Un laborator rusesc Rosselhoznadzor ar putea fi deschis în Moldova

În următorii 4 ani, o filială Rosselhoznadzor, Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară din Federația Rusă ar putea fi deschisă la Chișinău. Despre această inițiativă a menționat directorul AgroHub Moldova, Alexandru Baltag, într-un interviu pentru Agrobiznes.

separator

Potrivit lui, laboratorul va activa în cadrul AgroHubului, care va avea statut de Zonă Economică Liberă.

Baltag a menționat că, odată cu deschiderea laboratorului, certificarea produselor se va face pe loc, în Moldova.

”Nu cum acum, pe teritoriul Rusiei. Vom avea un birou vamal, un terminal vamal. Toate instituțiile necesare să fie concentrate într-un singur loc, pentru a crea condiții optime de export”, susține directorul AgroHub Moldova, Alexandru Baltag.

Alexandru Baltag este de părerea că astfel, cantitățile de marfă care ajung să fie zdrobite în vamă ori întoarse în țară se vor diminua.

„Toate actele necesare pentru a exporta un lot de marfă, inclusiv certificatele emise de Rosselhoznadzor și Rospotrebnadzor, inclusiv documentele vamale vor fi întocmite pe loc, în Republica Moldova, pe teritoriul AgroHubului. Această posbilitate diminuează acel risc, când multe camioane cu fructe sau legume ajung la vamă, acolo se depistează multe nereguli sanitare, iar ele sunt întoarse în țară”, susține Baltag, președintele AgroHub Moldova.

AgroHub Moldova este un proiect moldo-rus ce prevede construcția unui centru modern agroindustrial în țara noastră. Actualmente este la etapa de proiectare și urmează să fie complet funcțional în 2024.

sursa: www.publika.md

Un bărbat a murit la volanul mașinii, după un stop cardiac. Automobilul s-a oprit într-un copac, la intrarea în Susleni

Astăzi, în jurul orei 09:00, poliția din Orhei a fost sesizată despre producerea unui accident rutier pe traseul G-68, la intrarea în satul Susleni, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Bărbatul de 57 de ani, aflat la volanul unui Volkswagen, a pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un copac.

Medicii au stabilit, preliminar, că decesul șoferului ar fi survenit în urma stop cardiac.

Inspectoratul de Poliție Orhei a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele care au dus la producerea accidentului.

Accident grav la Căușeni provocat de un angajat al MAI: O femeie a ajuns la spital

O femeie a ajuns al spital, după ce malina cu care se deplasa a fost implicată într-un accident. Cazul a avut loc sâmbătă, 4 ianuarie, în jurul orei 10:50, pe traseul R-30 din raionul Căușeni, iar la volan se afla un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, scrie PulsMedia.MD.

Potrivit surselor, este vorba despre un polițist de frontieră în vârstă de 23 de ani, care se afla în afara orelor de serviciu și se deplasa la volanul unui automobil de marca Renault Scenic.

Din motive încă nestabilite de anchetă, acesta ar fi pierdut controlul volanului, iar mașina a derapat e pe traseu și s-a răsturnat pe acostament.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani, care se afla în automobil în calitate de pasageră, s-a ales cu mai multe traumatisme și a fost transportată la spital pentru a-i se acorda ajutorul medical necesar.

Oamenii legii cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Escrocheriile bancare iau amploare în perioada sărbătorilor: Poliția îndeamnă la prudență maximă!

Escrocheriile bancare iau amploare în timpul sărbătorilor. Poliția atenționează cetățenii să dea dovadă de prudență maximă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pentru a nu cădea în capcana infractorilor, respectați următoarele măsuri de protecție, simple, dar efective:

# Fiți precauți cu mesajele suspecte: Nu răspundeți niciodată la mesaje sau e-mailuri care solicită informații sensibile (cum ar fi parolele, numerele de cont sau PIN-ul).

Instituțiile financiare NU solicită astfel de date prin telefon, mesaje sau e-mail.

# Verificați sursa: Înainte de a oferi informații personale sau bancare, asigurați-vă că sunteți în contact cu un reprezentant autentic al băncii sau al unui alt serviciu financiar. Apelați numărul oficial al băncii sau organizației respective.

Pentru a spori credibilitatea schemelor infracționale, escrocii folosesc logo-urile instituțiilor bancare.

# Nu răspundeți la apeluri telefonice suspecte: Dacă cineva vă solicită informații bancare sau personale telefonic, nu furnizați nimic. Apelați banca sau instituția respectivă folosind un număr oficial și verificați dacă este o solicitare legitimă.

# Verificați activitatea contului: Monitorizați regulat conturile bancare pentru a detecta orice tranzacție neautorizată.

# Evitați ofertele prea bune pentru a fi adevărate: Escrocii pot propune oferte atractive, cum ar fi premii mari, împrumuturi ușoare sau reduceri semnificative. Fiți sceptici și verificați sursa oricărei oferte dubioase.

# Informați-vă constat și educați-i pe cei din jur: Dacă aveți prieteni sau membri ai familiei care nu sunt familiarizați cu pericolele internetului, informați-i despre riscurile escrocheriilor și cum să se protejeze.

Prin respectarea acestor recomandări, cetățenii își pot reduce semnificativ riscul de a deveni victime ale escrocheriilor bancare.

Important! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la 112 și unitatea bancară.

Cei mai buni educatori, învățători și profesori, premiați în cadrul concursului național organizat anual
Articolul anterior
OMS: Numărul real de infectări cu coronavirus la nivel global este uriaș față de cel al cazurilor raportate
Articolul următor