Un echipaj de pompieri va supraveghea non stop Centrul Covid de la Moldexpo

După tragicul incendiu de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, din România, unde şapte persoane au decedat subit, iar zeci de pacienţi au fost evacuaţi din unitatea medicală şi transferaţi la alte spitale, autoritățile de la Chișinău au decis să ia măsuri în acest sens, pentru a evita nenorociri similare și în Moldova.

Edilul Capitalei, Ion Ceban susține că a transmis solicitări Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru a fi asigurat un echipaj de pompieri la Centrul cu profil COVID de la Moldexpo, acolo unde sunt internați pacienții cu COVID atât din Chișinău, cât și din raioane.

Ion Ceban vrea ca pompierii să stea zilnic acolo pentru a evita unele tragedii.

„Am văzut tragedia de la spitalul din Costanța unde spre mare regret au ars în incendiu 7 pacienți. Exprim în numele Primăriei Chișinău profunde condoleanțe familiilor din România care și-au pierdut rudele în acest incendiu. Este o tragedie fără margini… Exact un an în urmă am emis dispoziția de verificări și controale pentru siguranța antiincendiară în toate instituțiile medicale municipale, inclusiv la spitale. Au fost executate inspecții, emise prescripții pentru securizarea electrică, etc… Anunț directorii de spitale să monitorizeze situația zilnic, să evalueze totul, respectarea regulilor antiincendiare sub răspunderea personală. Rog în termen foarte scurt, nu mai târziu de data de 10, să fie prezentat un raport în acest sens. Am transmis două scrisori către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pentru a asigura în regim non-stop un echipaj de pompieri la Centrul COVID de la Moldexpo. Din motive de protecție avem nevoie acolo de monitorizare și protecție antiincendiară”, a declarat Ion Ceban, potrivit realitatea.md.

Anna Lesko, într-o rochie scurtă şi transparentă, la primele ore ale dimineții. Imaginile i-au cucerit pe fani
Articolul anterior
Mai mult de jumătate dintre moldovenii din diaspora s-ar întoarce acasă pentru un salariu minim de 1.200 de euro
Articolul următor
Alte articole interesante