Vezi ce poți să faci în ultimul weekend al lunii mai

Vezi ce poți să faci în ultimul weekend al lunii mai. iTicket îți prezintă o zserie de evenimente captivante.

Chișinău BBQ FESTIVAL

Nu rata ocazia de a te alătura bucuriei și distracției la Chișinău BBQ Festival. Descoperă gusturi noi, dansează pe ritmul muzicii și creează amintiri memorabile, toate acestea fără nicio cheltuială. Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, accesează link-ul: Chisinau BBQ Festival 

Când? 26-27-28 mai 2023 

Unde? Parcul Valea Trandafirilor 

Mai multe detalii: aici

Femeile POT 

Un eveniment cu femei și pentru femei, organizat de Clubul Nostru

Conferința din 26 mai vine cu 5 istorii a 5 femei care au reușit! Cum, când, de ce, cu ce, cine le-a fost alături, eșecurile, căderile, dar și momentele de glorie. Despre toate se va povesti la ,,Femeile POT” 

Când? 26 mai, ora: 09:00

Unde? Tekwill, str, Studenților 9/11

Mai multe detalii: aici

Tort pentru Napoleon 

Descoperă anecdota istorică, Napoleon fiind într-un moment de cotitură în viața sa, apare o femeie care îl ajută să regândească tot ce a trăit și-i reamintește ce înseamnă iubirea… 

Când? 27 mai 2023, ora: 18:00 

Unde? Teatrul Dramatic rus de stat „A. P. Cehov”

Mai multe detalii: aici

Picnic party 

Umple-ți sufletul de emoții și trăiri memorabile, împărtășite cu cei dragi, la un picnic în oază naturii virgine, la Chateau Purcari. ​​Atmosfera petrecerii o va încinge renumitul și îndrăgitul interpret, reprezentantul R.Moldova la concursul internațional Eurovision- 2023, Pasha Parfeni.

Când? 27 mai 2023, ora: 12:00

Unde? Vinăria Purcari 

Mai multe detalii: aici

Copii pentru copii 

Vino să asculți cover-uri internaționale și melodii din repertoriul autohton împreuna cu ProActiv Orchestra Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici” sub bagheta dirijorului Mihail Agafița. În preajma zilei internaționale a copilului, studioul muzical InTact Art by Cristina Scarlat, vă invită la un concert de caritate sub genericul: “Copii pentru copii”

Când? 28 mai 2023, ora: 11:00

Unde? Palatul Republicii 

Mai multe detalii: aici

Aida 

Nu rata ocazia de a trăi o experiență unică și impresionantă, oferită de această operă de mare anvergură!

AIDA este o poveste fascinantă despre dragoste, război și sacrificiu, plină de muzică minunată și momente de dans spectaculoase.

Când? 28 mai 2023, ora: 17:00

Unde? Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

Mai multe detalii: aici

African Fashion Show for Charity 

Ați experimentat vreodată o prezentare de modă africană în Moldova? 

Suntem bucuroși să vă invităm la African Fashion Show În eveniment caritabil unic, care reunește cultura africană și brandurile locale pentru a sprijini o cauză bună!

Când? 27 mai 2023, ora: 16:00

Unde? Muzeul Național de Istorie a Moldovei  

Mai multe detalii: aici 

Festivalul BaTTera – Festivalul internațional al tobelor 

„Dă în tobe pentru pace!” alături de percuționiști din Olanda, Italia, România, Ucraina, India și Moldova, la Festivalul Tobelor BaTTerra 2023. Timp de 3 zile, vei avea ocazia unică să participi la masterclass-urile oferite de muzicieni cunoscuți în toată lumea: Riccardo Merlini, Max Deomin și Claudiu Purcărin. 

 După masterclassuri vor urma și programe de concert. Vedeți detaliile mai jos.

Când? 24-26 mai 2023, ora: 18:30, 19:00, 11:00

Unde? Localul San Mari. Str. Ion Inculeț 105, Chișinău.  

Mai multe detalii: aici 

Sonata Lunii 

Spectacol inspirat din filmul ,,Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca. O poveste cu patru personaje multiplicate, care reprezintă vecinii de jos și de sus. Muzică clasică, teme picante, situații provocatoare care pun în evidență problema cuplului de la relația de dragoste până la experiență în sex. O comedie 18+ care te va ține pe val.

Când? 27 mai 2023, ora:19:00

Unde? Teatrul Geneza Art 

Mai multe detalii: aici

Miorița Verde Fest 

Pe data de 28 mai, Orheiul Vechi va găzdui festivalul de muzică live „Miorița Verde Fest”, un eveniment important pentru cei care iubesc muzica acustică live, natura, comunicarea, folclorul, tradițiile populare și pentru care nu este indiferentă soarta perlei Moldovei – rezervația naturală și culturală „Orheiul Vechi”. 

