Unele școli și universități din țară renunță la agenda elevului, carnetele de note și chiar registre

La unele școli și universități din Moldova, elevii și studenții își vor putea verifica notele online, datorită unei baze de date. Din acest motiv, instituțiile de învățământ sunt pregătite să renunțe la agenda elevului, carnetul de note și chiar registre școlare.

separator

Măsurile sunt implementate de către administrația Universității Tehnice din Moldova și cea a Liceului Mircea Eliade din Chișinău. La Liceul ,,Mircea Eliade”, elevii și părinții acestora pot accesa non stop platforma online studii.md printr-o parolă personalizată.

Și la UTM, studenții își pot verifica informațiile pe o platformă online. Mai mult, cei care nu au acces la internet, în toate blocurile de studii urmează a fi amplasate terminale, acolo unde studentul poate accesa pagina utm.md, iar pentru a se loga, va utiliza o parolă personalizată.

„Are acces la situaţia academică, la orarul de studii, la ştiri, la informaţii personale despre el, pe care o poate corecta pe cea pe care a dat-o în admitere, cea care ţine de date cu caracter personal, inclusiv poate să le verifice şi să mai adauge, să spună că numărul de telefon s-a schimbat şi este necesar de unul nou”, a declarat prorectorul Universitaţii Tehnice din Moldova, Dinu Ţurcanu, pentru Zugo.md.

Șofer lovit de trenul Chișinău-Odessa, la Anenii Noi. Foto!
Articolul anterior
Spania, sub ape. Așa ceva nu s-a mai văzut de mai bine de 100 de ani
Articolul următor
Alte articole interesante