Vezi cât de bine arată Kate Middleton însărcinată

kate-middletonKate Middleton înfloreşte odată cu primăvara şi cu rolul de viitoare mamă. Aceasta nu îşi mai poate ascunde noile forme, iar ţinutele sale se afirmă cu graţie regală.

separator

Dacă cu ceva timp în urmă reușea să-și ascundă burtica, acum ducesa nu ezită să-și etaleze prezența sarcinii.

Kate Middleton este foarte mândră, ba chiar îmbracă rochițe care să-i evidențieze formele.

Vezi mai jos cât de bine arată ducesa.

Kate-Middleton-kate-middleton-00-300 kate-middleton-3 kate-middleton-baby-bump-six-moths-pregnancy-portrait-gallery kate-middleton-lead
middleton-art

Sprijin european pentru securitatea R. Moldova: Poliția a fost dotată cu echipamente moderne, menite să sporească capacitatea de reacție a polițiștilor în situații de urgență

Poliția Națională a fost dotată cu echipamente moderne, menite să îmbunătățească eficiența și capacitatea de reacție a polițiștilor în situații de urgență, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul ferm față de securitatea Republicii Moldova, prin sprijin concret oferit instituțiilor de ordine publică și apărare națională. În cadrul unei vizite oficiale la Chișinău, Vicepreședinta Comisiei Europene și Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Kaja Kallas, a asistat la prezentarea unei părți importante din echipamentele și tehnologiile furnizate de UE prin proiectul „Mecanismul de răspuns integrat pentru Ucraina” și Platforma Instrumentul European pentru Pace.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apărării, ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, precum și oficiali de rang înalt ai statului. Au fost expuse dotări de ultimă generație, destinate Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” a Inspectoratului General al Poliției – un centru mobil de comandă, veste antiglonț, căști de protecție, vehicule speciale, softuri și echipamente de comunicație. În paralel, Armata Națională a prezentat echipamente pentru geniști, un spital de campanie complet echipat, ambulanțe moderne, drone și un robot de intervenție.

Aceste intervenții ale Uniunii Europene contribuie semnificativ la fortificarea securității Republicii Moldova, prin consolidarea capacităților de răspuns ale forțelor de securitate internă împotriva unui nivel sporit de amenințări hibride”, a declarat ministra Afacerilor Interne, Daniella Misail-Nichitin.

La rândul său, Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a subliniat valoarea sprijinului oferit prin Instrumentul European pentru Pace:

„ Suntem recunoscători că, în anul 2021, Uniunea Europeană a lansat platforma Instrumentul European pentru Pace. Tot atunci, Consiliul Europei a aprobat prima asistență financiară de 7 milioane de euro pentru sistemul de apărare al Republicii Moldova. O parte din echipamentele și tehnica achiziționate cu acest sprijin au fost prezentate astăzi publicului. Pe această cale, exprim gratitudine statelor membre ale Uniunii Europene, care, prin acest instrument, contribuie la întărirea păcii și securității în regiune. Împreună cu partenerii noștri europeni, construim o Moldovă mai sigură”, a spus Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Vicepreședinta Comisiei Europene și Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politică de securitate, Kaja Kallas a reafirmat hotărârea UE în consolidarea securității Republicii Moldova:

„ Uniunea Europeană continuă să ajute Republica Moldova. Începând cu 2022, noi am ajutat forțele armate ale Moldovei și poliția cu 197 de milioane de euro și vom continua să o facem. Apărarea nu este doar despre partea militară. Este despre comunicare, despre ajutorul pentru civili, deminare, echipament care este necesar pentru poliție și armată ca să fie eficienți”.

Dialogul strategic desfășurat în cadrul vizitei a vizat consolidarea cooperării europene în domeniul securității, în special prin Instrumentul UE pentru Politică Externă (FPI) și Instrumentul European pentru Pace (EPF), ambele contribuind la întărirea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în fața provocărilor de securitate din regiune.

