcată pe stradă. Atât martorii, cât și autoritățile, susțin că acel copac ar fi fost vechi, asta fiind cauza prăbușirii lui.

Proprietarul mașinii avea CASCO și va cere firmei de asigurări să îl despăgubească.

sursa: spynews.ro

Maia Sandu s-a întâlnit cu directorul SRI: risc crescut de atacuri teroriste în zona noastră

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a avut o întâlnire cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea a fost făcută publică și s-a explicat că s-au discutat teme care privesc siguranța națională, în contextul în care există un risc crescut de atentate teroriste și creșterea traficului de arme în zona de Est a Europei.

”Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi opțiunile de reformă a sectorului național de securitate cu Eduard Raul Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, care efectuează o vizită de lucru la Chișinău.

Dialogul a abordat subiectele care, în prezent, se află în atenția întregii regiuni: nivelul sporit al riscurilor de securitate, posibilitatea intensificării traficului de arme, a atacurilor teroriste și cibernetice, a radicalizării și dezinformării.

Șeful statului a menționat, în cadrul discuției, obiectivele de securitate ce sunt puse în fața instituțiilor de profil ale Republicii Moldova, și anume: 1) transparentizarea activității Serviciului de Informații și Securitate, 2) dezvoltarea unui mecanism de control parlamentar efectiv asupra domeniului securității naționale, 3) creșterea încrederii cetățenilor în instituțiile responsabile de securitatea spațiului informațional al țării și 4) cooperarea regională și internațională eficientă.”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

sursa: www.stiripesurse.ro

România: Se deschid școlile pentru elevii din clasele absolvente și speciale
Articolul anterior
Cum scoți mirosul din carnea de oaie. Sfaturi de la un chef bucătar
Articolul următor