Un moldovean, reținut în Italia după ce și-ar fi omorât iubita ucraineancă și i-a ascuns corpul, refuză să vorbească

Un bărbat din Republica Moldova în vârstă de 33 de ani, a fost arestat sâmbătă, 21 ianuarie, de carabinierii din Mantova (Lombardia) ca principal suspect în uciderea fostei sale iubite, Yana Malayko, o tânără ucraineancă de 23 de ani, dispărută joi, 19 ianuarie, de la domiciliul său din localitatea Castiglione delle Stiviere (Mantova), scrie rotalianul.ro.

O rudă de-a tinerei ucrainence a tras un semnal de alarmă pentru dispariția Yanei. Odată dobândite primele informații, anchetatorii au urmat imediat traseul presupusului autor al crimei.

Potrivit relatărilor presei italiene, camerele de supraveghere din Piazzale Resistenza din Castiglione delle Stiviere (Mantova) au filmat un bărbat care transporta pe umăr un sac negru și voluminos. Bărbatul surprins de camere era suspectul, iar în acel sac, potrivit anchetatorilor, s-ar fi aflat cadavrul Yanei Malayko.

Imaginile au dezvăluit cum bărbatul a încărcat sacul în mașină și a plecat. Un fermier din zonă ar fi spus că l-a ajutat pe acesta în timpul nopții, deoarece acesta ar fi rămas blocat cu Mercedesul său în zona rurală din satul Valle, lângă granița cu provincia Brescia.

Prin reconstruirea traseului parcurs de vehicul, zona de căutare a cadavrului a fost redusă la mediul rural din Valle. Potrivit anchetatorilor, în acea zonă suspectul a ascuns trupul Yanei după ce a ucis-o.

Cei doi se cunoscuseră cu ceva timp în urmă, când tânăra a început să lucreze la barul Event Coffee situat în Piazzale Resistenza din Castiglione delle Stiviere. Suspectul lucra ocazional acolo, barul fiind administrat de sora lui, Cristina.

Singură la părinți, cu tatăl în Toscana și mama în Canada, Boni (așa cum îi spuneau prietenii Yanei) este descrisă drept o fată foarte bună, „o muncitoare din greu”, o fată plină de energie care și-a dorit să fie independentă și să-și construiască singură viitorul.

Cu un caracter impulsiv, posesiv, fără o slujbă constantă, tînărul a cunoscut-o pe Yana în urmă cu câțiva ani, s-a îndrăgostit de ea și au devenit un cuplu. Dar, potrivit prietenilor Yanei, el era foarte gelos. Ea și-a dorit însă mai multă autonomie, a vrut să fie liberă și din acest motiv a întrerupt relația după trei ani.

Dar pentru acesta relația lor încă nu se terminase. De câteva ori a încercat să o convingă să-i mai acorde o șansă, dar ea l-a refuzat mereu. O anumită perioadă de timp au locuit împreună în aceeași clădire în care se află barul dar, când s-au despărțit, Yana a plecat de acolo și a fost găzduită de Cristina într-un alt apartament din acea clădire.

Ipoteza formulată de anchetatori este că după o ceartă între cei doi în apartamentul de deasupra barului, bărbatul ar fi ucis-o pe Yana folosind un cuțit de bucătărie.

Magistratul de instrucție, Antonio Serra Cassano, a confirmat deja arestarea suspectului care se află într-o celulă din închisoarea din Monza și continuă să se folosească de dreptul de a nu răspunde.

Bărbatul este acuzat de omor cu premeditare și ascunderea unui cadavru. Doar descoperirea cadavrului Yanei poate confirma reconstituirea anchetatorilor, în condițiile în care nici presupusa armă a crimei nu a fost încă găsită.

Moldovenii preferă automobile noi! Câte mașini s-au vândut anul trecut și ce gusturi au avut

În pofida crizei financiare generate de război, vânzările de maşini noi au crescut cu aproape 15 procente anul trecut faţă de 2021. Au fost comercializate 7425 de automobile, cu aproape o mie mai multe, scrie publika.md.

