Unul din medicii români care au activat în țara noastră, s-a infectat cu virusul Covid-19

România a ajutat Republica Moldova nu doar cu specialişti, ci şi cu o importantă donaţie de echipamente medicale şi medicamente în valoare de 3 milioane și jumătate de euro. Timp de 14 zile, 42 de cadre medicale de peste Prut au luptat cot la cot cu medicii moldoveni în combaterea virusului Covid-19 în țara noastră.

separator

Personalul medical întors din Republica Moldova a fost testat pentru Covid-19, iar unul dintre medicii români care s-au întors din misiunea din Republica Moldova a fost depistat pozitiv la noul coronavirus. Este asimptomatic, și a fost internat în spitalul din Oradea, potrivit tvr.ro.

Toți medicii și asistenții vor rămâne izolați la domiciliu, timp de 14 zile.

Premierul Ludovic Orban a mulţumit cadrelor medicale pentru efortul depus şi riscurile asumate.

„Primiţi recunoştinţa noastră pentru curajul pe care l-aţi avut, pentru efortul pe care l-aţi depus, pentru riscurile la care v-aţi expus şi pentru faptul că aţi făcut un lucru extrem de bun pentru fraţii noştri de peste Prut. Vă mulţumim, vă suntem recunoscători şi sunt convins că vom fi alături să vă urăm succes şi în alte misiuni de felul acesta”, a spus Ludovic Orban.

Medicii români au sprijinit personalul medical din Republica Moldova, aflat în prima linie de luptă împotriva epidemiei de coronavirus.

Specialiști din asistenţă medicală primară, asistenţă medicală urgentă, medicină internă şi terapie intensive, medicii și asistenții români și-au desfăşurat activitatea în cadrul Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, din Chișnău, dar și Spitalele Clinice din Bălți și Cahul.

Grecia așteaptă turiști. Peste 500 de plaje au fost redeschise
Articolul anterior
Până la data de 30 iunie, moldovenii care intră în țară sunt obligați să respecte carantina de 14 zile
Articolul următor
Alte articole interesante