Un uragan catastrofal se apropie de statele Louisiana și Texas

Americanii din Louisiana și din sudul Texasului se pregătesc de venirea uraganului Laura. Fenomenul meteo are categoria 4 din 5 și este extrem de periculos, potrivit meteorologilor.

separator

Vine din Golful Mexic cu vânt de până la 240 de kilometri pe oră. Este atât de puternic încât împinge spre țărm o cantitate imensă de apă, transmite Digi24.ro.

Oamenii au fost averizați că zonele de coastă ar putea fi invadate de o maree catastrofală, căreia nimeni nu-i poate supraviețui.

John Bel Edwards, guvernatorul statului Louisiana: Veți auzi expresia „mortale” pentru a descrie inundațiile pe care le așteptăm. Plecați din calea pericolului dacă ați primit ordin de evacuare, fie el obligatoriu sau voluntar. Înțelegeți că statul nostru nu a mai văzut o asemenea inundație de multe decenii.

Ken Graham, directorul Centrului Național al Uraganelor, NOAA: În unele cazuri, dacă vă uitați la unele valori, nu i se poate supraviețui. Apa poate ajunge până la genunchi sau până peste acoperișul casei. Oameni buni, la așa ceva nu puteți supraviețui.

Uraganul Laura ameninţă, de asemenea, marile rafinării din Lake Charles, în Louisiana şi Beaumont/Port Arthur, în Texas, situate în apropiere de coaste.

Sezonul uraganelor în Atlantic, care durează oficial de la 1 iunie până la 30 noiembrie, se anunţă a fi deosebit de intens în acest an, NHC anunţând că se aşteaptă la 25 de depresiuni tropicale.

Un băiețel de 5 ani suferă de cancer. Singura lui șansă este transplantul de măduvă osoasă
Articolul anterior
Țara unde directorii de școli vor răspunde penal pentru elevii care se îmbolnăvesc de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante