Un nou motiv de scandal între Patric Hanganu și fosta iubită: Femeia a aflat că artistul l-a botezat pe ascuns pe fiul lor

Scandalul dintre Patric Hanganu și fosta sa iubită, Svetlana Nichitina, ia amploare. Mai nou, femeia a acuzat artistul că le-a botezat fiul pe ascuns, iar ea a aflat despre eveniment de la oameni străini. „Cum este posibil să fiu prostită și mințită în așa hal. Sunt distrusă ca mamă”, a scris Svetlana într-o postare pe facebook. La rândul său, Hanganu a explicat de ce a recurs la acest gest, scrie UNIMEDIA.

„Cum este posibil eu ca mamă să fiu prostită și mințită în așa hal…. Cummmmm????Cum mai există astfel de oameni păgâni? Nu a contat nici cununia, nici căsătoria, nici botezul propriul copil știind foarte bine cât de mult eu țin la valorile tradiționale, morale, spirituale ale neamului nostru!!!

A luat copilul de la mine de acasă, fără să mă anunțe că veni, sub pretextul că dorește să-l ducă la grădiniță…După a urmat calvarul! Am aflat de la oameni că copilul este dus în satul Sadâc pentru a fi botezat, fără mine și fără certificatul de naștere. Oare legea permite?

Eu sunt distrusă ca mamă pentru că toți cunosc cât sunt de importante pentru mine valorile familie! El mereu îmi zicea că nu crede în botez… Și acum ce a făcut!?, a scris Svetlana Nichita.

La rândul său, Patric Hanganu a explicat de ce a recurs la acest gest.

„Sigur că aș fi vrut să fie prezentă și Svetlana, mama lui, dar din cauza la ceea ce se întâmplă în ultima perioadă, nu s-a primit. I-am zis anterior că trebuie să-l botezăm pe Patric, iar ea mi-a răspuns că se descurcă fără mine, respectiv m-am descurcat și eu fără ea. Pentru mine a fost important cine o să fie nanii lui Patric. Știind ce femei are ea în cercul său, am vrut ca ele să nu fie în preajma băiatului meu”, a spus artistul.

Patric Hanganu și Svetlana Nichitina sunt în proces de judecată, după ce s-au despărțit printr-un scandal de proporții. Cei doi au împreună un fiu.

Recent, presa a mai scris despre o neânțelegere din ei când femeia a decis să-i schimbe numele și prenumele fiului său, care acum se numește Patric Jr.

Elevii din 5 școli din țară vor avea acces la educație și servicii de sănătate, precum și produse de igienă menstruală gratuite

Elevii din 5 școli din Republica Moldova vor avea acces la educație și servicii de sănătate, un mediu prietenos de învățare, precum și produse de igienă menstruală gratuite în cadrul Programului Școala EduLIFE, care este extins în baza unui parteneriat public privat dintre Ministerul Educației și Cercetării, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) și Fundația Felicia, al cărei fondator este o compania privată din domeniul farmaceutic, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest sens, un memorandum de colaborare pe termen de trei ani a fost semnat, astăzi, între cele trei părți.

Programul “Școala EduLIFE” a fost pilotat de UNFPA și Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Centrul Media pentru Tineret și Platforma Suntparinte.md în patru instituții de învățământ general în anul 2023. Programul presupune investiții într-un mediu prietenos elevilor prin modernizarea unei săli de clasă, renovarea cabinetului medical și a biroului psihologului școlar, acces la educație pentru sănătate sexuală și reproductivă și access la produse de igienă menstruală gratuite.

Ca urmare a acestui parteneriat, Fundația Felicia va contribui la extinderea modelului în alte două școli prin investiții în renovarea cabinetelor medicale. Totodată, cele două școli și altele trei vor fi echipate cu dispensere și absorbante gratuite pentru întregul an școlar.

Activității cadastrale în Republica Moldova, eficientizate

Guvernul continuă să eficientizeze domeniul activității cadastrale în Republica Moldova. În acest scop, Executivul a aprobat, astăzi, extinderea termenului de implementare a Proiectului de înregistrare şi evaluare funciară până în anul 2026, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În cadrul proiectului va fi asigurată finalizarea înregistrării primare a proprietății private și a lucrărilor de delimitare a bunurilor imobile proprietate publică, precum și corectarea erorilor comise anterior în procesul de transmitere în proprietate a terenurilor. Odată finalizat procesul, acesta va permite autorităților publice locale, dar și centrale, să gestioneze mai corect terenurile pe care le au în proprietate, cu posibilități sporite de a-și crește veniturile proprii și îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor.

Delimitarea proprietăţii publice a fost deja finalizată în 57 de unități administrativ-teritoriale, înregistrarea proprietății private – în 98 de localități, iar corectarea erorilor admise anterior a fost făcută în 252 de localități. 

Responsabilă de implementarea proiectului este Instituția Publică „Cadastrul bunurilor Imobile”, ca urmare a reformei instituționale a Agenției Geodezie, Cartografie și Cadastru.

Proiectul de înregistrare şi evaluare funciară este realizat în cadrul Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a demarat în anul 2019.

Resursele de apă vor fi gestionate mai eficient pentru a reduce riscul de inundații

Resursele de apă vor fi gestionate mai eficient, iar exploatarea acestora va fi strict monitorizată, pentru a reduce riscurile de producere a inundațiilor, dar și de poluare a apei. Guvernul a aprobat modificarea Regulamentului privind procedura de elaborare și de revizuire a Planului de gestionare a districtului bazinului hidrografic, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, pentru prevenirea și minimalizarea riscului de inundații, este introdusă obligativitatea efectuării expertizei tehnice a construcțiilor hidrotehnice construite până în anul 1991, dar și obligativitatea administratorilor de baraje de a transmite trimestrial Registrul de observație asupra nivelului apei în lacurile de acumulare, iazuri și heleștee. 

De asemenea, sunt stabilite modul de transmitere în folosință pentru amplasarea prizelor de apă, stațiilor de pompare și a instalațiilor mobile de pompare; înregistrarea regulamentelor de exploatare și a fișelor tehnice la autoritatea administrativă de gestionare a apelor și introducerea datelor în Sistemul informațional automatizat „Cadastrul de stat al apelor”. 

În ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat și Metodologia privind analiza presiunilor și evaluarea riscurilor activității umane pentru districtele bazinelor hidrografice. Aceasta va specifica inclusiv modul de stabilire a corpurilor de apă care se află sub risc de neîndeplinire a obiectivelor de mediu. Rezultatele evaluării vor fi reprezentate pe hărți, prin atribuirea pentru fiecare corp de apă a unei culori, în funcție de tipul de risc. 

În context, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că aceste acțiuni erau necesare de mult timp și vor ajuta autoritățile să gestioneze mai bine situațiile de criză provocate de calamitățile naturale: „Îmi pare rău că am ajuns să se întâmple o nenorocire ca noi să atragem atenția cuvenită resurselor de apă și, în mod special, cum administrăm bazinele de apă”, a spus premierul.

VIDEO! Un bărbat beat, surprins în timp ce speria copiii, la un teren de joacă din curtea unui bloc din Capitală
Articolul anterior
Pământul va fi lovit de o furtună geomagnetică în următoarele ore
Articolul următor