Văduvă la 17 ani. Irina își crește singură fetița, după ce iubitul ei a făcut atac de cord la 24 de ani

Probabil că mulți dintre noi își amintesc de povestea Irinei, tânăra însărcinată care a rămas singură pe lume, la doar 17 ani, după ce iubitul ei, Dumitru, a făcut un atac de cord la doar 24 de ani, în timpul unui joc de fotbal. Irina nu are pe nimeni alături și rămăsese cuprinsă de spaimă și disperare – fără casă, fără soț, cu un viitor nesigur.

separator

,,Ei bine, astăzi, Irina o leagănă pe Dumitrița, bebelușa ei, în casa lor!”, ne comunică Cristina Mastac Comerzan, pe facebook.

Casa a fost cumpărată datorita ajutorului mămicilor din toate colțurile lumii, care nu au rămas indiferente la durerea Irinei, mai dezvăluie Cristina.

În acest moment, Irina mai are nevoie de un frigider și un aragaz (are unul foarte vechi și e periculos).

Tânăra locuiește în Soroca (tel: 0 686 606 70). Dacă cuiva îi este mai comod poate susține cazul și online AICI sau pe paypal: cristina.mastac@yahoo.com, un proiect din care sunt susținute toate mămicile singure.

Potrivit Cristinei Mastac Comerzan, 140 de mămici au nevoie de ajutor în acest moment, inclusiv Irina, aflată într-o situație de risc, fiind singură cu un copil mic.

ANSA a impus restricții la import, din cauza febrei aftoase

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță măsuri stricte pentru protejarea sectorului zootehnic din Moldova, din cauza focarelor de febră aftoasă din regiune.

Astfel, ANSA a restricționat importul de animale susceptibile la acest virus din Slovacia, după confirmarea a șase focare în această țară, și a impus reguli stricte pentru importurile din Ungaria, permițându-le doar din zonele neafectate, transmite ipn.md.

Febra aftoasă este o boală virală contagioasă și reprezintă un risc major pentru sectorul agricol, afectând în principal bovinele, ovinele, caprinele și porcinele. Deși nu îi afectează pe oameni, virusul se transmite rapid prin contact direct între animale și le poate aduce pierderi semnificative fermierilor.

În context, ANSA a demarat și o serie de instruiri pentru medicii veterinari, felcerii și fermierii din toate raioanele. Aceștia sunt învățați cum să identifice simptomele și ce măsuri să întreprindă. În plus, autoritățile solicită fermierilor și proprietarilor de animale să colaboreze activ în această perioadă, identificând și raportând orice caz de îmbolnăvire.

Pentru a preveni răspândirea virusului, ANSA îndeamnă toți cetățenii care revin în Moldova să evite achiziționarea de produse alimentare de origine animală, provenite din regiunile afectate, deoarece acestea vor fi confiscate și distruse la graniță, pentru a evita riscul de contaminare.

Ultimul caz de febră aftoasă în Moldova a fost în 1982, iar din 2008 țara are statut de zonă liberă, recunoscut oficial de Organizația mondială a sănătății animalelor

Miercuri, accesul persoanelor în anumite locuri publice din oraș va fi limitat

Miercuri, 2 aprilie, Ministrul Federal al Afacerilor Externe al Republicii Federale Germania, Annalena Baerbock, va efectua o vizită oficială în țara noastră. Din acest motiv, în intervalul 08:00 – 22:00, va fi limitat accesul persoanelor în anumite locuri publice din Capitală, anunță municipalitatea.

„Va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din municipiul Chișinău, din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv desfășurarea întrunirilor, manifestărilor în masă, lucrărilor de reparație a drumurilor/a rețelelor electrice/termice, apeduct/canalizare și tăiere a arborilor, în perimetrul străzilor pe unde se va deplasa coloana oficială”, se arată în comunicatul Primăriei Chișinău.

Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină în trafic, fără abateri de la Regulamentul circulației rutiere.

Un tânăr moldovean de 26 de ani a făcut prăpăd pe o stradă din Cluj: Beat criță, drogat și fără permis, a lovit mai multe maşini şi a fugit de poliţie

Un tânăr de 26 de ani din Republica Moldova, care a lovit mai multe maşini în judeţul Cluj şi a evadat de la poliţie, a fost arestat preventiv. Fără permis de conducere, el avea o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar testul pentru substanţe interzise a fost pozitiv, scrie observatornews.ro.

”În data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au reţinut un tânăr de 26 de ani, cetăţean din Republica Moldova, cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În jurul orei 01:00, poliţiştii i-au făcut semnal regulamentar de oprire pe strada Oaşului din Cluj-Napoca, însă acesta nu a respectat indicaţiile şi şi-a continuat deplasarea, fiind dat în atenţia echipajelor de poliţie, întrucât anterior ar fi acroşat mai multe autoturisme în comuna Floreşti”, a transmis, luni seară, IPJ Cluj.

Potrivit poliţiştilor, autoturismul său a fost interceptat în localitatea Chinteni, iar în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu deţinea permis de conducere şi că asigurarea obligatorie a vehiculului nu era valabilă.

”Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la testare cu aparatul pentru consumul de substanţe psihoactive au rezultat indicii privind prezenţa acestora în organism. În acest sens, acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice, rezultând analize pozitive atât pentru consumul de alcool, cât şi de substanţe interzise”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit poliţiştilor, în autoturism a fost descoperit un plic transparent tip ziplock, ce conţinea o substanţă alb-transparentă sub formă de pulbere, aceasta fiind sigilată şi ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

10 lucruri pe care le făceau părinții noștri, dar nimeni nu le face azi
Articolul anterior
Mai puțin stres în perioada dentiției
Articolul următor
Close menu