Un fost deputat rus spune că Rusia ar trebui condusă din exterior, ca Germania și Japonia după al Doilea Război Mondial

Fostul deputat rus Dmitri Gudkov, un critic proeminent al președintelui Vladimir Putin, afirmă că în Rusia „este necesar să se introducă un fel de management extern”, relatează Pravda.

Gudkov, care a fugit din Rusia în luna iunie a anului trecut din cauza temerilor că va fi încarcerat, afirmă de asemenea că, atunci când statul rus va avea regiuni cu adevărat autonome, nu este clar că acestea vor rămâne în federație, chiar dacă vor fi unite prin beneficiul economic reciproc.

„Departe de a fi o certitudine. Dar cineva nu poate fi ținut prin forță”, afirmă el într-un interviu acordat jurnaliștilor de la site-ul Politnavigator.

Cu toate acestea, el afirmă că „trebuie să ne mișcăm în această direcție, când există diferite regiuni într-o țară care trăiesc după propriile legi, există unele lucruri la nivel federal care sunt importante pentru toată lumea, iar modelul politic ar trebui să ofere acestor regiuni șansa de a stabili cine exercită puterea, pe ce sunt cheltuiți banii și așa mai departe”.

„Cred că trebuie doar încercat și, cel puțin, cred că o viață normală, decentă poate fi organizată într-o parte semnificativă a teritoriului”, mai spune fostul membru al Dumei de Stat care a fugit din Rusia după ce a fost arestat pentru scurt timp în vara anului trecut.

Dmitri Gudkov spune că Rusia ar trebui condusă ca Germania după al Doilea Război Mondial

Gudkov afirmă de asemenea că Rusia ar trebui condusă din exterior, dând mai multe exemple istorice în acest sens.

„Această idee este corectă pentru că în cazul Germaniei după cel de-al Doilea Război Mondial vorbim despre management extern. Japonia, Coreea de Sud, există o mulțime de exemple, așa a fost întotdeauna”, afirmă el

Fostul deputat admite însă că în cazul Rusiei implementarea unui astfel de model ar fi dificilă deoarece „situația este destul de complicată” și că termenul de „control extern” nu ar trebui folosit, altfel nu va funcționa niciodată.

„Dar singurul program care ar putea ajuta țara să se angajeze pe o cale civilizată de dezvoltare ar trebui pregătit împreună cu Occidentul. Este necesar să începem cu asta”, susține el.

Fostul deputat se opune suspendării acordării de vize pentru cetățenii ruși

Alături de alți disidenți ruși proeminenți aflați în exil precum Garry Kasparov și fostul oligarh Mihail Hodorovski, Gudkov a creat în luna martie un comitet anti-război care operează în afara Rusiei.

Însă el s-a exprimat ulterior împotriva suspendării acordării de vize pentru cetățenii ruși, afirmând că nici el nu ar fi putut fugi din Rusia dacă o asemenea măsură ar fi fost în vigoare în momentul în care a decis să părăsească țara.

La sfârșitul lunii august Uniunea Europeană a suspendat acordul cu Moscova prin care rușii primeau mai ușor vize pentru blocul comunitar, decizând însă împotriva unei suspendări totale a acordării acestora pentru toți cetățenii Rusiei.

Franța: Un miliardar rus sancționat câștigă în instanță dreptul de a-și folosi iahtul pe Coasta de Azur. I se vor plăti și daune

Un tribunal francez a ordonat miercuri agenției vamale a țării să elibereze un iaht confiscat, deținut de un miliardar rus afectat de sancțiuni europene, din cauza unor erori de procedură comise în timpul confiscării navei, scrie Reuters.

Agenții vamali au confiscat iahtul „La Petite Ourse”, de 27 de metri, la 16 martie, după ce proprietarul său, Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa Bank, a fost sancționat de UE în martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin.

Curtea de Apel din Paris a decis că ofițerii vamali nu au urmat procedurile corecte atunci când au abordat nava, care era ancorată în orașul Antibes de pe Coasta de Azur.

Agenții au invocat o anchetă de fraudă atunci când s-au prezentat la autoritățile de pe șantierul naval, ceea ce, conform legislației franceze, permite vămii să percheziționeze o navă.

Hotărârea subliniază provocările cu care se confruntă națiunile europene în ceea ce privește înghețarea activelor oligarhilor ruși.

