Ungurii au cumpărat o mare bancă din Moldova

OTP Bank anunță pe site-ul oficial despre înțelegerea de a achiziționa 87,85% din acțiunile Mobiasbancă Groupe Societe Generale.

separator

Cu o cotă de piață de 13,3%, Mobiasbancă este a 4-a cea mai mare bancă din Moldova, este o bancă universală, activă atât pe piața de retail, cât și în segmentul corporate, scrie bancamea.md.

Tranzacția se așteaptă a fi finalizată în următoarele luni, după obținerea tuturor aprobărilor de la regulatori.

Această tranzacție face parte dintr-o înțelegere mai mare dintre cele 2 grupuri bancare, care include achiziții în Bulgaria, Croația, Albania, Serbia.

Tranzacția dintre Societe Generale și grupul OTP este confirmată și pe site-ul băncii din Moldova.

Maia Sandu vine cu precizări despre programul ,,Prima Casă Plus”

La scurt timp după ce a solicitat Guvernului să extindă programul Prima Casă și să vină cu un program nou – „Prima Casă PLUS” care să ofere acces la aceste resurse mai multor tineri, nu doar celor care lucrează în instituțiile statului, președinta Maia Sandu vine cu precizări despre acest Program.

Astfel, executivul a majorat suma limită a creditului: de la 1 milion la 2,5 milioane de lei și cota de garantare de către stat de la 50% la 70% pentru locuințele din afara Chișinăului și de la 50% la 65% pentru locuințele din Chișinău date în exploatare cu maximum 10 ani înainte de participare.

De asemenea, a fost extinsă perioada de creditare de la 25 la 30 de ani și lista beneficiarilor. Totodată, au fost simplificate procedurile de accesare a programului.

 „Cât mai multe familii tinere care aleg să trăiască în Moldova – acesta este planul nostru”, anunță autoritățile.

Copiii cuplului Mila Kunis și Ashton Kutcher, apariție rară în public. Au topit inimile fanilor

Mila Kunis și Ashton Kutcher au fost prezenți la un meci de baschet din Los Angeles, unde au fost în centrul atenției, întrucât au fost însoțiți de cei doi copii ai lor. Wyatt Isabelle, în vârstă de 10 ani, și Dimitri Portwood, în vârstă de 8 ani, nu apar prea des la evenimente împreună cu părinții. 

Actorii preferă discreția și au încercat, pe cât posibil, să-i țină departe de lumina reflectoarelor.

Actorii și copiii lor au participat la un meci de baschet, desfășurat în Los Angeles, dorind să o susțină pe Caitlin Clark. Wyatt, fiica de 10 ani a cuplului de celebrități, a fost văzută plângând de fericire după ce a întâlnit-o pe debutanta din WNBA.

sursa

Premianții Olimpiadei Republicane la Științe au fost anunțați astăzi în cadrul unui eveniment festiv

Premianții Olimpiadei Republicane la Științe au fost anunțați astăzi, 27 mai 2024, în cadrul unui eveniment festiv. Competiția s-a desfășurat în cadrul Universității de Stat din Moldova și a întrunit 72 de elevi din întreaga țară. 

Stanislav Ciubotaru, director adjunct al Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a felicitat elevii pentru experiența obținută prin participare și i-a încurajat să-și continue parcursul academic punând accent pe cercetare în domeniul științelor exacte. 

„Ne bucură faptul că ați acceptat provocarea de a intra într-o competiție care cuprinde subiecte din cadrul a trei discipline școlare. Suntem siguri că aveți un potențial academic enorm și că veți reuși, împreună cu profesorii dumneavoastră, să faceți performanță în cel puțin unul din cele trei domenii cuprinse în cadrul acestei olimpiade. Dumneavoastră sunteți viitorii profesori și cercetători care vor contribui la bunăstarea Republicii Moldova.” a subliniat Stanislav Ciubotaru.

Olimpiada Republicană la Științe cuprinde subiecte din domeniul chimiei, fizicii și biologiei și este destinată elevilor cu vârsta de până la 15 ani și jumătate. Competiția este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării, în colaborare cu membrii Consiliului Olimpic Republican și ai Juriului, cu suportul Universității de Stat din Moldova.

Premianții ediției din acest an sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Bălți, Chișinău, Nisporeni și Rezina. Lista premianților poate fi accesată aici.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

Remediu excelent de curățare a tigăilor vechi
Articolul anterior
După ce a slăbit 30 de kg și-a schimbat viața radical
Articolul următor