Cele mai multe sunt Dacia – 1072. În top urmează Toyota, care a vândut 1067 de maşini, dar şi Skoda, model care a fost cumpărat în număr de 953 de unităţi. În topul vânzărilor se mai regăsesc maşinile Kia şi Suzuki.

Totodată, la capitolul vehiculelor de clasa premium, anul trecut, în ţara noastră au fost vândute 249 de BMW-uri, 231 de Mercedesuri, 84 de Porsche-uri şi 46 de automobile de model Lexus.

Din totalul maşinilor noi cumpărate, 6009 au fost produse în 2022 şi 1416 – cu anul de fabricaţie 2021. Dealerii auto susţin că la criteriile de alegere a unei maşini noi clienţii pun accent pe consumul mic de combustibil.

„Clienţii solicită automobile hybrid datorită fiabilităţii şi costurilor de întreţinere şi a consumului de combustibil. În mare parte preferă SUV-uri subcompacte, compacte şi fiecare producător a încercat să introducă în aceste segmente automobile mai mici respectiv asta şi a dus la mai multe vânzări de automobile noi, oferta a fost mai mare şi interesantă. Cu 10 -20 la sută partea de hybrid creşte în fiecare an”, afirmă Sergiu Stoiciu, reprezentant dealer auto.

„Maşina nouă e maşină nouă, cum spuneau pe timpurile sovietice şi Zaparojetul nou e mai bun decât o maşină veche, siguranţă şi economie”.

„Nu am ales hybrid că nu am bani. Am ales o maşină simplă numai ca să fiu sigură că unde mă pornesc ajung”.

Experţii auto cred că vânzările de maşini noi în 2022 au crescut din mai multe motive, cu toate că preţurile s-au majorat.

„Este problema cu semiconductoarele şi cumva oamenii înţeleg că nu la toţi ar ajunge acum o maşină nouă, în al doilea rând anul trecut s-au lansat mai multe modele noi, interesante clienţilor locali, asta a fost un imbold şi poate că lumea îşi doreşte să aibă o maşină bună acum în aceste timpuri incerte”, spune Constantin Mihalache, expert auto.

De cealaltă parte, criza semiconductorilor a dus la creşterea preţurilor şi pentru automobilele de mâna a doua.

„Cei care le vând au înţeles că nu sunt maşini noi şi le-au crescut preţurile ăstora rulate, acum preţul lor e atât de mare, că lumea oricum se duce la astea noi”.

În acest an vânzările de maşini noi vor continua să crească, susţin experţii auto. Criza semiconductorilor se va rezolva spre mijlocul anului şi vor putea fi produse mai multe automobile. În plus, importatorii de maşini noi din ţară îşi propun să vândă mai mult decât 2022 şi vin cu oferte variate.

În total, potrivit ASP, la 1 ianuarie erau înregistrate aproape 1,2 milioane de unităţi de transport, cu 45 098 mai multe decât în urmă cu 1 an.

Imagini rupte din rai! Cât de spectaculoasă este vila scoasă la vânzare de Jennifer Lopez și suma fabuloasă cerută pe această bijuterie fabuloasă. FOTO

Jennifer Lopez își vinde spectaculoasa vilă din Bel Air. Ce sumă fabuloasă cere pe această bijuterie imobiliară. Diva vrea să o dea contra sumei de aproape 43 milioane de dolari.

Jennifer Lopez își vinde spectaculoasa vilă din Bel Air. Proprietatea este o bijuterie pe care vrea 43 milioane de dolari.

Cât de spectaculoasă este vila scoasă la vânzare de Jennifer Lopez

Conacul din Bel Air al superbei artiste Jennifer Lopez se vinde cu 42,5 milioane de dolari. Ea a cumpărat maiestuoasa proprietate în 2016, cu 28 milioane de dolari. Superbul domeniu se întinde pe 33.000 metri pătrați, casa este construită pe 1200 metri pătrați, are 9 dormitoare și 13 băi.

