Unica.md și ITicket v-a pregătit o listă de evenimente pe care să nu le ratați în acest weekend

Weekendul se apropie cu pași repezi, iar noi suntem aici să te informăm despre cele mai importante evenimente ce vor avea loc. Astfel, Unica.md și iTicket vine cu câteva recomandări speciale. Începând de vineri și până duminică, ai la dispoziție o mulțime de activități interesante care te vor ține ocupat și îți vor oferi ocazia să te distrezi într-un mod inedit.

Vedeți mai jos ce vă recomandăm:

Stand-up Național 

Bucură-te de o seară epică de umor și veselie, unde cei mai talentați comedianți din țara noastră te vor face să râzi cu lacrimi!

Faceți cunoștință cu gașca gata să vă aducă zâmbete și hohote de râs: Alexandru Ghețan, Ivan Liulenov, Vlad Sliusarenco, Marin Madan, Dumitru Leontiev

Nu rata o seară memorabilă alături de Standupovka.  

Când? 4 noiembrie 2023, ora: 19:30 

Unde? Palatul Național ”Nicolae Sulac” 

Bilete: aici 

12 ani de Clubul Nostru

Sărbătorește alături de ”Clubul nostru” 12 ani de activitate, cu un eveniment excepțional! O seară de rafinament, muzică și premii cu Akord, Gabriel Nebunu și Lupii lui Calancea. Nu rata această experiență unică, locuri limitate! 

Când? 3 noiembrie 2023, ora: 18:00 

Unde? Madison Park 

Bilete: aici

La BOHEME 

Deosebită prin muzica sa, opera „La Boheme” este cunoscută pentru a fi una dintre cele mai lirice opere din lume. Compoziția unică și tonul său emoționant au făcut din această operă o creație lirică de neegalat. O experiență unică de pasiune și emoție. Nu rata această reprezentație de neuitat!

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 17:00 

Unde? Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” 

Bilete: aici

MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES de Iwan WYRYPAJEW

Descoperă ‘MAHAMAYA ELECTRONIC DEVICES’ – un spectacol experiență pus în scenă de Teatrul FĂRĂ NUME din Chișinău. Acest spectacol provocator și captivant explorează întrebări existențiale despre univers, știință, politică, familie, droguri, sex și religie.

Spectacolul aduce în prim-plan patru protagoniști care își pun și răspund la întrebări profunde, oferind o perspectivă nouă asupra vieții și a ceea ce înseamnă cu adevărat existența umană. O experiență teatrală de 50 de minute care te va provoca să reflectezi asupra sensului vieții, dezvoltării spirituale, evoluției și multor alte subiecte actuale.

Nu rata această ocazie de a explora profunzimea umană!

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 18:30 

Unde? Teatrul Fără Nume  

Bilete: aici 

Synopsis – Spectacol Interactiv de Animație pentru copii 

„Alăturați-vă Ligii Roboților într-un spectacol interactiv captivant, „Synopsis”, pentru copii. Lupta împotriva Decepticonilor devine realitate într-un eveniment cu efecte speciale, dansuri și jocuri. O experiență educativă și distractivă, perfectă pentru cei mici.”

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 11:00 

Unde? Cinematograful ”Odeon” 

Bilete: aici

Prenumele 

Descoperă comedia „PRENUMELE” la Teatrul Geneza Art! O poveste plină de situații comice și dezvăluiri surprinzătoare, regizată de Daniela Burlaca. Cu o distribuție de excepție și energie debordantă, acest spectacol te va captiva.

Când? 4-5 noiembrie 2023, ora: 11:00 

Unde? Cinematograful ”Odeon” 

Bilete: aici 

Colivia cu nebune 

Descoperă „Colivia cu nebune” la Teatrul Republican „Luceafărul” din Chișinău, o comedie despre aparențe, prejudecăți și iubire. Un tânăr îndrăgostit se află într-o situație complicată, încercând să se potrivească într-o familie conservatoare. Ce se întâmplă în această poveste plină de surprize? Vino și află într-un spectacol captivant. 

