Un moldovean care lupta pentru armata rusă, a murit în regiunea Harkov

Un alt moldovean a decedat în războiul din Ucraina.

Potrivit stiri.md, este vorba despre un tânăr originar din Moldova, născut la Tiraspol, sergentul adjunct Anatolii Alekseevici Pascal. Acesta a murit în regiunea Harkov. Militarul a fost înmormântat la Sankt Petersburg, scrie presa din regiunea transnistreană. 

Moldoveanul era angajat prin contract în serviciul forțelor armate ruse.

Tolik s-a născut la Tiraspol la cinci ani după conflictul militar din Transnistria. Bunicii lui Anatolii au efectuat misiuni în Mozambic, iar unchiul său a fost consilier al generalului Alexander Lebed.

Băiatul a crescut într-un mediu militar, a citit cărți despre armată, Alexander Lebed a devenit un erou pentru el.

Ce păstrezi corect și mai mult timp ouăle de Paște?

Fii atentă la sfaturile noastre pentru a ști ce trebuie să fac pentru a menține valabilitatea mai mare?

  • Oul fiert se poate păstra până la 2 săptămâni la frigider, dar numai 3 zile la temperatura camerei.
  • Poți face o salată de cartofi cu ouă.
  • Servește oul fiert lângă mâncare de linte.
  • Hreanul și oul fiert – o combinație minunată. Curăță oul, stropește-l cu unt fierbinte și adaugă din plin hrean proaspăt ras. Este o delicatesă grozavă.
  • Clasica felie de pâine cu unt pe care adaugi oul fiert tăiat, sare, piper și arpagic.

Sfat: Nu te speria dacă descoperi că și albușul oului fiert este colorat, nu doar coaja. Atâta vreme cât folosești vopsea de ouă specială pentru produsele alimentare, nu ai motiv de îngrijorare.

9 idei de decor pentru masa de Paște

Dacă-ți place să-ți decorezi casa și masa în ton cu venirea primăverii și a sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu 9 idei adorabile.

Cel mai mic număr de cereri depuse la CEDO în ultimii 10 ani

În anul 2024, Moldova a înregistrat cel mai mic număr de cereri depuse la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din ultimii 10 ani. Din totalul celor 363 de cereri înaintate, 343 au fost declarate inadmisibile – un indicator care, potrivit Ministerului Justiției, reflectă o îmbunătățire a mecanismelor interne de protecție a drepturilor omului. Datele se conțin în Raportul agentului guvernamental pentru anul 2024, prezentat  în ședință de Guvern, transmite IPN.

„CEDO a pronunțat 17 hotărâri și a emis 33 de decizii de inadmisibilitate sau de radiere de pe rol. Numărul hotărârilor este cel mai mic din ultimii șase ani, iar caracterul tot mai puțin repetitiv al cererilor indică o evoluție pozitivă în abordarea cazurilor”, precizează MJ.

În 15 dintre cele 17 hotărâri, Curtea a constatat cel puțin o încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului de către Republica Moldova. Potrivit ministerului, aceste încălcări sunt, în mare parte, consecința acțiunilor sau inacțiunilor instanțelor de judecată, ale procuraturilor, organelor de urmărire penală, executorilor judecătorești și instituțiilor psihiatrice, în perioada 2011-2020.

Instituția precizează că este necesară adoptarea unor măsuri suplimentare de intensificare a colaborării între instituții pentru a asigura un sistem mai eficient de protecție a victimelor violenței domestice, introducerea garanțiilor legale pentru internarea nevoluntară în instituțiile psihiatrice.

La fel, este necesară introducerea unui mecanism de acordare a despăgubirilor în cazuri de rele tratamente și discriminare.

Circa 11 tone de unt importat, fabricat din grăsimi străine, interzis spre comercializare
Articolul anterior
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a avut o întrevedere cu omologul său din Israel
Articolul următor
Close menu