Un șofer a parcat mașina în curtea unui bloc din capitală, fix în fața unei uși, impiedicând astfel accesul locuitorilor.
Oamenii nu mai puteau nici să iasă, nici să intre în bloc, din cauza ușii care se deschidea doar puțin.
Imaginile au fost publicate de către interpreta Gloria Gorcea: ,,Asta se numește “exist numai eu”
Un bloc intreg lasă să stea blocat, nici să ieși nici să intri, de ce nu, dacă omului îi trebuie să se parcheze”, a scris interpreta.
Internauții s-au arătat indignați de comportamentul acestui șofer și au cerut ca acesta să fie pedepsit conform legilor.
Moldovenii cred că Spînu a demisionat, dar va rămâne implicat
Demisia lui Andrei Spînu din Guvernul Recean, dar și din PAS a fost o decizie corectă, consideră cea mai mare parte dintre moldoveni. Potrivit unui sondaj realizat de IMAS, doar 14% dintre respondenți cred că fostul ministru a fost victima unei campanii de denigrare. Totodată, cea mai mare parte dintre cetățeni este sigură că Spînu nu s-a retras în totalitate și va continua să manevreze lucrurile în politica moldovenească, unimedia.info.
Astfel, 54% dintre moldoveni susțin plecarea lui Andrei Spînu din Guvern, dar și din PAS. 24% nu au avut un răspuns la subiect, iar 14% cred că Spînu a fost victima unei campanii de denigrare.
Totodată, cea mai mare parte dintre respondenți (42%) crede că plecarea lui Adrei Spînu s-a decis doar pentru a arăta că Maia Sandu face schimbări, iar acesta va continua să se implice în politică, direct sau indirect, cred 60% dintre respondenți.
Moment jenant pentru Kate Middleton în fața regelui Charles
Prințesa de Wales s-a întors la angajamentele regale, iar recent a participat la primirea șeicului din Qater și a soției acestuia, cu ocazia vizitei de stat. Kate (42 de ani), l-a însoțit pe soțul ei, prințul William, pentru a-i saluta pe șeicul Tamim bin Hamad Al Thani și pe prima dintre cele trei soții ale acestuia, Jawaher, o dată cu venirea acestora la Londra,scrie protv.ro.
Prințesa a fost impecabilă ca întotdeauna, cu o haină semnată de Sarah Burton pentru Alexander McQueen și o pălărie Sahar Millinery, ținută pe care a complimentat-o cu un colier de perle care i-a aparținut regretatei Regine.
După ce a urcat scările, în timp ce William avea mâna pe spatele ei, Kate a făcut o reverență perfectă către ceilalți participanți.
Fanii regali au observat însă că prințesa a fost ignorată, Regele Charles întorcându-se cu spatele chiar în acele clipe. Ceea ce îmseamnă că și Prințul William și emirul și soția acestuia erau cu spatele la Kate, iar gestul ei a trecut neobservat.
Fanii au scris pe Instagram: ”Așa arată o reverență perfectă. Prințesa Catherine este expertă!„. ”Nici măcar nu s-au uitat la ea!„ ”A făcut o reverență pentru niște oameni care erau deja pe picior de plecare” ”Este superbă, chiar dacă nimeni nu se uită” ”Protocolul regal s-a întâmplat în timp ce regele se întorcea cu spatele”.
Ce va face Maia Sandu cu premiul de 100.000 de euro
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost onorată cu prestigiosul Premiu Reinhard Mohn 2025, acordat de Fundația Bertelsmann din Germania. Distincția, oferită o dată la doi ani, recunoaște angajamentul excepțional al liderilor care promovează valorile democratice și soluțiile inovatoare în fața provocărilor contemporane.
Maia Sandu a fost apreciată pentru curajul și determinarea sa în apărarea democrației, în special într-un context geopolitic dificil. Premiul, în valoare de 100.000 de euro, va fi donat de președintă pentru susținerea unor proiecte de dezvoltare în satul său natal, Risipeni, raionul Fălești, scrie nordnews.md.
Acest premiu este o recunoaștere a curajului cetățenilor Republicii Moldova, care au demonstrat că își doresc să trăiască în democrație și au luptat pentru ea. Moldova a dovedit că democrația poate rezista chiar și în cele mai dificile circumstanțe.
Președinția precizează că premiul Reinhard Mohn este unul dintre cele mai importante proiecte ale Fundației Bertelsmann, una dintre cele mai mari organizații non-profit din Germania, cunoscută pentru sprijinirea reformelor democratice și dezvoltarea soluțiilor inovatoare la problemele sociale și politice.
Laureați anteriori includ personalități precum fostul Președinte al Germaniei Joachim Gauck, fostul Președinte al Estoniei Toomas Hendrik Ilves și ex-Secretarul General al ONU Kofi Annan.