Un nou ajutor! România ne oferă 35.000 de viziere de protecție

Asociația Voci pentru Democrație și Justiție a făcut rost de donații și au alocat banii pentru 35.000 de viziere pentru lucrătorii medicali din linia întâi din Republica Moldova.

separator
De asemenea, această donație este inclusiv roada voluntarilor din „Vă ajutăm din Cluj”.

„Datorită donațiilor voastre adunate de VeDemJust și muncii voluntarilor din „Vă ajutăm din Cluj!”, 35.000 viziere au plecat astăzi către Republica Moldova. Acestea vor ajunge peste Prut la cei din linia întâi.

Mulțumim coordonatorilor, Cristi Danileț și Cătălin Pop! #vizierele salvează vieți!”, se arată în mesajul asociației.

sursa: www.stiri.md

Curtea Constituțională are un nou președinte

În ședința plenară a Curții Constituționale de marți, 25 aprilie, judecătorul Nicolae Roșca a fost ales în calitate de Președinte al Înaltei Curți.

Decizia a fost luată în contextul în care pe data de 23 aprilie curent a expirat termenul de 3 ani pentru care Domnica Manole a fost aleasă președintă a Curții Constituționale.

Nicolae Roșca a fost numit în funcția de judecător al Curții Constituționale în 2019, intrând în exercițiul funcției la 16 august 2019, după depunerea jurământului. Magistratul și-a desfășurat activitatea profesională la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, deținând consecutiv funcțiile didactice de lector, lector superior, conferențiar universitar, de asemenea, a deținut calitatea de șef de catedră / șef al Departamentului Drept Privat. Deține titlul de doctor în drept și gradul științifico-didactic de conferențiar universitar.

De asemenea, a fost membru al Uniunii avocaților din Republica Moldova, președinte al Colegiului disciplinar al judecătorilor, membru al Consiliului Științific Consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, a îndeplinit alte funcții relevante. Nicolae Roșca este autor și coautor a peste 75 de publicații didactice și științifice, inclusiv manuale, monografii, comentarii la legi.

Ana Revenco, după ce i-a fost interzis să calce pe teritoriul Rusiei: ,,Nu intenționam și nu intenționez să merg în Rusia”

„De 31 de ani, Rusia agresează constant Republica Moldova”, susține ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, care a reacționat la decizia autorităților ruse de a interzice intrarea pe teritoriul țării a unor oficiali moldoveni, printre care și ea.

„Ne șantajează continuu, ne abuzează cetățenii și îi manipulează. Ne distruge economia și ne sărăcește țara. Acestea sunt măsurile diplomatice care au ajuns să fie aproape normalitate în acest front al războiului hibrid pe care Rusia îl poartă împotriva țării noastre.

Ca să dea greutate deciziilor lor, trec în liste de persoane non-grata oficiali ai statelor care se opun presiunilor și șantajului. Eu nu intenționam și nu intenționez să merg în Federația Rusă”, a declarat ministra pentru tv8.md.

O declarație similară a avut și deputatul PAS, Lilian Carp, și el pe lista de sancțiuni a Rusiei. „Nu am de gând să merg acolo atâta timp cât la putere este regimul criminal al lui Putin”, a spus parlamentarul.

Au apărut imagini video cu biciclistul de 12 de ani, spulberat în plină viteză lângă Stăuceni

În presă au apărut imagini video cu momentul accidentului de la Stăuceni, în urma căruia un ciclist de 12 ani a fost lovit mortal, iar altul a fost rănit. Atenție, imagini ce vă pot afecta emoțional!

În video se poate vedea cum mașina intră în plină viteză în cei doi minori. Tragedia a avut loc marți, 21 februarie, în jurul orei 16:45. Potrivit Poliției, cei doi cicliști minori circulau regulamentar și erau echipaţi corespunzător. Copilul care a decedat era campionul Republicii Moldova la ciclism pentru anul 2022 (categoria de vârstă 2010-2011).

Premieră europeană în tratarea unui bolnav de Covid-19: transplantul de plămâni
Articolul anterior
OMS suspendă testele clinice cu hidroxiclorochină ca tratament pentru Covid-19
Articolul următor