Vali Boghean și Ion Suruceanu îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot

În ajunul alegerilor parlamentare, Vali Boghean și Ion Suruceanu au venit cu mesaje în care îi îndeamnă pe moldoveni să iasă la vot, pe 11 iulie, deoarece doar astfel își pot influența viitorul și își pot apăra drepturile.

Totodată, artiștii și-au exprimat părerea despre unii colegi de breaslă de-ai lor care își sacrifică numele participând în campanii electorale.

„Un îndemn.

Sunt de părere că artistul nu trebuie să fie doar o imagine, un ambalaj. Un artist autentic este și o voce care transmite durerile neamului din care face parte, artistul este oglinda poporului pe care-l reprezintă”, susține Vali Boghean..

,,Întrebarea e dacă trebuie oare să se implice în viața politică sau mai bine să-și caute de treabă, să nu riște să-și supere și piardă din public?

M-am gândit de multe ori dacă este corect sau nu să am o poziție clară față de situația politică din țară și concluzia la care am ajuns e că în afară de artist și responsabilitatea pe care o port față de voi, publicul meu, în primul rând sunt om și vreau să trăiesc cu demnitate.

Aș putea să-mi văd de treaba mea și ca mulți alți colegi de-ai mei să-mi fac un ban de pâine cântând pe la nunți, corporative, concerte electorale etc., dar simt cum un urlet se rupe din interior și nu pot să tac, nu pot trece cu vederea când văd cum am ajuns să ne vindem demnitatea pe pomeni electorale.

Oameni care trăiesc fără apă caldă, fără canalizare, fără salarii, fără medicamente, fără drumuri, oameni care ani de zile au fost sclavi, purtați pe drumuri și batjocoriți, tratați ca niște fiare sunt gata să se bată pentru câteva pomeni electorale, sunt gata să voteze orice li se cere pentru niște copeici aruncate pe jos.

Să creadă în toate poveștile pe care le spun unii concurenți despre care se știe că sunt niște hoți obraznici, niște potlogari, care sug fără milă și din diasporă, și din cei rămași acasă, care mimează suferința când au nevoie și cerșesc mila pe la porți.

Oare n-are neamul meu demnitate, oare n-au mai rămas acolo, în sufletul nostru, măcar câteva grame de onoare? Atât de ieftini am devenit? Oare câteva kg de produse aruncate peste gard și câteva sute de lei dați pe sub poartă, oare sperietorile electorale vechi *ca papucii lui Lenin* fac mai mult decât viitorul nostru și al copiilor noștri, decât o viață în siguranță aici? Oare chiar atât de orbi să fim?

Neamule, pe 11 iulie te îndemn să ne adunăm forțele și cu demnitate să depășim orgoliile, prostia, minciunile, manipulările, propaganda, să ne ridicăm demni și s-o spunem tare: Neamul meu merită ceva mai bun!”, scrie Vali Boghean.

Și interpretul Ion Suruceanu a venit cu un îndemn pentru cetățeni: „Mă adresez către dumneavoastră, oameni de bună-credință, de la mic și până la mare.

Ziua de 11.07.2021 să devină o zi istorică a Republicii Moldova. Să le spunem NU! celor care, pe parcursul a două decenii și jumătate, și-au bătut joc de acest popor și de această țară.

Mă adresez mai ales tinerilor. Viitorul vă aparține. Nu uitați și de vorba ceea din bătrâni: „După cum îți vei așterne, așa vei dormi”.

Un sfert de veac am trăit numai cu promisiunile lor. AJUNGE!!! E timpul să construim împreună o ȚARĂ PROSPERĂ și MODERNĂ pe care o merităm cu toții. Vă îndemn să ieșim cu toții la vot”, a scris maestrul.

Imagini rare! Penelope Cruz și Javier Bardem, fotografiați în Sardinia alături de cei doi copii
Articolul anterior
Morgenshtern și-a cerut în căsătorie iubita, purtând doar o pereche de chiloți nude
Articolul următor
Alte articole interesante