Deși e luna noiembrie, avem norocul să mâncăm fructe şi legume pe care, în mod normal, le culegem în mijlocul verii.
Temperaturile înalte i-au ajutat pe producători să prelungească sezonul de cultivare, astfel că acum găsim la piaţă căpşune locale. Pe plantațiile din județul Iaşi se lucrează ca-n plină vară, transmite presa de peste Prut.
Numai în comuna Aroneanu sunt culese 200 de kilograme de căpşune pe săptămână.
„Până acum recoltam până la mijlocul lunii octombrie, acum văd că ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie şi încă recoltăm”, spune Marius Lungu, producător local.
„Sunt de câmp, nestropite, bio şi, de aceea, clienţii noştri le preferă pentru copilaşi”, mai spune şi Ana Maria Ignat, administratorul unui aprozar.
În pieţe sau magazine, o caserolă de căpşune costă 15 lei ro.
În ciuda vremii calde, România nu poate acoperi consumul de fructe şi legume doar din producţia internă.