Vezi cine a luat Premiile Emmy 2012

Claire Danes și Damian Lewis, cei mai buni actori în serial de drama la Emmy 2012

În acest an la Premiile Emmy 2012 protagoniștii serialului despre terorism Homeland, Claire Danes și Damian Lewis au primit titlul de cea mai bună și cel mai bun actor într-un serial de dramă.

La secțiunea comedie Modern Family a dominat reușind să ducă acasă premiul pentru cel mai bun serial-comedie, iar Julie Bowden și Ty Burell, actorii din acest serial, au câștigat premiile pentru cei mai buni actori secundari. „Suntem norocoși ca avem unde să lucrăm și că facem ceea ce ne place cu oamenii pe care îi iubim” a declarat Steve Levitan, creatorul serialului.

Julia Louis-Dreyfus din serialul Veep și Jon Cryer, actorul din Two and a Half Men au fost consideraţi cei mai buni actori de comedie din producțiile TV ale ultimului an. Una dintre marile dezamăgiri ale serii a fost serialul Downton Abbey care a primit un singur premiu – Maggie Smith pentru cea mai bună actriță secundară într-un serial de dramă.

În schimb producția Game Change, a fost aleasă cea mai bună miniserie a anului fiind premiată, pentru scenariu, regie și cea mai bună protagonistă obținută de actrița Julianne Moore.

Vezi mai jos întreaga listă de câștigători!

Cel mai bun serial – drama:

Breaking Bad – (AMC)

Mad Men – (AMC)

Game of Thrones – (HBO)

Boardwalk Empire – (HBO)

Downton Abbey – (PBS)

Cel mai bun actor principal într-un serial – dramă:

Bryan Cranston – Breaking Bad (AMC)

Michael C. Hall – Dexter (Showtime)

Jon Hamm – Mad Men (AMC)

Hugh Bonneville – Downton Abbey – (PBS)

Steve Buscemi – Boardwalk Empire – (HBO)

Cea mai bună actriță principală într-un serial – dramă:

Glenn Close – Damages (DirecTV)

Michelle Dockery – Downton Abbey (PBS)

Julianna Margulies – The Good Wife (CBS)

Kathy Bates – Harry’s Law (NBC)

Elisabeth Moss – Mad Men (AMC)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial – dramă:

Archie Panjabi – The Good Wife (CBS)

Christine Baranski – The Good Wife (CBS)

Christina Hendricks – Mad Men (AMC)

Anna Gunn – Breaking Bad (AMC)

Joanne Froggatt – Downton Abbey – (PBS)

Surse: procinema.ro

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial – dramă:

Giancarlo Esposito – Breaking Bad (AMC)

Brendan Coyle – Downton Abbey – (PBS)

Jim Carter – Downton Abbey – (PBS)

Peter Dinklage – Game of Thrones (HBO)

Jared Harris – Mad Men (AMC)

Cel mai bun serial – comedie:

30 Rock – (NBC)

Curb Your Enthusiasm – (HBO)

The Big Bang Theory – (CBS)

Veep – (HBO)

Girls – (HBO)

Cel mai bun actor principal într-un serial – comedie:

Alec Baldwin – 30Rock (NBC)

Jim Parsons – The Big Bang Theory (CBS)

Larry David – Curb Your Enthusiasm (HBO)

Louis C.K – Louie (FX)

Don Cheadle – House of Lies (Showtime)

Cea mai bună actriță rol principal într-un serial – comedie:

Tina Fey – 30Rock (NBC)

Lena Dunham – Girls – (HBO)

Edie Falco – Nurse Jackie (Showtime)

Amy Poehler – Parks And Recreation (NBC)

Melissa McCarthy – Mike & Molly (CBS)

Zooey Deschanel – New Girl (Fox)

Cea mai buna miniserie sau film de televiziune:

American Horror Story (FX)

Hatfields & McCoys (HISTORY)

Luther (BBC America)

Sherlock: A Scandal In Belgravia (Masterpiece) (PBS)

Cel mai bun actor – miniserie sau film de televiziune:

Woody Harrelson – Game Change (HBO)

Bill Paxton – Hatfields & McCoys (HISTORY)

Clive Owen – Hatfields & McCoys (HISTORY)

Idris Elba – Luther (BBC America)

Benedict Cumberbatch – Sherlock: A Scandal In Belgravia (Masterpiece) (PBS)

Cea mai buna actriță – miniserie sau film de televiziune:

Connie Britton – American Horror Story (FX)

Nicole Kidman – Hemingway & Gellhorn (HBO)

Ashley Judd – Missing (ABC)

Emma Thompson – The Song Of Lunch (Masterpiece) (PBS)

Cel mai bun reality-show concurs:

So You Think You Can Dance (FOX)

Dancing With The Stars – (ABC )

Project Runway – (Lifetime)

Top Chef – (Bravo)

Sursa: Getty.com

Donald Trump și-a instalat un buton roșu: Ce se face pe biroul președintelui american

Imaginile cu Donald Trump biroul oficial al președintelui de la Casa Albă au devenit virale. Oamenii au observat că liderul american și-a instalat un buton roșu într-o cutie de lemn. Acest „obiect” a fost prezent și în fostul mandat, însă fusese înlăturat de Joe Biden, scrie cancan.ro.