Kuzmichev a dat în judecată autoritățile franceze în încercarea de a recâștiga accesul la cele două iahturi ale sale deținute în Franța, La Petite Ourse și La Petite Ourse II.

În calitate de persoană sancționată ale cărei active sunt înghețate, lui Kuzmichev îi este în continuare interzis să scoată La Petite Ourse din apele teritoriale franceze, dar acum i se permite să aibă acces la iaht și să îl folosească în apele franceze, a declarat avocatul său.

„În interiorul [Franței], i se permite să se deplaseze, fie că este pe jos, pe cal, cu mașina sau cu barca”, a declarat avocatul Philippe Blanchetier.

De asemenea, instanța a dispus ca vameșii francezi să-i plătească magnatului 10.000 de euro drept despăgubiri.

O instanță din Rouen se va pronunța la o dată ulterioară cu privire la cea de-a doua navă, La Petite Ourse II, ancorată la Cannes.

sursa

Descoperire macabră în satele eliberate din Ucraina: o cutie cu dinți de aur smulși de ruși de la prizonieri

O descoperire macabră a fost făcută într-un sat din apropiere de Izium, în regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rușilor. Trupele ucrainene au găsit într-un subsol folosit pe post de cameră de tortură dovezi ale chinurilor la care au fost supuși prizonierii rușilor, indiferent că erau civili sau soldați. Cea mai șocantă probă a atrocităților petrecute acolo este o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri. „Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Vecinii auzeau în continuu urlete venite dintr-acolo. Anchetatorii au descoperit o cameră de tortură înfiorătoare în satul Piski-Radkivski”, a scris pe Facebook Serhii Bolvinov, polițist din Harkov, care a participat la misiune, notează Digi24.ro.

El spune că poliția a obținut informații de la colaboratorii rușilor și de la localnici, care, după eliberare, le-au indicat că subsolul unei case din sat a fost transformat în cameră de tortură, unde au fost torturați atât civili, cât și polițiști și soldați luați prizonieri. O metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca de gaz pe figură, în timp ce era acoperit cu o cârpă care ardea mocnit, potrivit polițistului, care a pozat masca de gaz folosită de torționari.

Cea mai șocantă descoperire a fost o cutie din plastic umplută cu dinți de aur smulși de la prizonieri.

„Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, trimitere la practica naziștilor de a lua toate bijuteriile și obiectele de preț, inclusiv dinții de aur, de la evreii care sfârșeau în camerele de gazare și apoi la crematoriu.

„Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, a întrebat ministerul de la Kiev.

În filmarea polițistului Serhii Bolvinov apare, la un moment dat, și o plăcuță de identificare a unui soldat ucrainean.

Soldații ucraineni găsesc tot mai multe camere de tortură în care au fost ținuți și „interogați” prizonierii de război luați de ruși.

Unii dintre ei au povestit prin ce au trecut, însă imaginile filmate în aceste încăperi vorbesc de la sine despre condițiile pe care au trebuit să le îndure prizonierii.

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Patru avioane de luptă rusești au intrat miercuri în spațiul aerian european, ceea ce a determinat un răspuns din partea forțelor italiene, care asigură poliția aeriană din partea NATO.

Economica.net - Franţa va trimite o fregată în Marea Neagră şi are  programate zboruri cu avionul de luptă Rafale - Economica.net

Avioane Eurofighter italiene au fost mobilizate rapid pentru a intercepta aeronavele de luptă rusești care intraseră în spațiul polonez și suedez. Aparatele rusești au fost forțate să reintre în spațiul aerian rusesc, mai precis al enclavei Kaliningrad, precizează forțele aeriene italiene într-o postare pe Twitter, transmite digi24.ro.

Matthias Eichenlaub, ofițer de presă al NATO, a declarat pentru „Newsweek” că Italia asigură misiunea de poliție aeriană a Alianței în regiunea baltică. El a mai spus că avioanele NATO din această regiune „interceptează în mod regulat avioane militare rusești care nu respectă regulile internaționale de siguranță aeriană”.

Incidentul survine într-un moment de tensiuni ridicate între Rusia, pe de o parte, și Occident și Ucraina, pe de altă parte.

Facebook a pregătit o funcție nouă pentru chat. Cum va arăta și ce le promite Meta utilizatorilor
Articolul anterior
O delegație a guvernului chinez nu a fost lăsată să intre la sicriul reginei Elisabeta, la Westminster Hall
Articolul următor