Când? 4 noiembrie 2023, ora: 18:30 

Unde? Teatrul ”Luceafărul”

Bilete: aici 

Revizorul 

În spectacolul „Revizorul” regizat de Petru Vutcărău, comedia satirică de Nikolai Gogol prinde viață într-o lume dementă și coruptă, în care un funcționar mărunt devine fără voia sa un revizor din capitală. Regizorul modernizează această poveste clasică, aducându-i în contextul problemelor contemporane ale societății, dezvăluind corupția, abuzurile administrative și dezordinea morală. În mijlocul acestei degradări, rămâne întrebarea: Cine poartă vina? Spectacolul explorează teme captivante, ce provoacă publicul să reflecteze asupra naturii umane și a societății actuale.

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 17:30 

Unde? Teatrul Național ”Eugene Ionescu”

Bilete: aici 

БЕЛЫЙ КРОЛИК, ИЛИ ”КОГДА НЕ ВСЕ ДОМА”

Descoperă comedia lirică „BĔЛЫЙ КРОЛИК, ИЛИ «КОГДА НЕ ВСЕ ДОМА»” de Mary Chase, în regia lui Dmitri Koiev. O poveste amuzantă despre unchiul Elwood, care aduce cu el un prieten imaginar, Garvi. Cum familia se străduiește să gestioneze situația, află într-un spectacol cu durata de 2 ore și 25 de minute.

Când? 5 noiembrie 2023, ora: 18:00 

Unde? Teatrul dramatic rus de stat ”A. P. Cehov”

Bilete: aici

PATTERN de Daniel Chirilă 

Descoperă „PATTERN” prezentat la sediul Teatrului FĂRĂ NUME, o producție a Teatrului „Tineretului” din Piatra Neamț, România. 

Spectacolul aduce în prim-plan o poveste complexă despre un fiu matur care se confruntă cu apariția tatălui său absent. Cum se reconectează cei doi și cum se schimbă dinamica lor relațională este subiectul principal al spectacolului.

 „PATTERN” explorează pattern-urile care se repetă din generație în generație și aduce în față o poveste fascinantă.”

Când? 4 noiembrie 2023, ora: 18:00 

Unde? Teatrul Fără Nume 

Bilete: aici  

Acum că ai aflat despre cele mai interesante evenimente ce vor avea loc în weekend, este timpul să îți faci planurile și să te bucuri de tot ceea ce orașul are de oferit. Pentru a afla mai multe recomandări de evenimente și recenzii vezi blogul iTicket. Și dacă te-am convins deja, poți accesa direct site-ul iTicket pentru a-ți lua bilet la eveniment!

Gabriel Nebunu a cântat la Palatul Național: doar din respect pentru Fuego

Pe 7 și 8 noiembrie, Fuego susține concerte la Palatul de la Chișinău, alături de Orchestra Fraților Advahov, numeroși artiști de la noi, printre care se numără și Gabriel Nebunu, cel căruia ”i s-ar fi interzis” să-și susțină concertul aniversar la Palat, informează unica.md.

Invitații speciali ai artistului român cu care cântă în duet, se numără Mihai Ciobanu, Nicolae și Isidor Glib, Maria Iliuț și Ansamblul etnofolcloric „Crenguță de Iederă”, Zinaida Bolboceanu, Stela Botez și revelația Moldovei, dar și carismaticul interpret de muzică populară Gabriel Nebunu.

Aseară, Gabriel Nebunu a urcat în scenă nu din culise, ci din public.

Se pare că artistul a evoluat la Palatul Național doar din respect pentru Paul Surugiu, cu care îl leagă o prietenie frumoasă, având în vedere recentele dezvăluiri făcute într-un interviu despre cum i s-a interzis să-și susțină concertul aniversar la cei 10 ani de activitate scenică la palat.

Biletele la concertele lui Fuego au costat între 250-1.000 de lei și s-au vândut toate.

Ion Paladi, melodie emoționantă alături de frații săi. Ce alte surprize pregătește artistul

Îndrăgitul interpret de muzică populară de la noi, Ion Paladi, alături de frații săi Constantin și Petru Paladi, a lansat de curând o melodie emoționantă intitulată ”Dor de părinți”, care deja a ajuns la inimile admiratorilor, informează unica.md. 

