Valera, protagonistul celebru din spotul lui Viorel Mardare, vrea să devină primar de Grătiești

Ion Coșeru, actorul de teatru și film care l-a interpretat pe personajul Valera din spotul lui Viorel Mardare în anul 2010, pentru a îndemna oamenii să iasă la vot, candidează la funcția de primar în comuna Grătiești, scrie Diez.

,,Eu, Ion Coșeru, actor de teatru și film, profesor și fost director a Școlii de Arte din comuna Grătiești, am decis să îmi înaintez candidatura la funcția de primar a comunei Grătiești din partea Partidului Schimbării. Este o decizie asumată, gândită și responsabilă. Chiar dacă toți candidații sunt în febra promisiunilor electorale, necesitățile oamenilor rămân ne-realizate, ne-auzite și ne-susținute. Grătiești și Hulboaca au nevoie de o schimbare ca de aer. Stimați locuitori a acestor două localități, dacă vă doriți o schimbare cu adevărat, alegeți o schimbare de atitudine față de d-voastră, alegeți pe cei care o să vă audă și o să vă respecte individualitatea. Schimbarea se face prin Implicare!”, spune Ion Coșeru.

De asemenea, Ion Coșeru candidează și pe lista de candidați la funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău, având numărul patru în lista înaintată de Partidul Politic „Partidul Schimbării”.

Deoarece Parlamentul ales la 29 iulie 2009 a fost dizolvat, pe motiv că nu a reușit alegerea Președintelui Republicii Moldova, la 28 noiembrie 2010 în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate, în cadrul cărora a fost aleasă noua componență a Parlamentului.

Pentru a îndemna oamenii să iasă la vot, regizorul și scenaristul Viorel Mardare a publicat în noiembrie 2010 spotul „Valera votează”, unde Ion Coșeru juca personajul lui Valera.

Ion Coșeru este un cunoscut actor de film și teatru, cu o experiență de peste 19 ani. A deținut postul de director de Școală de arte din Grătiești și profesor la diverse școli de arte din Chișinău. A activat ca actor în teatre, precum Teatrul „Satiricus” I.L. Caragiale și Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Ion este, de asemenea, lector la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova.

Tragedie la Sângerei! O femeie și-a găsit copilul de 15 ani mort și cu o pungă pe cap

Tragedie la Sîngerei. O femeie și-a găsit copilul de 15 ani mort și cu o pungă pe cap.

Svetlana Talpă, ofițerul de presă al IP Sîngerei, a confirmat pentru PulsMedia.MD cazul, dar a evitat să ofere mai multe detalii făcând trimitere la secretul anchetei, dar și la faptul că este vorba despre un caz cu implicarea unui minor.

„Fiind examinat corpul neînsuflețit al adolescentului de către medici, preliminar, careva semne de moarte violentă nu s-au constatat. Acesta a fost transportat spre examinarea medico-legală în vederea stabilirii cauzei exacte a decesului. Polițiștii din Sîngerei au inițiat un proces penal în cadrul căruia investighează toate circumstanțele în care a avut loc tragedia”, susține Talpă.

Un copil de a murit, după ce s-ar fi asfixiat cu o pungă. Tragedia a avut loc noaptea trecută. în jurul orei 22:00, într-o locuință din orașul Sîngerei, susțin sursele PulsMedia.MD.

Potrivit surselor apropiate anchetei, victima s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 15 ani. Cadavrul acestuia a fost găsit de către mama sa, ultima fiind și cea care a alertat poliția despre caz.

Sursele noastre mai menționează că băiatul avea pe cap o pungă cu care s-ar fi asfixiat, dar și ar fi folosit un balonaș cu gaz. Preliminar s-ar fi stabilit că adolescentul ar fi recurs la acest gest disperat din cauza unor probleme în familie.

La fața locului a intervenit și un echipaj medical, însă din nefericire ,medicii au putut doar să constate decesul victimei.

Medicul-legist care a examinat cadavrul nu a depistat semne de moarte violentă. Totodată, oamenii legii au stabilit că atunci când a fost găsit cadavrul copilului, ușa locuinței era încuiată din interior.

Dânsul nu a lăsat niciun bilețel de adio, iar oamenii legii au inițiat un proces penal în acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Amintim că acest caz este cea de-a zecea tragedie înregistrată ieri, fiind și al patrulea caz de suicid din ultimele 24 de ore.

Mai mulți angajați din cadrul RTEC și agenți economici, vizați într-un dosar penal

Mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM „RTEC”). Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor companii beneficiare a licitațiilor presupus a fi trucate.

Potrivit materialelor urmăririi penale, persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” ar fi fraudat mai multe licitații publice, organizate de întreprindere, în schimbul unor bunuri sau unui anumit procent din contractele atribuite, fiind cauzate astfel daune considerabile ÎM „RTEC”. Astfel, s-a stabilit că persoanele publice din cadrul RTEC, prin înțelegere prealabilă cu agenții economici desemnați câștigători ai unor contracte de achiziții, ar fi comis mai multe abuzuri în procesul de executare a lucrărilor contractate.

La moment, în cadrul urmăririi penale, sunt investigate acțiunile vice-directorului și ale contabilului-șef al ÎM „RTEC”, iar astăzi urmează să le fie adusă la cunoștință calitatea de bănuit.

Acțiunile se desfășoară sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău. Notăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Vine primăvara, oamenii dau foc la gunoaie! Zeci de incendii în țară, în ultimele 24 de ore. Pompierii, în alertă

Peste 110 ha de teren au fost compromise de incendiile de vegetație în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 30 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetație uscată. În total focul a compromis peste 110 ha de teren din raioanele Ialoveni, Soroca, Șoldănești, Cahul, Călărași, Căușeni, Edineț, Ungheni, Cimișlia, Telenești, Sângerei, Fălești, Rîșcani, Ștefan-Vodă, Orhei, dar și UTA Găgăuzia.

Un incendiu de vegetație a fost înregistrat în seara zile de 22 februarie 2024 la periferia localității Pașcani, raionul Criuleni. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 19:05. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Aceștia, au reușit lichidarea focarelor de ardere la ora 20:16. În urma incendiului focul a afectat 4 ha de vegetație uscată. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Cobîlea, raionul Șoldănești. Aici, focul a afectat 30 ha de vegetație uscată. Mai mult, în seara zilei de ieri, salvatorii au lichidat un incendiu de vegetație în satul Pompa, raionul Fălești, care a cuprins o suprafață de teren de 10 ha.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. În condiții de temperaturi ridicate, necaracteristice pentru sezonul rece, umiditate redusă și vânt, orice scânteie poate provoca incendii de proporții. Totodată, oamenii sunt rugați să nu arunce chibrituri, țigări sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. Mai mult, populația este rugată să nu fie indiferentă atunci când observă focare de ardere, dar să apeleze prompt Serviciul 112 și să încerce să acționeze la stingerea acestor focare cu utilaje de primă intervenție.

Potrivit datelor statistice ale IGSU, în perioada 01 ianuarie-19 februarie 2024 au fost înregistrate 121 de intervenții ale pompierilor la lichidarea focarelor de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise 138 ha de teren.

Programul vizitei în R.Moldova a președintelui Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa
Articolul anterior
SIS cere excluderea din cursa electorală a candidaților partidului Șansă la primăria Orhei și Bălți
Articolul următor