Un moldovean, prins cu certificat de vaccinare fals eliberat în Polonia

Pentru a fi scutit de autoizolare, un conațional a prezentat la controlul de frontieră confirmarea faptului că i-a fost administrat vaccinul Johnson-Johnson. În timpul examinării, asupra certificatului au fost identificate mai multe semne neveridice. Tânărul pe lângă faptul că a fost plasat în autoizolare va fi cercetat penal pentru perfectarea ilegală a actului.

În seara zilei de ieri, în punctul de trecere Criva s-a apropiat un moldovean de 33 de ani. Acesta, împreună cu documentele necesare pentru autorizarea intrării în țară a prezentat și certificatul de vaccinare pentru a fi scutit de carantină. 

Actul ce ar fi trebuit să-i permită călătorului să circule fără restricții este motivul pentru care riscă amendă penală, deoarece asupra certificatului au fost depistate semne de falsificare legate de blanc, seria lotului, informația din bazele de date, codul QR și altele.

Audiat, tânărul a declarat că nu cunoaște despre cele depistate, însă nu s-a arătat mirat pentru că menționează el: „respectivul act i-a fost înmânat de o persoană, fiind angajat în Polonia”.  

În repercursiune certificatul de vaccinare a fost ridicat, iar călătorul riscă o cercetare penală conform art.361 Cod Penal al Republicii Moldova. 

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

S-au dat drept angajați ai băncilor și au sustras circa un milion de lei de pe cardurile moldovenilor
Articolul anterior
Transnistrenii vor primi un lot de 100 de mii de doze de vaccin Sputnik V
Articolul următor