Vă certați prea mult în cuplu? Șase motive principale din spatele discuțiilor

Certurile în cuplu nu sunt un lucru rar. Orice cuplu are, din când în când, motiv de ceartă. Dar există unele motive care sunt cel mai adesea aceste motive. De asemenea, specialiștii explică și ce înseamnă când cuplul se ceartă mult.

De la ce pornesc de fapt discuțiile

Relațiile de cuplu pot fi cu siguranță mai complicate decât par.  Odată ce faza de început a îndrăgostirii a trecut, vine momentul când începem să observăm defectele partenerului. Sunt lucrurie pe care nici nu le cunoșteam înainte. Acesta este momentul în care pot începe o serie de certuri. Acestea însă pot duce ori la întărirea relației, ori la ruperea ei.

Faza de început a iubirii, îndrăgostirea, poate să țină între șapte luni și doi ani, de la începutul relației. Apoi apare momentul când începi să vezi mai clar defectele partenerului tău. Tocmai în acest moment comunicarea dintre cei doi devine singurul instrument capabil să facă relația să supraviețuiască.

Discuțiile sunt normale în această etapă, deoarece, potrivit experților, începe un proces în care cuplul suferă o reajustare. Partenerii trebuie să se adapteze defectelor celuilalt, să le accepte, să facă concesii și să obțină și concesii. Adevărata problemă începe atunci când această etapă a discuțiilor pur și simplu nu se termină niciodată.

Ce înseamnă când cuplul se ceartă mult

Potrivit psihologilor, experți în relații, unele dintre cele mai comune motive pentru care cuplurile se ceartă și pun capăt unei relații.

Neîncrederea în sine și în partener

Nesiguranța generează gelozie, iar gelozia este principalul motiv de discuție între cupluri. Potrivit experților, geloșii sunt nesiguri și posesivi, ceea ce creează un adevărat conflict între cuplu. Și este dificil să accepți o persoană care devine foarte posesivă. Dacă sunt cu adevărat interesați să continue relația, este important ca persoana geloasă să meargă la terapie.

Temeri „moștenite” din relațiile anterioare

Dacă ai avut experiențe proaste în relațiile tale din trecut, este normal să simți frică și neîncredere. Totuși, trebuie să înveți să-ți înfrunți temerile și să le rezolvi. Trebuie să mergi mai departe și să nu afectezi o relație care poate fi pe drumul cel bun.

Lipsa de comunicare

Este foarte important ca ambii să se simtă încrezători să vorbească și să explice cum se simte sau de ce. Numai așa vei înțelege ce îl deranjează pe partener și vor ști dacă este posibil să facă concesii pentru a menține relația în pace.

Idealizare excesivă

Este normal să-ți idealizezi partenerul atunci când începe etapa îndrăgostirii. Dar după acel timp trebuie să revii cu picioarele pe pământ și să înțelegi că nu te poți aștepta ca acea persoană să fie perfectă, pentru că este cert că tu însăți nu ești perfectă. Nu mai aștepta ca partenerul tău să se schimbe datorită iubirii. Decide dacă îl accepți așa cum este sau ieși din acea relație.

Absența proiectelor comune

Este foarte important să vorbești clar cu partenerul tău, încă de la început, despre ceea ce cauți într-o relație. Dacă ești în căutarea unei relații serioase, este mai bine să-ți împarți timpul cu o persoană care are obiective de viață compatibile cu ale tale și același nivel de angajament. Dacă nu este cazul, vor începe discuțiile, scrie ego.ro.

Socrii prea implicați în relația voastră

Pe lângă aceste motive, socrii sunt și unul dintre cele mai mari generatori de conflicte în cupluri. Este recomandat și să iei în considerare prioritățile tale, pentru că în general conviețuirea cu întreaga familie este adesea complicată. Gândește-te dacă ești dispusă să faceți o echipă cu partenerul tău, indiferent ce urmează, sau dacă preferi să acorzi prioritate familiei tale. Amintește-ți că până la urmă este mai bine să spui lucrurile clar de la început și să nu ajungi să trăiești într-o situație care te ține într-un stres constant și într-o discuție eternă. Iată ce înseamnă când cuplul se ceartă mult, în special când motivele sunt cele mai frecvente cauze de discuții.

O menajeră a devenit milionară. Femeia la care lucra i-a lăsat averea sa

O menajeră din Thailanda a moștenit mai bine de 2,5 milioane de euro, după ce femeia de afaceri pentru care lucra i-a lăsat întreaga sa avere.

O menajeră a devenit milionară: Femeia la care lucra i-a lăsat averea saFoto: Shutterstock

Nutwalai Phupongta, în vârstă de 49 de ani, a lucrat 17 ani pentru o femeie de afaceri franceză, și, după moartea acesteia, a moștenit o avere de 2,5 milioane de euro, transmite știrileprotv.ro.

Femeia de afaceri a fost găsită moartă pe marginea piscinei vilei în care locuia, alături de o armă, din care lipsea un cartuș, un pahar de vodcă și un pachet de țigări.