Cât de spectaculoasă este vila scoasă la vânzare de Jennifer Lopez!

Șoferiță româncă, eroină în Italia după ce a salvat o rusoiacă luată la bătaie. Victima sărise dintr-o mașină aflată în mers

Abuz, umilire, hărțuire, bătăi și intimidare. Un episod de violență înforătoare a fost la un pas să se termine cu o tragedie. Doar intervenția curajoasă a unei românce a oprit un italian de 66 de ani să nu-și ducă la bun sfârșit atacul nemilos.

S-a întâmplat zilele trecute la Nettuno, în provincia Roma, acolo unde o rusoiacă de 70 de ani, femeie de serviciu într-un bloc din zona Via Ugo La Malfa, a fost luată la bătaie de propriul soț. Individul, un italian de 66 de ani, a mers la locul de muncă al femeii și, după ce a acuzat-o că i-ar fi furat banii, a apucat-o de braț și ținând-o nemișcată a început să o lovească repetat cu un băț lung de aproximativ un metru. În fața a numeroși martori, dintre care niciunul nu a intervenit să o ajute, omul și-a târât apoi soția și a forțat-o să urce în mașina lui, pentru a se întoarce împreună acasă, în cartierul Zucchetti, unde evident intenționa să ducă la bun sfârșit pedeapsa, scrie IL Messaggero citat de observatornews.ro.

Șoferița româncă, singura care a oprit ca să o ajute pe femeia bătută și plină de sânge

Pe drum, italianul scăpat de sub control a continuat să-și lovească soția în cap și brațe. La un moment dat, însă, în încercarea disperată de a se salva, rusoiaca a reușit să deschidă portiera masinii si s-a aruncat pe asfalt. Plină de sânge, a început să fugă de-a lungul șoselei, strigând după ajutor și încercând să oprească șoferii care treceau. Din păcate, toți și-au continuat drumul. Mai puțin o româncă de 32 de ani, care locuiește în Nettuno. Tânăra a oprit și, fără să ezite, a lăsat-o pe rusoaica plină de sânge și tremurând, să urce în mașină. În tot acest timp, soțul bătăuș o urma pe jos, cu bâta în mână, încercând să o prindă. Abia când a văzut-o lângă româncă a renunțat să o mai urmărească și s-a urcat din nou la volan, plecând spre locuința sa din via Poggio Bustone.

Imediat, românca a dat alarma la 112, rămânând alături de rusoaica rănită și în stare de șoc. 

Ajunși la adresa indicată, carabinierii au dat de agresor într-una dintre camere. Fuma o țigară și încă avea urme de sânge pe haine și pe brațe. Iar bâta cu care și-a lovit în mod repetat soția a fost găsită de polițiști în mașina italianului.

Soțul bătăuș a ajuns la închisoare

În timpul audierilor, bărbatul a încercat să se justifice, explicând că soţia îi furase banii. Însă versiunea victimei care, în lacrimi, le-a povestit agenților despre o viață de iad, alcătuită din abuzuri, privațiuni, amenințări și, mai ales, bătăi, era cu totul alta. În ciuda traiului de coșmar, rusoaica nu depusese niciodată plângere împotriva soțului ei cu speranța că, în timp, comportamentul lui se va schimba. 

Femeia a fost dusă la camera de urgență a spitalului Riuniti din Anzio și Nettuno pentru rănile suferite pe brațe și cap. În schimb, ușile închisorii Velletri s-au deschis pentru soțul violent. 

Doi șoferi români de autocar care conduceau de 30 de ore fără pauze au fost obligați de poliția germană să se culce
Articolul anterior
Poliția caută o copilă de 14 ani, dispărută în Ocnița
Articolul următor