Un nou medicament cu eficiență înaltă anti-Covid va ajunge și în Moldova. AMDM a aprobat autorizarea

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a aprobat, în cadrul ședinței de ieri, 15 noiembrie 2021, a Comisiei pentru autorizarea importului produselor farmaceutice neautorizate în Republica Moldova, importul pentru produsul medicamentos cu conținut de Molnupiravir, capsule 200 mg N4x10.

„Molnupiravir este un preparat nou, aprobat de Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie (MHRA) cu indicație specifică pentru tratamentul SARS-CoV-2.

Acesta reprezintă un antiviral oral ce reduce capacitatea virusului COVID-19 de a se multiplica în organism, evitând astfel formele grave de boală.

Tot în cadrul ședinței de ieri a fost autorizat importul de Remdesivir – un antiviral sub formă de soluție perfuzabilă, folosit în tratarea formelor medii și severe de COVID-19. În Republica Moldova, acesta este utilizat în tratamentul infecției COVID-19 la adulți și la adolescenți (cu vârsta cuprinsă între 12 ani și 18 ani și cu greutatea de cel puțin 40 kg) cu pneumonie care necesită oxigenoterapie (cu flux de oxigen scăzut sau crescut sau alte forme de suport ventilator neinvaziv, la începutul tratamentului)”, se arată în comunicatul AMDM.

În Republica Moldova, 9 din 10 femei care îngrijesc copii nu lucrează
Articolul anterior
Cumplit! Un bărbat din Strășeni și-a tăiat gâtul cu fierăstrăul electric
Articolul următor
Alte articole interesante