Un copil de 3 ani, internat în spital după ingerarea unei cantități mari de medicamente

A ajuns la spital după câteva minute de nesupraveghere. Un copil de 3 ani a băut o sticluţă cu sirop antialergii. S-a întâmplat la Râbniţa, zilele trecute.

Un copil de trei ani, dus de urgenţă la spital: A băut un sirop antialergie

Potrivit aşa-zisului Minister de Interne, copilul se juca cu sora mai mare, în vârstă de 5 ani. În momentul când mama a revenit din bucătărie a văzut că cel mic ţinea în mână recipicientul gol, în care fusese sirop, transmite publika.md.

Femeia s-a alarmat şi a sunat imediat la ambulanţă. Din fericire, viaţa micuţei era în afara pericolului. După ce i-au fos acordat îngrijirile necesare, copilul şi mama au fost lăsaţi să meargă acasă. 

În context, specialiştii insistă asupra maturilor să păstreze cutia cu medicamente departe de ochii şi atenţia copiilor. 

Cutremur în Japonia: Cel puţin un mort, 21 de răniţi și case prăbușite

Cel puţin o persoană a murit şi 21 au fost rănite în urma unui puternic cutremur produs vineri în Japonia, care a provocat alunecări de teren şi a blocat temporar circulaţia trenurilor de mare viteză, informează AFP, citează Agerpres. Seismul cu magnitudinea 6,5 a avut loc în prefectura Ishikawa (centru), potrivit Agenţiei meteorologice nipone (JMA), care estimase iniţial magnitudinea acestuia la 6,3.

Cutremur în Japonia: Cel puţin un mort, 21 de răniţi și case prăbușite

Responsabilii JMA au avertizat locuitorii cu privire la posibile replici şi alunecări de teren în zilele următoare, însă au precizat că nu există riscul unui tsunami.

„A avut loc un cutremur puternic şi lung care a durat circa două minute. M-am speriat pentru că nu se termina”, a declarat o responsabilă locală pentru postul public de televiziune NHK.

Purtătorul de cuvânt al guvernului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că o persoană a murit şi a fost semnalată prăbuşirea mai multor clădiri.

Victima a decedat după ce a căzut de pe o scară în Suzu, un oraş de pe coasta Mării Japoniei, a declarat pentru AFP un oficial local, adăugând că 21 de persoane au fost rănite.

Agenţia locală de gestionare a incendiilor şi dezastrelor a declarat că cel puţin trei structuri au fost distruse şi două persoane au rămas blocate sub dărâmături.

Una dintre ele a putut fi salvată de sub moloz şi transportată la spital, în timp ce salvatorii o căutau încă pe cea de-a doua persoană.

Potrivit companiei feroviare JR West, circulaţia trenurilor de mare viteză (shinkansen) a fost temporar întreruptă între Nagano şi Kanazawa, un oraş popular în rândul turiştilor, dar a fost reluată după-amiază.

Au fost semnalate mai multe alunecări de teren, iar locuitorii s-au refugiat în centrele de evacuare, a declarat ministrul responsabil pentru prevenirea dezastrelor, Koichi Tani.

Nu au fost raportate anomalii la centrala nucleară Shika, situată în prefectura Ishikawa, şi nici la centrala nucleară Kashiwazaki-Kariwa din prefectura învecinată Niigata. 

Andra a reinterpretat piesele unor îndrăgiți artiști basarabeni, în cadrul emisiunii La Măruță

Un stil aparte! Andra a reinterpretat piesele „DJ Vasile”, al trupei Zdob și Zdub, dar și piesele lui Ion Paladi „Foaie verde și-un chiperi” și „Bine-i șade mesei mele”. Andra a făcut furori în emisiunea „La Măruță”.

Andra, primele declarații despre posibilitatea divorțului de Cătălin  Măruță: "Sper să nu ne vărsăm furia unul pe altul"

Vezi video, mai jos. Îți place ce a ieșit?

Târguri cu produse autohtone vor fi organizate în weekend în Capitală. Iată adresele

Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 6-7 mai 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon.

Iarmaroace cu produse autohtone și târguri școlare vor fi organizate în  weekend, la Chișinău - NewsMaker

„Astfel, în sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 6 mai 2023, va avea loc târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

De asemenea, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 103 (adiacent cinematograf „Patria Loteanu”), va avea loc un târg de week-end al meșterilor populari și producătorilor autohtoni, organizat în colaborare cu SRL „Boldescu & Co”;

În același sector, în Parcul „Alunelul”, Calea Ieșilor 11/4 se va desfășura târgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest”, în conlucrare cu Pretura de sector.

În sectorul Râșcani, pe bd. Moscova, 21, vis-a-vis de str. M. Basarab, 3, va avea un târg cu fructe, legume și produse apicole.

În același sector, pe str. Miron Costin, 13/1 (lângă scuar), va avea loc un târg de week-end al producătorilor autohtoni, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”;

În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor”, va avea loc un târg de artizanat organizat de Pretura de sector, în colaborare cu AO „Perspectiva””, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.

Faimosul actor rus Aleksandr Domogarov: ,,Pe fiecare femeie ucraineană, care se ascunde cu copiii săi în subsoluri, o percep ca pe o soră sau ca pe o fiică a mea”
Articolul anterior
Beție cu final tragic între doi vecini din Chișinău! Un bărbat a murit înjunghiat
Articolul următor