Când? 28 mai 2023, ora: 17:00

Unde? Ferma Veche, Butuceni Mai multe detalii: aici 

Aventurile celor Trei Purceluși

Teatrul Planeta Clounella vă invită Duminică, 28 MAI 2023, ora 11:00 la Spectacolul de Animație Distractiv, Interactiv și Educativ pentru copii – „Aventurile celor Trei Purcelusi” – jucat Live.Aveți posibilitatea prin intermediul acestei povești să participați direct la ceea ce se întâmplă pe scenă pentru că accentul primordial este interacțiunea cu copiii.

Când? 28 mai 2023, ora: 11:00

Unde? Cinematograful Odeon Mai multe detalii: aici

Fazanul 

O comedie spumoasă a cărei personaje fascinante, dar cu existențe nesigure, glisează ușor pe muchia ascuțită a riscului și aventurii, este realizat după un text al dramaturgului francez Georges Feydeau, cunoscut drept copilul teribil al teatrului de bulevard, o figură luminoasă şi fascinantă a farsei inteligente.

Când? 27-28 mai 2023, ora: 18:30

Unde? Teatrul Luceafărul Mai multe detalii: aici

Revizorul – Deschiderea festivalului BITEI 2023 

Festivalul Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, ediția a XIII-a, va prezenta în deschidere spectacolulul „Revizorul”. Un scenariu complex adaptat la zilele noastre. O lume dementă, aflată într-o stare de degradare, dominată de copure și abuzurile administrative, dezordine și delasare. Cine e vinovat? De ce se întâmplă toate acestea? Și ar avea oare dreptate Gogol, spunând: „Atunci când Dumnezeu vrea să te pedepsească, îți ia mai întâi mințile!”?

Când? 26 mai 2023, ora: 18:00

Unde? Teatrul Național Eugene Ionesco Mai multe detalii: aici

Curs practic etichetă și protocol 

O activitate utilă pentru familiarizarea principalelor prevederi ale practicii protocolului și a etichetei, normelor de conduită și de salut. Util Este util atât la nivel de conducere și cât și nivel executiv, și cei ce au în atribuții în: comunicare, relații publice, relații diplomatice, relații externe, relații de afaceri, negocieri, imagine. 

Când? 26 mai 2023, ora: 09:00

Unde? Jolly Alon Hotel and Business Center, et.2 str. M. Cebotari, 37Mai multe detalii: aici

Luxuria 

O poveste de dragoste, dorință și tragedie în care protagonistul din Luxuria este mistuit de îndoială, mândrie, nebunie și, în cele din urmă, în care singurătatea și disperarea îi amenință relația cu cea mai mare iubire a vieții sale.

Când? 28 mai 2023, ora: 19:00

Unde? Teatrul Național Eugene Ionesco 

Mai multe detalii: aici 
Îți mulțumim pentru că ai citit recomandările noastre de evenimente și sperăm că ai găsit ceva care să te inspire pentru weekendul ce vine. Pentru a afla mai multe detalii despre evenimentele prezentate și pentru a cumpăra bilete, vizitează site-ul iTicket.md sau blogul iTicket unde poți afla și mai multe detalii interesante.

Ce s-a decis în cazul mega-orașului demn de SF care va costa un trilion de euro. Lucrările au început deja de câțiva ani. FOTO

Proiectul ”NEOM” pe care Arabia Saudită voia să îl termine până în 2030, nu va mai fi gata în timp util, scrie digitalsport.ro

Mega-orașul în care se va investi circa un trilion de euro va avea o infrastructură unică în lume, denumită „Linia” – marginile sale vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 de kilometri lungime!

Lucrările au început deja de câțiva ani, dar recent arabii și-au dat seama că proiectul lor este, așa cum credeau mulți, prea ambițios. „Linia” este imposibil de terminat în cei aproape cinci ani rămași, din cauza situației economice a țării. 

Mai exact, pentru anul 2024 se estimează un deficit la buget de peste 21 miliarde de euro, iar liderii statului au redus masiv cheltuielile pentru „NEOM” și vor păstra această măsură timp de câțiva ani, până când țara va fi din nou pe plus. 

Astfel, din cei 100 de kilometri propuși, abia 2,5 vor fi finalizați până în 2030, iar din populația de 1,5 milioane pe care și-au propus-o arabii peste aproape cinci ani, noua estimare este de nici măcar 300.000 de locuitori. 

