Un copil de 14 ani a fost bătut și jefuit pe o stradă din Capitală

Clipe de groază pentru un băiat de 14 ani din Capitală. Acesta a fost bătut și jefuit în plină stradă de un necunoscut.

separator

Incidentul a avut loc sâmbăta trecută, în jurul orei 10:00, pe strada George Coșbuc din sectorul Centru. Imagini cum acesta îl urmărește pe băiat au fost surprinse de mai multe camere de supraveghere din zonă, transmite publika.md.

Adolescentul spune că, în acea dimineaţă, mergea să se întâlnească cu prietenii. Când a ajuns pe strada Pușkin, băiatul a observat că după el se ţine un tânăr, care mai apoi, de câteva ori i-a cerut telefonul mobil, ca să sune pe cineva. Pentru că a fost refuzat, suspectul l-a lovit în burtă și a fugit cu tot cu telefonul care a costat 16 mii de lei.

”M-a rugat să intru pe rețelele de socializare și să-i scriu unei prietene de-a lui. Eu i-am zis că nu i-l dau. Mi-a luat telefonul și am mers până la strada Coșbuc, unde a început să fugă. M-am luat după el, dar mi-a zis că, dacă îl urmăresc, mă va ucide”.

Adolescentul spune că de la început nu a bănuit ce îl aşteaptă.

”Arăta normal. Puțin mai scund ca mine, însă mai plinuț. Avea vreo 17-18 ani. Am avut un adevărat șoc. Chiar și acum, când se apropie cineva de mine, îmi este frică.

Tatăl tânărului speră ca hoţul să fie pedepsit conform legii.

”Frica și stresul pe care le-a trăit fiul meu costă mai mult decât telefonul. Omul trebuie să răspundă, pentru ca să nu se mai repete. Să meargă prin oraș și să se simtă nepedepsit, iar alți copii să treacă prin așa ceva”.

Ofițerul de presă al Inspectoratului Poliției Capitalei, Svetlana Scripnic, susține că oamenii legii întreprind toate măsurile pentru identificarea hoţului. Cei care îl recunosc pe tânărul din imagine sunt îndemnați să sune la poliție. Pentru fapta comisă, acesta riscă peste 42 de mii de lei amendă, până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau până la cinci ani de închisoare.

Încă un accident feroviar grav în România! O locomotivă a intrat într-un vagon cu călători la Galați. Sunt victime

Un nou accident feroviar grav in Romania. In gara Galati, o locomotiva a lovit puternic un vagon al trenului de calatori la care trebuia cuplata. Potrivit Digi24, o persoana si-ar fi pierdut viata, scrie aktual24.ro.

Directorul CFR Calatori a declarat, pentru Digi24, ca o locomotiva care urma sa fie cuplata la tren a intrat cu viteza, lovind violent un vagon.

„La data de 25 martie 2023, in jurul orei 19:19, la Gara CFR Galati a avut loc un accident feroviar, dupa ce la o locomotiva s-ar fi defectat sistemul de franare si a lovit un vagon de calatori, la trenul care se forma cu destinatia Galati – Buzau.

Sunt 4 persoane ranite, dintre acestea doi calatori, o femeie care a intrat in stop cardio respirator si un barbat care a ramas incarcerat, precum si seful de tren si mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galati si politistii din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati”, a transmis IPJ Galati.

Medicii nu au reusit sa resusciteze femeia, transmit televiziunile de stiri. Usile vagonului nu au putut fi deschise intr-o prima faza pentru evacuarea calatorilor.

Garnitura implicata in accident este trenul Galati-Marasesti.

Echipele de interventie se afla la fata locului.

Reactia Ministerului Transporturilor

„Am cerut celor de la CFR Calatori sa acorde sprijin echipajelor ISU care intervin si acorda celor raniti. In plus, am solicitat companiei sa comunice rapid informatiile relevante opiniei publice. Urmeaza o ancheta privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Calatori sa prezinte urgent explicatii si sa vina cu solutii pentru ca astfel de situatii sa nu se mai repete”, a anuntat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Ploi slabe și temperaturi generoase. Cum va fi vremea azi

Meteorologii anunță pentru astăzi, 26 martie, vreme caldă, dar cu un caracter instabil. Este posibil ca, izolat, să cadă ploi slabe. Maximele vor ajunge până la +20 grade Celsius.

În timpul nopții temperaturile vor coborî până la +4 grade.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile vremea se menține la fel.

Veste uimitoare! Au început lucrările de renovare la Circul din Chișinău

Edificiul Circului din Chișinău, aflat ani în șir în paragină, va fi renovat grație oferirii unor fonduri europene. Cu o valoare arhitecturală deosebită, Circul a fost inclus, în anul 2022, în Registrul Monumentelor Ocrotite de Stat, scrie jurnalist.md.

Pentru început, o compania de construcții, selectată în urma licitației lansată de PNUD, va renova acoperișul edificiului.

Lucrările de reabilitare din această primă etapă ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2023. Totodată, PNUD este în proces de selectare a companiei care va realiza lucrările de înlocuire a fațadei vitrificate a blocului principal al Circului.

Uniunea Europeană, prin programul „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD, a alocat peste 1,8 mil. de euro, care au acoperit costurile pentru expertiza tehnică detaliată, pentru proiectare și pentru lucrări de reparație/conservare în prima etapă. Acestea vor împiedica degradarea clădirii Circului din cauza factorilor externi.

Costul estimat pentru finalizarea tuturor lucrărilor de conservare a întregului complex al Circului este estimat acum la peste 11 milioane de euro. Acest lucru ar putea fi realizat în viitor prin bugetul național sau finanțare suplimentară din partea partenerilor de dezvoltare.

Încă 18 persoane, răpuse de Covid-19. Cine sunt victimele?
Articolul anterior
Târgul de Crăciun din Sibiu, anulat oficial din cauza coronavirusului
Articolul următor