„ Consolidarea capacităților de răspuns ale forțelor noastre este cheia rezilienței în fața unui război atipic, în care sunt folosite tactici și tehnologii neconvenționale. Contribuția Uniunii Europene este esențială pentru securitatea noastră și apreciem profund faptul că suntem împreună în aceste vremuri decisive”, a subliniat ministra de interne.

Evenimentul a reprezentat un moment de reafirmare a parteneriatului strategic cu Uniunea Europeană și un pas important în direcția unei Moldove mai sigure, pregătite să facă față provocărilor unui mediu de securitate tot mai complex.

Trump, întrebat ce concesie face Rusia pentru un acord de pace: „Să nu ocupe toată Ucraina. E o concesie destul de mare”

Preşedintele american Donald Trump a insistat joi că Statele Unite fac „presiuni puternice” asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului din Ucraina și consideră că Moscova ar face „o concesie destul de mare” acceptând să nu ocupe întreaga țară vecină, relatează AFP.

„Punem o presiune puternică asupra Rusiei”, a declarat preşedintele SUA reporterilor prezenți în Biroul Oval de la Casa Albă, unde l-a primit pe premierul norvegian Jonas Gahr Stoere.

Întrebat de un jurnalist ce concesie a oferit până acum Moscova pentru a se ajunge la un acord de pace, republicanul a răspuns: „Să înceteze războiul”.

„Să nu mai ocupe întreaga țară”, a adăugat el, apreciind că aceasta este o „concesie destul de mare” din partea Rusiei.

Trump a subliniat apoi că „și Ucraina trebuie să dorească să încheie un acord”

Recent, Donald Trump a avut din nou o ieșire furioasă la adresa liderului ucrainean Volodimir Zelenski, pe care l-a acuzat de această dată de compromiterea negocierilor de pace prin refuzul de a recunoaște suveranitatea rusă asupra Crimeei anexate.

Refuzul Kievului de a accepta termenii americani pentru a pune capăt războiului declanşat de Rusia în februarie 2022 „nu va face decât să prelungească masacrele”, a spus miliardarul republican, care nu a recunoscut niciodată responsabilitatea rusă în declanşarea conflictului.

Ucraina „e lovită foarte dur și chiar cred că vrea să ajungă la un acord”, a mai declarat Donald Trump joi, în contextul în care Kievul a suferit cu o zi în urmă unul dintre cele mai grave atacuri cu rachete rusești de la începutul războiului.

Ucrainenii au recuperat trupul jurnalistei Viktoria Roșchina, torturată și ucisă de ruși. A putut fi identificată doar după testele ADN

Autoritățile ruse au returnat Ucrainei trupul jurnalistei Viktoria Roșchina, ucisă și torturată într-o închisoare din Rusia în circumstanțe încă neelucidate oficial, a anunțat joi adjunctul ministrului ucrainean de Interne, Leonid Timoșenko, într-un interviu acordat publicației censor.net. Conform oficialului de la Kiev, identitatea Viktoriei Roșchina a fost stabilită doar după mai multe testări ADN cerute de familie, scrie Digi24

„Trupul ei a fost returnat în cadrul celei mai recente repatrieri, care a avut loc la finele lui februarie, anul acesta. Rămășițele ei au fost identificate în urma unui test ADN”, a spus Timoșenko.

Oficialul ucrainean a adăugat că Rusia „nu a precizat care a fost cauza morții” în cazul jurnalistei Roșchina și a precizat că, de regulă, autoritățile ruse nu obișnuiesc să ofere astfel de informații atunci când returnează Ucrainei trupurile militarilor sau civililor uciși.

Risia și Ucraina au făcut schimb de militari uciși

Pe data de 14 februarie 2025, Rusia a predat Kievului corpurile a 757 de militari ucraineni ucişi în luptele din Ucraina, care a predat în schimb Moscovei corpurile a 45 de soldaţi ruşi, au anunţat responsabili ruşi şi ucraineni.

