Un bărbat plecat în urmă cu 20 de ani din țară, a fost declarat decedat. Surpriza pe care a avut-o la întoarcere

Un bărbat de 63 de ani din Iaşi a avut parte de surpriza vieţii lui când a vrut să îşi înnoiască un act: nu a putut, pentru că este declarat mort din 2015, anunţă ziare.com.

separator
Dan Petrariu a plecat din ţară în urmă cu 20 de ani şi nu a mai dat niciun semn familiei sale. Astfel, fiul le-a cerut judecătorilor să îl declare mort, bănuind că bărbatul ar fi decedat, scrie Buna Ziua Iasi.

Certificatul de deces a fost emis pe 8 ianuarie 2015.

Când s-a întors în ţară şi a vrut să îşi înnoiască documentul de călătorie, Petrariu nu a putut pentru că în acte figurează ca fiind mort.

Direcţia Locală de Evidenţa Persoanelor (DLEP) Iaşi a solicitat, anul trecut, instanţei anularea actului de deces, dar magistraţii au respins acţiunea.

„Acţiunea noastră a fost respinsă pe motiv că persoana trebuia să ceară personal anularea actului de deces”, a declarat Marius Constantin Bodoga, şeful DLEP Iaşi, pentru sursa citată.

Această sentinţă putea fi atacată, însă nu a fost contestată, mai notează BZI. Reprezentanţii DLEP au menţionat că nu au atacat decizia instanţei, pentru că ar fi fost un efort făcut fără rost.

Un cunoscut model Playboy s-a stins, după ce ar fi fost aruncat de la etaj
Articolul anterior
Testele pentru depistarea Coronavirusului de tip nou au ajuns în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante