Un medic londonez avertizează cu privire la simptomul „neobișnuit” care apare la copiii infectați cu Omicron

O „erupție neobișnuită” a fost asociată cu mai multe cazuri de infecție cu Omicron la copii. Dr. David Lloyd, medic generalist din nordul Londrei, spune că mulți dintre copiii infectați cu Omicron s-au confruntat cu o erupție cutanată, alături de oboseală, dureri de cap și pierderea poftei de mâncare, scrie observatornews.ro. 

Cazurile timpurii de Omicron par să prezinte simptome ușor diferite față de alte tulpini, spune medicul londonez. Simptomele de oboseală, durerile de cap, pierderea poftei de mâncare și apariția erupției cutanate par a fi „destul de importante”, a spus dr. Lloyd.

Întotdeauna am avut un grup mic de pacienți Covid cu erupții bizare, dar până la 15% dintre copiii Omicron au o erupție neobișnuită. Începem să învățăm puțin mai multe despre virus și începem să fim atenți la el”, a spus medicul.

Până la Omicron, cele trei simptome principale ale infecției cu COVID-19 includ o tuse persistentă, o temperatură ridicată și pierderea gustului și a mirosului.

Omicron este o variantă de Covid mai ușor transmisibilă decât Delta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat recent că nu există încă informații care să sugereze că simptomele variantei Omicron sunt diferite de alte variante de Covid-19.

Cu toate acestea, noua tulpină este mai transmisibilă, dar mai blândă, decât varianta Delta dominantă în prezent pe glob, sugerează datele preliminare. Trioul de simptome prezentate a fost introdus pentru prima dată când pandemia a lovit, în martie 2020, și lista a rămas aceeași, în ciuda apariției unor noi tulpini.

Până pe 7 decembrie, în Marea Britanie au fost confirmate 437 de cazuri de Omicron și se estimează că, în următoarele 10 zile, UK ar putea avea mai multe cazuri Omicron decât unele dintre țările trecute pe lista roșie de călătorie.

Tulpina supercontagioasă ar putea tripla numărul de internări în spitale

Supertulpina Omicron ar putea duce la o explozie de infectări în rândul copiilor şi adolescenţilor. Specialiștii cred că Omicron ar putea aduce un nou val de infectări în luna ianuarie, la scurt timp după deschiderea şcolilor. Astfel, numărul de internări în spitale s-ar putea tripla la categoria de vârstă 0 – 19 ani.

Deocamdată, vaccinurile se administrează doar de la 12 ani. Serul Pfizer a fost autorizat pentru copiii care au între 6 şi 11 ani, dar nu a ajuns în ţările europene. „Aşa cum arată datele pe care le analizez acum, în Africa de Sud, avem un număr mare de internări în spital în zona 0 – 4 ani. Tinerii sunt disproporţionat afectaţi faţă de valul Delta”, a declarat Octavian Jurma, cercetător.

Maia Sandu, alături de cei dragi: ,,Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Hristos a Înviat!”

În dimineața zilei de Paște, președinta Maia Sandu a transmis tuturor cetățenilor țării noastre un mesaj de felicitare. „Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Și cu speranță că binele învinge”, este mesajul președintei.

Într-un filmuleț emoționant publicat pe o rețea de socializare, șefa statului este surprinsă în pregătiri de Paște, alături de cei dragi, împreună cei ai casei care gătesc pasca și vopsesc ouă.

„Lumina învie chiar când e doborâtă – cu acest crez ne-am trăit veacurile pe pământul nostru. Am sărbătorit Paștele an de an și am deschis casele pentru lumină chiar și atunci când Învierea era interzisă, iar bisericile distruse. Nu ne-am lăsat doborâți, ne-am păstrat credința și am trăit fiind învățați că a fi om, a fi onest, a fi bun înseamnă a fi puternic.

În Moldova, când ne spunem, cu fețele luminate, „Hristos a înviat!”, adunăm tot neamul în această adresare. Și pe bunica ce făcea cruce cozonacului înainte de a-l pune în cuptor, și lumina după care mergeam cu părinții la biserică, și frații și surorile cu care ciocneam ouăle de Paște, și masa plină cu bucate, dar cel mai important – plină cu oameni dragi. 

Vom transmite tradițiile noastre copiilor. Acestea sunt rădăcinile cu care plecăm în lume, oriunde în lume, și lucrurile care ne oferă identitate și încredere în cine suntem. Vă îndemn să promovați obiceiurile noastre oriunde ați fi căci sunt cele mai dragi sufletului nostru. Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Și cu speranță că binele învinge. Hristos a Înviat!”, spune Maia Sandu.

O menajeră a devenit milionară. Femeia la care lucra i-a lăsat averea sa

O menajeră din Thailanda a moștenit mai bine de 2,5 milioane de euro, după ce femeia de afaceri pentru care lucra i-a lăsat întreaga sa avere.