“Dor de părinți” cel mai nou cântec alături de frații mei. Este foarte important să nu uităm de unde am plecat de la casa părintească, locurile unde am copilărit și de părinții care ne-au dat viață!”, scria artistul într-o postare.

Videoclipul a fost filmat în satul natal Chișcăreni.

Vă invităm să ascultați melodia.

Artistul mai pregătește și alte surprize pentru publicul său drag. Foarte curând, acesta va lansa, în premieră, o piesă de muzică ușcoară. Videoclipul, în care apare alături de soția sa, filmat pe strada pietonală din Chișinău, va fi lansat pe 16 noiembrie, ora 12.00 și se intinulează ”Mii de stele”.

Ion Paladi a început să cânte de la vârsta de 11 ani, a studiat la Colegiul Republican de Muzică „Ștefan Neaga” și este absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea „Dirijat Cor Academic”. Este solist al orchestrei naționale ”Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros și este extrem de îndrăgit atât ân țară, cât și peste Prut.

Ministra Ala Nemerenco ia apărarea medicului din Bălți, condamnat pentru malpraxis

Ministra Sănătății Ala Nemerenco ia apărarea medicului din Bălți, condamnat pentru malpraxis și a venit cu un mesaj pe rețelele de socializare, informează unica.md.

”Am repetat de multe ori că sistemul de justiție este vital pentru activitatea tuturor domeniilor. În special când vine vorba de corupție, hoție, crime.

Sistemul de justiție în termeni simpli, pentru oameni, este despre dreptate și nedreptate. Fiecare om, vinovat sau nevinovat, trebuie să fie asigurat că va avea dreptul la un proces corect.

Medicina e o specialitate pe muchie de cuțit. Nimeni nu cunoaște cum ieșim noi din gărzi sau săli de operații, nimeni nu ne cunoaște emoțiile când pierdem pacienții. Vârsta medie a unui medic al serviciilor medicale critice de intervenție urgentă în lume este de 57 ani. Nimeni nu cunoaște povara arderii profesionale, a lacrimilor noastre, a sacrificiului personal. Câți medici am pierdut numai în pandemie, nimeni din colegi nu a refuzat să iasă la serviciu, deși erau siguri ca într-o zi vor contacta boala și pentru unii va fi fatală. Așa și a fost…

Recent, un bun prieten de al meu neurochirurg din București a salvat viața unui mic moldovean de la noi de câteva luni într-o operație care a durat 17 ore. 17 ore! Vă dați seama să stai cu microscopul pe un creieraș micuț, în costum chirurgical, cu broboane de transpirație pe frunte, cu mâinile și ochii încordați și obosiți, la limita rezistenței! Micuțul a fost salvat, a revenit acasă, crește, dar câte zile de viață a lăsat medicul în acea sală de operație?

Ministerul Sănătății e implicat cu regret în multe procese judiciare, citesc aproape zilnic diferite hotariri de instanță. Si vreau să cred în continuare ca avem și judecători corecți în domeniu. Și nu vreau să cred ca era necesară încătușarea unui medic în sala de judecată, pentru a fi dus pe sus în penitenciar. El nu este criminal și nu poate fi tratat așa. El, ca și oricare alt cetățean are dreptul la o justiție corectă, imparțială, plină de probe și antiprobe. De aceea trebuie să ne grăbim să ajungem în UE, acolo unde drepturile ne vor fi garantate în cea mai mare măsură.

Decizia instanței pe cazul medicului Cozub Serghei e executorie, dar finală va fi cea a Curții Supreme. Solicităm tratarea acestui caz sensibil cu maximă atenție și oferirea dreptului medicului de a prezenta toate probele și expertizele necesare, inclusiv internaționale, nerefuzându-i-se dreptul la o justiție corectă. În caz contrar, vom mai înregistra un caz pierdut la CtEDO.

În aceste timpuri grele trebuie să rămânem o societate unită. E timpul să ne europenizăm pe-adevăratelea, nu doar geografic.”, scrie în postarea sa ministra Sănătății.

SIS: Partidele afiliate lui Ilan Șor sunt finanțate din Federația Rusă
Articolul anterior
Nouă instituții medicale din țară au fost dotate cu ambulanțe de tip A
Articolul următor