Spectaculos! Așa ar trebui să arate cele 15 superstadioane din NEOM construite special pentru Cupa Mondială 2034

Tot în „NEOM” ar urma să aibă loc Cupa Mondială 2034. Arabii sunt singurii care și-au depus candidatura, iar pe 11 decembrie FIFA ar urma să confirme oficial că turneul final va avea loc în Golf. 

O parte din investiția masivă o reprezintă construirea a 15 superstadioane, care vor avea design-uri nemaivăzute până acum, în spiritul orașului ultramodern. 

Oficiali din România vor discuta cu reprezentanți ai platformei TikTok la Bruxelles

Comisia Europeană va organiza o reuniune cu autorităţile române şi TikTok. Aplicaţia deţinută de chinezi este supusă unei presiuni tot mai mari pentru a explica modul în care a gestionat conţinutul politic înainte de votul din România, scrie POLITICO citat de digi24.ro.

Votul din primul tur de duminică l-a propulsat pe Călin Georgescu, ultranaţionalist şi pro-rus, către o victorie şocantă, în parte datorită popularităţii sale subite pe TikTok, notează sursa citată.

Bucureştiul a cerut Comisiei Europene să lanseze o investigaţie oficială asupra aplicaţiei, în conformitate cu normele blocului comunitar referitoare la reţelele sociale, iar un deputat european de top a cerut marţi ca directorul executiv al TikTok să se prezinte în faţa Parlamentului European pentru a răspunde la întrebări.

Într-o scrisoare văzută de POLITICO joi dimineaţă, TikTok – deţinut de gigantul tehnologic chinez ByteDance – a respins acuzaţiile că ar fi fost folosit pentru a influenţa alegerile din România.

„Până în prezent, nu am găsit nicio dovadă a unei operaţiuni de influenţă sub acoperire pe platforma noastră, în ultimele câteva săptămâni, pentru alegerile prezidenţiale în curs de desfăşurare din România, nici dovezi ale unei influenţe străine”, a declarat platforma în scrisoarea adresată autorităţilor române. Aceasta a adăugat că a „eliminat peste 150 de conturi de impostură” legate de Georgescu şi peste 650 de conturi legate de alţi candidaţi.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Thomas Regnier, a confirmat săptămâna aceasta că executivul UE a primit o solicitare de a deschide „o investigaţie oficială cu privire la rolul TikTok în alegerile din România”, în temeiul legii emblematice a UE privind social media, Digital Services Act. Masa rotundă între reprezentanţii Comisiei, autorităţile române şi oficialii TikTok este programată să aibă loc înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 8 decembrie, a declarat Regnier, joi.

TikTok respinge acuzaţiile că ar fi jucat un rol nepotrivit în victoria lui Georgescu. Purtătorul de cuvânt Paolo Ganino a declarat că „relatările extrem de speculative cu privire la alegerile din România sunt inexacte şi înşelătoare”.

O țară europeană interzice rețelele sociale pentru tinerii sub 16 ani

Camera Reprezentanților din Parlamentul Australiei a adoptat un proiect de lege care interzice accesul pe rețelele sociale pentru persoanele sub 16 ani, o măsură care ar putea transforma Australia într-una dintre primele țări din lume cu o astfel de legislație. Proiectul, promovat de prim-ministrul Anthony Albanese, obligă platformele populare precum X (fost Twitter), TikTok, Facebook și Instagram să implementeze măsuri pentru a preveni accesul tinerilor sub vârsta de 16 ani, scrie voceabasarabiei.md.

Miercuri, proiectul a fost aprobat cu 102 voturi pentru și 13 împotrivă, iar acum va fi discutat și în Senat, unde va trebui să obțină și aprobarea finală. În cazul nerespectării noilor reglementări, companiile de tehnologie riscă amenzi semnificative, care pot ajunge până la 31 de milioane de euro. Conform proiectului, platformele vor avea un termen de un an pentru a implementa filtrele necesare pentru a respecta legislația.

Deși inițiativa a fost întâmpinată cu entuziasm de unele cercuri, a stârnit și critici din partea deținătorilor de platforme, care au semnalat „îngrijorări serioase” legate de „consecințele neprevăzute” ale acestei decizii rapide. Alte țări, precum Statele Unite (în statul Florida) și Spania, au adoptat măsuri similare, iar China impune deja restricții stricte privind utilizarea rețelelor sociale de către minorii sub 14 ani.

​​Explozii în Krasnodar, departe de linia frontului! Ucraina atacă sudul Rusiei, susțin oficialii și presa: ”Toate serviciile de urgență, la fața locului!”
Articolul anterior
O moldoveancă se plânge că nu va face copii niciodată! A fost operată în Italia, iar medicul din greșeală i-a înlăturat ambele ovare
Articolul următor