Donald Trump a revenit la Casa Albă, ca președinte al Statelor Unite, pentru a doua oară. În data de 20 ianuarie, a avut loc investirea celui de-al 47-lea președinte american. În cadrul discursului său, acesta a făcut mai multe declarații controversate care au făcut înconjurul lumii. De asemenea, în spațiul public, au fost discutate și imaginile cu liderul american din Biroul Oval. Butonul roșu a fost cel care a atras atenția.

De ce și-a instalat Donald Trump un buton roșu în Biroul Oval

Imediat cum și-a ocupat funcția, Donald Trump a început să facă modificări în biroul său de la Casa Albă. Spațiul a fost transformat după placul său, potrivit publicației The Wall Street Journal, care a avut acces exclusiv la locul de muncă al republicanului.

Președintele Americii și-a instalat imediat și un mic buton roşu într-o cutie de lemn, cunoscut încă din primul său mandat. Acesta fusese îndepărtat de Joe Biden, însă acuma  revenit din nou pe masa președintelui.

Ei bine, butonul are o funcție importantă pentru Donald Trump. Mai exact, atunci când îl apasă, un agent al administrației sale îi aduce Coca-Cola dietetică. Liderul american este un mare fan al sucurilor fără zahăr. În trecut, el obișnuia să bea până la 12 cutii pe zi.

Donald Trump a mai făcut și alte schimbări în Biroul Oval de la Casa Albă în doar câteva ore, cât a durat plecarea fostului președinte și revenirea sa. Acesta a readus portretul primului preşedinte american George Washington şi bustul prim-ministrului britanic Winston Churchill, înlăturate de Joe Biden în timpul mandatului său.

Totodată, au fost puse pe pereți portretele lui Benjamin Franklin, Thomas Jefferson şi Alexander Hamilton, primul secretar al Trezoreriei ţării. Sculptura din bronz „Bronco Tamer”, înfăţişând un cowboy care încearcă să domolească un cal, realizată de artistul Frederic Remington, a fost și ea instalată în biroul lui Donald Trump.

Chișinău, în topul mondial al celor mai criminale orașe

La începutul anului 2025, baza globală de date Numbeo a actualizat clasamentul orașelor cu cele mai ridicate niveluri de criminalitate, scrie sinteza.org.

Conform acestui raport, Chișinău ocupă locul 216 din 380 de orașe, cu un indice al criminalității de 42.0. Comparativ cu anul precedent, când indicele era de 42.7, situația a rămas aproape neschimbată.

În cadrul clasamentului european, capitala Republicii Moldova se situează pe locul 65 din toate orașele evaluate. În Europa de Est, Chișinău ocupă locul 10, reflectând o poziție medie în comparație cu alte orașe din regiune.

Pe primele cinci locuri ale clasamentului european se află:

Marsilia, Franța – indice al criminalității: 66.0

Bradford, Regatul Unit – 65.9

Coventry, Regatul Unit – 64.4

Birmingham, Regatul Unit – 64.2

Napoli, Italia – 64.0

Indicele criminalității calculat de Numbeo este bazat pe sondaje realizate printre utilizatorii platformei din întreaga lume.

Incendiu într-o clădire din Bălți: 13 persoane au fost evacuate, o tânără a ajuns la spital

Pompierii din nordul țării au evacuat 13 persoane care riscau să se intoxice cu fum în urma unui incendiu, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pompierii din nordul țării au evacuat 13 persoane care riscau să se intoxice cu fum în urma unui incendiu. Cazul a avut loc în noaptea de 22 ianuarie, într-un bloc locativ cu 9 nivele din strada Suceava 15/A municipiul Bălți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 02:00. Potrivit informațiilor înregistrate, la etajul 2 a unui bloc de locuit a fost observată flacără deschisă. Imediat, la fața locului au intervenit 4 echipe de pompieri și salvatori. Ajunși, aceștia au stabilit că ardeau bunuri materiale într-o cameră a unui apartament. Salvatorii au evacuat proprietara o femeie în vârstă de 26 de ani. Aceasta, ulterior a fost preluată de echipa de medici a Serviciului de Urgență, întrucât a suferit o intoxicație cu monoxid de carbon.

În timpul misiunii, pompierii au evacuat locatarii de la etajele superioare pentru evitarea intoxicației acestora cu produsele de ardere. În urma incendiului victime nu au fost raportate.

Pompierii au reușit localizarea arderii la ora 02:37 și lichidarea completă la ora 02:56. Arderea a afectat în totalitate bunurile materiale dintr-o cameră cu suprafața de 12 m2.

În urma cercetărilor preliminare efectuate la fața locului specialiștii au stabilit că incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza imprudenței în timpul fumatului.

Toate circumstanțele producerii incendiului urmează a fi investigate.

IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile antiincendiare, în mod special să evite fumatul în propriile locuințe si sa utilizeze cu responsabilitate sursele de aprindere.

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații de risc.

Produse 100% naturale de la Dina Medica
Articolul anterior
Filmul “Prometheus”, criticat de Vatican
Articolul următor
Close menu