Un tânăr aleargă în jurul Moldovei pentru a ajuta o fetiță cu amiotrofie spinală. Să-l susținem împreună!

Tot mai multă lume se implică pentru a o ajuta pe Alexandra, fetiţa care suferă de amiotrofie spinală şi care are nevoie de 2,1 milioane de dolari pentru a supravieţui.

separator

Petru Ciobanu, un tânăr de 28 de ani, a decis să alerge în jurul Moldovei în speranţa că oamenii vor fi impresionaţi de gestul său şi vor dona bani. Tânărul îşi face studiile de master în Belgia şi este pasionat de alergat, scrie publika.md.

Din cauza pandemiei de coronavirus, acesta a revenit acasă şi învaţă de la distanţă, aşa că a hotărât să acorde mai mult timp pasiunii sale şi să-şi depăşească limitele.

Petru şi-a propus să alerge în jurul ţării noastre, iar zilnic să parcurgă o distanţă de 90 de kilometri. În aventura sa, va fi însoţit de un prieten, care va merge alături de el cu maşina, pentru a-l ajuta.

„Voi încerca să alerg cât mai aproape de graniţele terestre ale Republicii Moldova, pe drumuri naţionale, republicane. Aproximativ, distanţa totală este de 1.150 de kilometri, plus, minus”, a menționat Petru Ciobanu.

Tânărul urmează să pornească peste câteva săptămâni, când vremea se va mai răci: „Am pornit un ciclu de şapte zile la rând, am alergat câte 10,5 kilometri. Apoi am trecut la alte şapte zile în care voi alerga câte 21 de kilometri”.

Pe lângă faptul că vrea să îşi măsoare forţele, Petru Ciobanu vrea să o ajute şi pe Alexa.

„La o anumită vârstă, eşti parcă mai atras de copii, vezi altfel aceste lucruri şi, când am văzut că şansele ei la viaţă depind exclusiv de acest vaccin, care este cel mai scump vaccin din lume, m-a motivat că, atât timp cât voi face această alergare, trebuie să o fac inclusiv cu un scop caritabil”, a spus tânărul.

Alexandra în curând va împlini un an, dar duce o luptă contracronometru pentru fiecare zi din viaţă. Când avea doar o lună, fetiţa a fost diagnosticată cu amiotrofie spinală de tip unu. Pentru a supravieţui, micuţa are nevoie de un vaccin, care costă peste două milioane de dolari. Acesta trebuie administrat până la vârsta de doi ani. Pentru Alexa, timpul trece mult prea repede, iar părinţii săi sunt recunoscători fiecărei persoane cu inimă mare care le oferă un sprijin.

„Deja de nouă luni am deschis strângerea de fonduri şi recent am primit un mesaj de la Petru care m-a emoţionat foarte mult, pentru că este un tânăr ambiţios care nu a rămas indiferent”, a declarat mama Alexandrei.

Până acum, părinţii Alexei au reuşit să adune aproximativ 760 de mii de dolari. Toţi cei care vor să-i ofere Alexei o şansă la viaţă pot dona pe conturile publicate pe site-ul publika.md. Pentru a lua legătura cu mama fetei, sunaţi la numărul 069994470. De asemenea, pentru a discuta cu Petru Ciobanu, sunaţi la numărul 061025624.

Persoanele care vor să o ajute pe Alexandra pot face donații pe următorul cont bancar:

Cont în LEI MDL :

Banca beneficiara: BC ”Moldinconbank” S.A., cod : MOLDMD2X
Beneficiar : BC ”Moldinconbank” S.A., IDNO: 1002600028096
IBAN : MD94ML000000000002805525
Destinația Plății: MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

Cont în USD :

Banca Corespondenta: Belinvestbank, Minsk, Belarus
SWIFT: BLBBBY2X
Banca Beneficiară: BC ”Moldinconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X
Numele Beneficiarului: Petru Ciobanu
IBAN Beneficiar : MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

Cont în EUR :

Banca Corespondenta: Landesbank Baden Wurttemberg, Stuttgart,
SWIFT: SOLADESTXXX
Banca Beneficiară: BC ”Moldinconbank” S.A., SWIFT: MOLDMD2X
Numele Beneficiarului: Petru Ciobanu
IBAN Beneficiar: MD26ML000002259A03258001, Petru Ciobanu

Revolut:
Nume: Petru Ciobanu
ID: petruxzz
Tel: +32485569446

Paypal: p.ciobanu1992@gmail.com

Cont ING Belgium
Titular: Petru Ciobanu
EUR: BE17 3771 0036 4321
SWIFT: BBRUBEBB

Cod roșu de viscol în 7 județe din România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins avertizările de vreme rea și anunță că vremea se înrăutățește începând de joi noapte. Meteorologii au emis noi avertizări cod galben, cod portocaliu, dar şi cod roşu. Vântul va sufa cu putere în cea mai mare parte a ţării şi vor cădea precipitaţii, scrie digi24.ro