O menajeră a devenit milionară: Femeia la care lucra i-a lăsat averea saFoto: Shutterstock

Nutwalai Phupongta, în vârstă de 49 de ani, a lucrat 17 ani pentru o femeie de afaceri franceză, și, după moartea acesteia, a moștenit o avere de 2,5 milioane de euro, transmite știrileprotv.ro.

Femeia de afaceri a fost găsită moartă pe marginea piscinei vilei în care locuia, alături de o armă, din care lipsea un cartuș, un pahar de vodcă și un pachet de țigări.

Cel care a făcut descoperirea șocantă a fost un angajat care a sunat imediat la poliție. Nimic nu indică o eventuală crimă. Camerele de supraveghere fusese acoperite de Catherine, a constatat ancheta.

Cu puțin timp înainte de moartea ei, pe 26 aprilie, și-a făcut testamentul și a informat mai multe persoane apropiate că îi va lăsa toată averea menajerei sale, Nutwalai Phupongta. Cunoscută ca „mătușica Tim”, ea a moștenit acum imobile, bani, mașini, bijuterii și terenuri în valoare de 100 de milioane de baht, echivalentul a aproximativ 2,5 milioane de euro.

Catherine deținea cinci vile de lux pe insula de vacanță Phuket și locuia singură în Thailanda, de la divorțul ei, produs în urmă cu patru ani. Potrivit presei de la Bangkok, Catherine suferea de o boală incurabilă.

Tradiții și obiceiuri de Paște!

Paștele este una din sărbătorile care se sărbătorește peste tot în lume. Mai demult, tradițiile și obiceiurile de Paște erau ținute cu sfințenie. Astăzi, acestea se găsesc mai mult la sate, unde oamenii nu au uitat adevărata semnificație a acestei sărbători. Ce tradiții de Paște nu au fost uitate la români?

separator
 

Vopsitul ouălor

O tradiție de Paște, care din fericire nu s-a pierdut încă este vopsitul ouălor. Ouăle se vopsesc în roșu cel mai adesea, culoare ce simbolizează sângele Mântuitorului. Unii oameni talentați care au păstrat tradițiile și obiceiurile de Paște le încondeiază și desenează diferite ornamente. Ouăle încondeiate se decorează cu diferite simboluri geometrice sau religioase care pot semnifica viața, moartea sau eternitatea. În Moldova, oamenii pun într-un vas cu apă un ou roșu și îl lasă peste noapte. A doua zi se spală cu acea apă pentru a fi la fel de frumoși, sănătoși și îmbujorați ca și acel ou.

Ciocnitul ouălor

Această tradiție de Paște are câteva reguli. Cea mai în vârstă persoană de sex masculin de la masă ciocnește capul oului cu ceilalți în timp ce spune “Hristos a Inviat”, iar ceilalți răspund “Adevărat a înviat”. Ca și tradiție și obicei de Paște, ciocnitul ouălor diferă în fiecare regiune a țării. În prima zi de Paște se ciocnesc doar vârful ouălor, în a doua zi vârful cu partea opusă, iar în zilele următoare doar părțile opuse. În tradiția creștină, oul simbolizează viața eternă, renașterea, norocul.

Cozonacul și pasca

Pregătirea cozonacului este un alt obicei și tradiție de Paște. Cozonacul se gătește și de Crăciun și reprezintă unitatea din familie. Creștinii asociază pasca cu grija lui Dumnezeu față de oameni. Pasca este adusă obligatoriu la sfințit în biserică și mulți consideră că astfel vor fi protejați de rău. Cozonacul și pasca sunt stropite cu vin la biserică și simbolizează viața și renașterea. În general, această tradiție și obicei de Paște este asociat cu jertfa Mântuitorului.

Iepurașul de Paște

În trecut iepurele era considerat simbol păgân, dar prin creștinizare a devenit simbol și chiar tradiție de Paște. Pe masa de Paște se găsesc adesea iepurași de ciocolată, împreună cu ouă de ciocolată sau marțipan. Copiii sunt cei mai încântați de această tradiție și obicei de Paște.

Mielul

Mielul este un simbol al Mântuitorului și reprezintă sacrificiul, dragostea sinceră. Friptura de miel a devenit o tradiție și un obicei de Paște, încărcată de simboluri. Totuși, unii creștini blamează pe cei care consumă carne de miel în această perioadă, considerând drept o lipsă de respect față de Dumnezeu.

sursa



Cleopatra Statan a răspuns celor care o acuză că s-a grăbit cu căsătoria. Cum a început povestea ei de dragoste cu Edward Sanda
Articolul anterior
Producerea și livrarea de cafea sunt puse în pericol. Prețul ar putea exploda
Articolul următor