La acel moment, nu a fost comunicat oficial dacă trupul Viktoriei Roșchina se afla printre cele returnate de ruși Ucrainei. Familia a cerut mai multe teste ADN, pentru a fi sigură că rămășițele returnate sunt ale Viktoriei

Un deputat ucrainean a explicat motivul pentru care autoritățile ucrainene au confirmat abia la aproape două luni distanță repatrierea corpului Viktoriei Roșchina.

Astfel, conform lui Iaroslav Iurcișin, șeful comisiei pentru Libertatea de Exprimare din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, „rușii folosesc adesea tactica schimbării trupurilor și nu a existat nicio certitudine că Viktoria a fost returnată”.

În plus, din cauza torturii la care a fost supusă și a stării corpului ei, familia jurnalistei a cerut nu una, ci mai multe recoltări de probe ADN dintre care unele au fost efectuate în străinătate, pentru a se asigura asupra identității.

Viktoria Roșchina, în vârstă de 27 de ani, a dispărut în august 2023, în timp ce relata din zonele din estul Ucrainei aflate sub ocupație rusă.

De atunci, nu a fost clar unde s-a aflat sau ce s-a întâmplat cu ea până în aprilie 2024, când tatăl ei a primit o scrisoare din partea ministerului rus al Apărării, în care era informat că fiica sa se află în detenție.

Torturată cu șocuri electrice. „Ajunsese se cântărească 30 de kilograme”

În captivitate, jurnalista ucraineană a fost torturată cu brutalitate, conform unei anchete publicate de jurnaliștii de la Slidstvo.Info, postul de televiziune Suspilne și Reporteri fără Frontiere.

Rușii au ținut-o mai întâi pe Roșchina în centre de detenție ilegale din teritoriul ocupat al regiunii Zaporijie și apoi au transportat-o în colonia rusă Taganrog.

Anchetatorii au obținut mărturii de la colega sa de celulă despre ceea ce i s-a întâmplat în centrele de detenție din Melitopol și Energodar și Taganrog: a fost torturată, pe corpul jurnalistei se aflau răni cu care a ajuns după ce a fost ținută în detenție.

„Am văzut mai multe plăgi de înjunghiere pe corpul ei – mai exact pe braț și pe picior. Avea o cicatrice proaspătă între mână și cot, în țesutul moale. Iar cicatricea avea aproximativ trei centimetri”, a spus colega de celulă.

Roșchina a fost torturată și prin șocuri electrice.

„Știu că au torturat-o cu un curent electric de mai multe ori. Și nu a spus de câte ori, dar a spus că era toată albastră”, își amintește colega de celulă, precizând că urechile Viktoriei au fost conectate la curent.

„Ea cerea constant ajutor. La început a spus că are probleme cu stomacul, că nu îi vine ciclul tot timpul și că are febră. Apoi femeile au observat că pierdea foarte mult în greutate. Vika ajunsese să cântărească 30 de kilograme. Am ajutat-o să se ridice, pentru că era într-o asemenea stare încât nici măcar nu-și putea ridica capul de pe pernă. Mai întâi i-am ridicat capul, Vika s-a agățat de marginea patului și abia apoi s-a putut ridica”, a povestit colega de celulă.

La 10 octombrie 2024, tatăl jurnalistei Viktoria Roșchina a primit o scrisoare de la Ministerul rus al Apărării în care era informat că fata sa a murit la 19 septembrie 2024 în captivitate în Rusia.

Presa ucraineană a relatat că Viktoria urma să fie inclusă pe o listă de persoane, în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia efectuat chiar în luna septembrie 2024.

Vezi cele mai stilate cămăși pentru primăvara 2013!
Articolul anterior
Elena Gheorghe a dat lovitura
Articolul următor
Close menu