Vedetele sunt mândre că vorbesc limba română! Vezi ce mesaje au dedicat graiului matern

Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua ,,Limbii Române”. Moldovenii își proslăvesc graiul matern mai mult decât orice alte popoare ale lumii o fac, iar acest lucru probabil este unul absolut justificat – una dintre cele mai frumoase și melodioase limbi din lume a avut o soartă vitregă în Basarabia, ea fiind schilodită și stâlcită decenii întregi.

separator

În pofida amarului istoric, limba română revine, încetul cu încetul, la ,,haina” sa adevărată. În acest context, este îmbucurător faptul că limba română tinde să fie vorbită tot mai corect de către românii din Basarabia.

Astăzi, de Ziua Limbii Române, persoanele publice de acasă au ținut să aducă un omagiu limbii materne! Iată ce mesaje au publicat pe paginile de socializare:

Nata Albot

,,Limba mea maternă este rară. O vorbește un singur popor, de pe ambele maluri ale Prutului. Acest popor mai migrează prin lume, dar acolo româna supraviețuiește doar între pereții casei, pentru că dincolo de ei, nu prea mai ai ce face cu ea. Româna este o limbă care te provoacă. Vrei să reușești mai multe în viață? Învață limbile străinilor! Are rădăcini latine și de aceea ni se dau mai ușor spre învățare alte limbi. Știu că este singura cale ca să-mi păstrez identitatea culturală și să o transmit copiilor mei. Or identitatea ne ajută să rămânem diferiți unii de alții. Iar eu cred că ceea ce face această lume să fie atât de minunată este diversitatea. Mulțumesc rădăcinilor mele, părinților, școlii și provocărilor viețiii. Pentru că datorită lor vorbesc româna și pe lângă ea încă vreo trei limbi, spre deosebire de cei care se nasc cu o limbă maternă mai puțin rară ca a noastră. Restul, este lene, demagogie și jocuri politice”, este mesajul jurnalistei.

Lorena Bogza

,,La mulți ani, dragi prieteni, cu ocazia Zilei Limbii Române!

Multumim înaintașilor pentru ca au facut posibila marcarea acestei sărbători.

Datoria noastra este apăram victoriile obtinute si sa dezvoltam Limba Româna!!!”

Tatiana Heghea

,,Iți voi cânta în cea mai dulce limbă, copilul meu!! La mulți ani, Limba Română!”, a scris interpreta.

Gabriel Nebunu

,,Limba română este patria mea”, spunea Nichita Stănescu cu mare dragoste.
Astăzi e ziua Limbii Romane, element care ne uneşte într-o mare comunitate spirituală, indiferent de locul în care trăim. ♥️💛💙”

Diana Brescan

,,Un omagiu adus Limbii Române !!!! Răsai 😍”

Artista a interpretat live piesa ,,Răsai”, din repertoriul Doinei Aldea-Teodorovici.

Foto/Video. Ziua Limbii Române a fost sărbătorită la Aeroportul Internațional Chișinău
Articolul anterior
Romanul „Temă pentru acasă” de Nicolae Dabija a fost tradus în limba italiană
Articolul următor
Alte articole interesante