Un loc din România, în topul celor mai frumoase destinații de vacanță pentru anul 2022 întocmit de National Geographic

Prestigioasa revistă americană National Geographic, publicată lunar începând din 1888, a întocmit clasamentul destinaţiilor care nu ar trebui să lipsească anul viitor din calendarul iubitorilor de călătorii, notează CNN. Recomandările sunt împărțite în cinci categorii, constând în cinci topuri distincte, întocmite în funcție de interesele turiștilor, dar accentul e pus în toate clasamentele pe parcuri naţionale, floră și faună, activităţi şi experienţe în aer liber.

Pentru lista din 2022, echipele editoriale ale National Geographic din întreaga lume au selectat 25 de destinații musai de vizitat. „În multe feluri, pandemia a oferit turiștilor din întreaga lume un moment pentru a reflecta și a regândi modul în care explorăm lumea”, spune George Stone, editor executiv National Geographic Travel.

„Prin lista de anul viitor, Nat Geo aruncă o privire asupra a ceea ce este diferit și inspirational, de la noua pistă de biciclete de pe râul Sena, din Franța, până la noul parc național Chimanimani, din Mozambic, care semnalează angajamentul țării pentru mediu”, întărește George Stone.

Pentru călătoriile de familie cu cei dragi, alegerile National Geographic includ, în frunte listei, o croazieră pe Dunăre, care trece prin România, unde se află Delta Dunării, de o frumusețe inegalabilă, dar și coasta de sud-vest a Turciei, cunoscută în antichitate sub numele de Lycia. Navigaţia este modalitatea perfectă de a explora golfurile sale izolate.

Delta Dunării, aflată în Patromoniul mondial UNESCO, este unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

https://static4.libertatea.ro/wp-content/uploads/2021/11/delta-dunarii-shutterstock1289824339-1024x647.jpg

sursa

China a depășit pragul de un miliard de persoane vaccinate cu schema completă împotriva Covid-19
Articolul anterior
,,Mai umbli cu bărbați însurați?”. O jucătoare de la PSG, bătută cu ranga la picioare
Articolul următor
Alte articole interesante