Un preot a luat în grijă 130 de bătrâni rămași singuri pe lume

Preotul Gheorghe Loghinoaia de la Mănăstirea Bogdăneşti din județul Suceava, are grijă zilnic de peste 130 de suflete. A construit un cămin de bătrâni, unde are grijă ca vârstânicii să aibă unde să doarmă şi ce se mănânce. Părintele Longhinoaia nu primeşte nici un fel de sprijin de la autorităţi.

separator
Preotul Gheorghe Loghinoaia a înfiinţat în jurul bisericii Aşezământul creştin filantropic „Acoperământul Maicii Domnului”. Aici îşi găsesc adăpost şi hrană aproape 140 de persoane fără posibilităţi materiale de întreţinere.

„Mănăstirea Bogdăneşti a fost întemeiată de la început numai cu scop filantropic pentru ajutorul bătrânilor rămaşi fără locuinţă, abandonaţi de propria familie sau a persoanelor nevoiaşe ajunse în pragul disperării.

,,Începând din anul 2005, în internatul mănăstirii locuiesc zilnic aproximativ 125 de persoane de felul acesta, între care un număr de 26 de persoane sunt în amară suferinţă la pat şi primesc îngrijire adecvată”, a explicat preotul Gheorghe Loghinoaia.

Singura sursă de aprovizionare pentru cele necesare, bani pentru hrană şi medicamente, este uşa altarului, unde banul sau dania omului milostiv se împarte celor mai săraci.

Principalul sprijin al preotului din Bogdăneşti sunt oamenii care vin din toate colţurile ţării încărcaţi cu alimente şi medicamente necesare bătrânilor, mulţi dintre ei bolnavi, ţintuiţi la pat. Atunci când părintele Gheorghe Longhinoaia intră în cămin, toţi bătrânii, cât sunt ei de bolnavi, vor să-l atingă pe cel care îi îngrijeşte, încercând să-şi arate recunoştinţa.

Camerele în care locuiesc bătrânii sunt curate, pline de lumină. Multe dintre persoanele ce locuiesc în aşezământul de la Mănăstirea Bogdăneşti sunt abandonate de copii ori nu au copii care să aibă grijă de ei. 

sursa: www.adevarul.ro

Accdent violent pe traseul Chișinău-Leușeni. Un șofer a pierdut controlul volanului și s-a izbit într-un tir
Articolul anterior
Ce i-a spus Serena Williams lui Simona Halep atunci când a îmbrățișat-o?
Articolul următor
Alte articole interesante