ANM a emis un cod galben de intensificări ale vântului valabil joi până la ora 23:00, „În Dobrogea, jumătatea sudică a Munteniei și Olteniei și în sudul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu rafale de 50…70 km/h”. Potrivit meteorologilor, „Pe creste, rafalele vor depăși temporar 80…90 km/h, viscolind zăpada”. Aceștia mai informează că „în prima parte a zilei va mai ninge în zona de munte și local în Transilvania și Moldova”.

Cod galben valabil vineri în mai multe zone din țară  Începând de astăzi și până vineri la ora 20:00, „vântul va avea intensificări în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar pe parcursul zilei de vineri (22 noiembrie) și în regiunile estice, cu viteze de 50…70 km/h. Aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde toată zona de munte, se va depune strat de zăpadă, în general de peste 10…20 cm și va fi viscol”, avertizează ANM.  Meteorologii mai anunță și că „În Crișana, Maramureș și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, iar local se va depune strat de zăpadă, în general, de peste 5…10 cm. În Transilvania, Banat și nordul Olteniei precipitațiile vor fi mixte, pe arii restrânse cu depuneri de polei”.

Cod portocaliu de vânt puternic 

A fost emis și un cod portocaliu de intensificări ale vântului, care va fi valabil de vineri dimineață până vineri la ora 14:00, în zona joasă a județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad. „În zona joasă a județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad, în a doua parte a nopții de joi spre vineri și în prima parte a zilei de vineri, vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de 70…85 km/h”, scriu meteorologii.  ANM a emis cod portocaliu de viscol puternic, ninsori abundente în zona înaltă a Carpaților, valabil tot vineri începând cu ora 02:00, până la 20:00. Sunt afectate zonele Capraților Meridionali și local Carpații Occidentali și Orientali. Potrivit ANM, „În zona înaltă a Carpaților Meridionali și local în Carpații Occidentali și Orientali vântul va sufla tare, cu rafale de 80…120 km/h. Va ninge viscolit, se va depune strat de zăpadă consistent (local peste 30 cm), va fi vizibilitate foarte redusă și zăpada troienită”.

Primul cod roșu de viscol din sezon 

Meteorologii au emis și o avertizare cod roșu de viscol, care va fi valabil vineri de la ora 02:00, până la ora 14:00. Astfel,  „la altitudini de peste 1700 metri în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș și Dâmbovița va fi viscol foarte puternic, cu viteze de peste 120 km/h, care determină reducerea vizibilității spre zero și troienirea zăpezii”.

Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani la Comrat: Sunt funcționari din conducerea Găgăuziei

La moment, procurorii PCCOCS de comun cu ofițerii INI desfășoară percheziții în Sudul țării. Acțiunile au loc cu sprijinul angajaților „Fulger” în cadrul unei cauze penale de evaziune fiscală și spălare de bani, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Presa din regiune scrie că sunt vizați funcționari din conducerea Găgăuziei, cum ar fi prim-vicepreședintele Comitetului Executiv al autonomiei, Ilia Uzun, și deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Ruslan Ulianovschi.

Oamenii legii urmează să revină cu amănunte la finalizarea acțiunilor procesual-penale, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Primul lot de ouă din Republica Moldova a ajuns în UE

La data de 20.11.2024, primul lot de ouă de consum (categoria A) din Republica Moldova  a ajuns pe piața Uniunii Europene (UE), informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Astfel, producătorul care, la data de 08 octombrie 2024, a fost listat cu dreptul de export pe piața europeană, a lansat prima operațiune de export de ouă de consum. 

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) recomandă agenților economici să exploreze piața Uniunii Europene, înaintând, în acest sens,  cererea pentru export la ANSA. 

Suntem deschiși să acordăm tot sprijinul necesar pentru a ajuta operatorii din domeniul alimentar să se alinieze standardele UE prin modernizarea unităților de producere și a centrelor de colectare, marcare și ambalare a ouălor. 

Avem încrederea că, prin efort comun,  accederea produselor autohtone de origine animală, pe cele mai mari piețe internaționale, va fi mai ușoară.

O femeie de 52 de ani din Chișinău, a dispărut fără fără urmă. Rudele cer ajutor!
Articolul anterior
Surpriză pentru un pacient externat după 6 luni de Covid. Medicii i-au cântat și au dansat
Articolul următor