Unica.md și ITicket v-a pregătit o listă de evenimente pe care să nu le ratați în acest weekend

Weekendul se apropie cu pași repezi, iar noi suntem aici să te informăm despre cele mai importante evenimente ce vor avea loc. Astfel, Unica.md și iTicket vine cu câteva recomandări speciale. Începând de vineri și până duminică, ai la dispoziție o mulțime de activități interesante care te vor ține ocupat și îți vor oferi ocazia să te distrezi într-un mod inedit.

Vedeți mai jos ce vă recomandăm:

Stand-up Național 

Bucură-te de o seară epică de umor și veselie, unde cei mai talentați comedianți din țara noastră te vor face să râzi cu lacrimi!

Faceți cunoștință cu gașca gata să vă aducă zâmbete și hohote de râs: Alexandru Ghețan, Ivan Liulenov, Vlad Sliusarenco, Marin Madan, Dumitru Leontiev

Nu rata o seară memorabilă alături de Standupovka.  

Când? 4 noiembrie 2023, ora: 19:30 

Unde? Palatul Național ”Nicolae Sulac” 

Bilete: aici 

12 ani de Clubul Nostru

Sărbătorește alături de ”Clubul nostru” 12 ani de activitate, cu un eveniment excepțional! O seară de rafinament, muzică și premii cu Akord, Gabriel Nebunu și Lupii lui Calancea. Nu rata această experiență unică, locuri limitate! 

Când? 3 noiembrie 2023, ora: 18:00 

Unde? Madison Park 

Bilete: aici

La BOHEME 

Deosebită prin muzica sa, opera „La Boheme” este cunoscută pentru a fi una dintre cele mai lirice opere din lume. Compoziția unică și tonul său emoționant au făcut din această operă o creație lirică de neegalat. O experiență unică de pasiune și emoție. Nu rata această reprezentație de neuitat!

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 17:00 

Unde? Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” 

Bilete: aici

MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES de Iwan WYRYPAJEW

Descoperă ‘MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES’ – un spectacol experiență pus în scenă de Teatrul FĂRĂ NUME din Chișinău. Acest spectacol provocator și captivant explorează întrebări existențiale despre univers, știință, politică, familie, droguri, sex și religie.

Spectacolul aduce în prim-plan patru protagoniști care își pun și răspund la întrebări profunde, oferind o perspectivă nouă asupra vieții și a ceea ce înseamnă cu adevărat existența umană. O experiență teatrală de 50 de minute care te va provoca să reflectezi asupra sensului vieții, dezvoltării spirituale, evoluției și multor alte subiecte actuale.

Nu rata această ocazie de a explora profunzimea umană!

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 18:30 

Unde? Teatrul Fără Nume  

Bilete: aici 

Synopsis – Spectacol Interactiv de Animație pentru copii 

„Alăturați-vă Ligii Roboților într-un spectacol interactiv captivant, „Synopsis”, pentru copii. Lupta împotriva Decepticonilor devine realitate într-un eveniment cu efecte speciale, dansuri și jocuri. O experiență educativă și distractivă, perfectă pentru cei mici.”

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 11:00 

Unde? Cinematograful ”Odeon” 

Bilete: aici

Prenumele 

Descoperă comedia „PRENUMELE” la Teatrul Geneza Art! O poveste plină de situații comice și dezvăluiri surprinzătoare, regizată de Daniela Burlaca. Cu o distribuție de excepție și energie debordantă, acest spectacol te va captiva.

Când? 4-5 noiembrie 2023, ora: 11:00 

Unde? Cinematograful ”Odeon” 

Bilete: aici 

Colivia cu nebune 

Descoperă „Colivia cu nebune” la Teatrul Republican „Luceafărul” din Chișinău, o comedie despre aparențe, prejudecăți și iubire. Un tânăr îndrăgostit se află într-o situație complicată, încercând să se potrivească într-o familie conservatoare. Ce se întâmplă în această poveste plină de surprize? Vino și află într-un spectacol captivant. 

Când? 4 noiembrie 2023, ora: 18:30 

Unde? Teatrul ”Luceafărul”

Bilete: aici 

Revizorul 

În spectacolul „Revizorul” regizat de Petru Vutcărău, comedia satirică de Nikolai Gogol prinde viață într-o lume dementă și coruptă, în care un funcționar mărunt devine fără voia sa un revizor din capitală. Regizorul modernizează această poveste clasică, aducându-i în contextul problemelor contemporane ale societății, dezvăluind corupția, abuzurile administrative și dezordinea morală. În mijlocul acestei degradări, rămâne întrebarea: Cine poartă vina? Spectacolul explorează teme captivante, ce provoacă publicul să reflecteze asupra naturii umane și a societății actuale.

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 17:30 

Unde? Teatrul Național ”Eugene Ionescu”

Bilete: aici 

БЕЛЫЙ КРОЛИК, ИЛИ ”КОГДА НЕ ВСЕ ДОМА”

Descoperă comedia lirică „BĔЛЫЙ КРОЛИК, ИЛИ «КОГДА НЕ ВСЕ ДОМА»” de Mary Chase, în regia lui Dmitri Koiev. O poveste amuzantă despre unchiul Elwood, care aduce cu el un prieten imaginar, Garvi. Cum familia se străduiește să gestioneze situația, află într-un spectacol cu durata de 2 ore și 25 de minute.

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 18:00 

Unde? Teatrul dramatic rus de stat ”A. P. Cehov”

Bilete: aici

PATTERN de Daniel Chirilă 

Descoperă „PATTERN” prezentat la sediul Teatrului FĂRĂ NUME, o producție a Teatrului „Tineretului” din Piatra Neamț, România. 

Spectacolul aduce în prim-plan o poveste complexă despre un fiu matur care se confruntă cu apariția tatălui său absent. Cum se reconectează cei doi și cum se schimbă dinamica lor relațională este subiectul principal al spectacolului.

 „PATTERN” explorează pattern-urile care se repetă din generație în generație și aduce în față o poveste fascinantă.”

Când? 4 noiembrie 2023, ora: 18:00 

Unde? Teatrul Fără Nume 

Bilete: aici  

Acum că ai aflat despre cele mai interesante evenimente ce vor avea loc în weekend, este timpul să îți faci planurile și să te bucuri de tot ceea ce orașul are de oferit. Pentru a afla mai multe recomandări de evenimente și recenzii vezi blogul iTicket. Și dacă te-am convins deja, poți accesa direct site-ul iTicket pentru a-ți lua bilet la eveniment!

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

SIS: Partidele afiliate lui Ilan Șor sunt finanțate din Federația Rusă
Articolul anterior
Nouă instituții medicale din țară au fost dotate cu ambulanțe de tip A
Articolul următor