Cel care a făcut descoperirea șocantă a fost un angajat care a sunat imediat la poliție. Nimic nu indică o eventuală crimă. Camerele de supraveghere fusese acoperite de Catherine, a constatat ancheta.

Cu puțin timp înainte de moartea ei, pe 26 aprilie, și-a făcut testamentul și a informat mai multe persoane apropiate că îi va lăsa toată averea menajerei sale, Nutwalai Phupongta. Cunoscută ca „mătușica Tim”, ea a moștenit acum imobile, bani, mașini, bijuterii și terenuri în valoare de 100 de milioane de baht, echivalentul a aproximativ 2,5 milioane de euro.

Catherine deținea cinci vile de lux pe insula de vacanță Phuket și locuia singură în Thailanda, de la divorțul ei, produs în urmă cu patru ani. Potrivit presei de la Bangkok, Catherine suferea de o boală incurabilă.

Tradiții și obiceiuri de Paște!

Paștele este una din sărbătorile care se sărbătorește peste tot în lume. Mai demult, tradițiile și obiceiurile de Paște erau ținute cu sfințenie. Astăzi, acestea se găsesc mai mult la sate, unde oamenii nu au uitat adevărata semnificație a acestei sărbători. Ce tradiții de Paște nu au fost uitate la români?

separator
 

Vopsitul ouălor

O tradiție de Paște, care din fericire nu s-a pierdut încă este vopsitul ouălor. Ouăle se vopsesc în roșu cel mai adesea, culoare ce simbolizează sângele Mântuitorului. Unii oameni talentați care au păstrat tradițiile și obiceiurile de Paște le încondeiază și desenează diferite ornamente. Ouăle încondeiate se decorează cu diferite simboluri geometrice sau religioase care pot semnifica viața, moartea sau eternitatea. În Moldova, oamenii pun într-un vas cu apă un ou roșu și îl lasă peste noapte. A doua zi se spală cu acea apă pentru a fi la fel de frumoși, sănătoși și îmbujorați ca și acel ou.

Ciocnitul ouălor

Această tradiție de Paște are câteva reguli. Cea mai în vârstă persoană de sex masculin de la masă ciocnește capul oului cu ceilalți în timp ce spune “Hristos a Inviat”, iar ceilalți răspund “Adevărat a înviat”. Ca și tradiție și obicei de Paște, ciocnitul ouălor diferă în fiecare regiune a țării. În prima zi de Paște se ciocnesc doar vârful ouălor, în a doua zi vârful cu partea opusă, iar în zilele următoare doar părțile opuse. În tradiția creștină, oul simbolizează viața eternă, renașterea, norocul.

Cozonacul și pasca

Pregătirea cozonacului este un alt obicei și tradiție de Paște. Cozonacul se gătește și de Crăciun și reprezintă unitatea din familie. Creștinii asociază pasca cu grija lui Dumnezeu față de oameni. Pasca este adusă obligatoriu la sfințit în biserică și mulți consideră că astfel vor fi protejați de rău. Cozonacul și pasca sunt stropite cu vin la biserică și simbolizează viața și renașterea. În general, această tradiție și obicei de Paște este asociat cu jertfa Mântuitorului.

Iepurașul de Paște

În trecut iepurele era considerat simbol păgân, dar prin creștinizare a devenit simbol și chiar tradiție de Paște. Pe masa de Paște se găsesc adesea iepurași de ciocolată, împreună cu ouă de ciocolată sau marțipan. Copiii sunt cei mai încântați de această tradiție și obicei de Paște.

Mielul

Mielul este un simbol al Mântuitorului și reprezintă sacrificiul, dragostea sinceră. Friptura de miel a devenit o tradiție și un obicei de Paște, încărcată de simboluri. Totuși, unii creștini blamează pe cei care consumă carne de miel în această perioadă, considerând drept o lipsă de respect față de Dumnezeu.

sursa



Sfânta lumină a fost distribuită preoților și enoriașilor în scuarul Mitropoliei Chișinăului

Focul Haric a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus în Republica Moldova atât de reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove cât și de cei ai Mitropoliei Basarabiei. Sfânta lumină va fi distribuită preoților și tuturor creștinilor, astfel încât să ajungă în toate lăcașele sfinte din țară.

În acest an, focul Haric este distribuit creștinilor și preoților care s-au adunat în fața Catedralei Metropolitane „Nașterea Domnului”, dar și la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul”.

Delegația Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove a fost condusă de Preasfințitul Filaret, episcop de Căpriana, care a fost însoțit de doi clerici de la Academia de Teologie.

sursa: www.radiomoldova.md

VIDEO înfricoșător! Carambol fără precedent! Peste 200 de mașini și camioane zdrobite și îngrămădite unele peste altele pe un pod din China
Articolul anterior
Poliția unei țări africane interzice profețiile de Anul Nou care pot provoca frică
Articolul următor