Vezi cine a luat Premiile Emmy 2012

Claire Danes și Damian Lewis, cei mai buni actori în serial de drama la Emmy 2012

În acest an la Premiile Emmy 2012 protagoniștii serialului despre terorism Homeland, Claire Danes și Damian Lewis au primit titlul de cea mai bună și cel mai bun actor într-un serial de dramă.

La secțiunea comedie Modern Family a dominat reușind să ducă acasă premiul pentru cel mai bun serial-comedie, iar Julie Bowden și Ty Burell, actorii din acest serial, au câștigat premiile pentru cei mai buni actori secundari. „Suntem norocoși ca avem unde să lucrăm și că facem ceea ce ne place cu oamenii pe care îi iubim” a declarat Steve Levitan, creatorul serialului.

Julia Louis-Dreyfus din serialul Veep și Jon Cryer, actorul din Two and a Half Men au fost consideraţi cei mai buni actori de comedie din producțiile TV ale ultimului an. Una dintre marile dezamăgiri ale serii a fost serialul Downton Abbey care a primit un singur premiu – Maggie Smith pentru cea mai bună actriță secundară într-un serial de dramă.

În schimb producția Game Change, a fost aleasă cea mai bună miniserie a anului fiind premiată, pentru scenariu, regie și cea mai bună protagonistă obținută de actrița Julianne Moore.

Vezi mai jos întreaga listă de câștigători!

Cel mai bun serial – drama:

Breaking Bad – (AMC)

Mad Men – (AMC)

Game of Thrones – (HBO)

Boardwalk Empire – (HBO)

Downton Abbey – (PBS)

Cel mai bun actor principal într-un serial – dramă:

Bryan Cranston – Breaking Bad (AMC)

Michael C. Hall – Dexter (Showtime)

Jon Hamm – Mad Men (AMC)

Hugh Bonneville – Downton Abbey – (PBS)

Steve Buscemi – Boardwalk Empire – (HBO)

Cea mai bună actriță principală într-un serial – dramă:

Glenn Close – Damages (DirecTV)

Michelle Dockery – Downton Abbey (PBS)

Julianna Margulies – The Good Wife (CBS)

Kathy Bates – Harry’s Law (NBC)

Elisabeth Moss – Mad Men (AMC)

Cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial – dramă:

Archie Panjabi – The Good Wife (CBS)

Christine Baranski – The Good Wife (CBS)

Christina Hendricks – Mad Men (AMC)

Anna Gunn – Breaking Bad (AMC)

Joanne Froggatt – Downton Abbey – (PBS)

Surse: procinema.ro

Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial – dramă:

Giancarlo Esposito – Breaking Bad (AMC)

Brendan Coyle – Downton Abbey – (PBS)

Jim Carter – Downton Abbey – (PBS)

Peter Dinklage – Game of Thrones (HBO)

Jared Harris – Mad Men (AMC)

Cel mai bun serial – comedie:

30 Rock – (NBC)

Curb Your Enthusiasm – (HBO)

The Big Bang Theory – (CBS)

Veep – (HBO)

Girls – (HBO)

Cel mai bun actor principal într-un serial – comedie:

Alec Baldwin – 30Rock (NBC)

Jim Parsons – The Big Bang Theory (CBS)

Larry David – Curb Your Enthusiasm (HBO)

Louis C.K – Louie (FX)

Don Cheadle – House of Lies (Showtime)

Cea mai bună actriță rol principal într-un serial – comedie:

Tina Fey – 30Rock (NBC)

Lena Dunham – Girls – (HBO)

Edie Falco – Nurse Jackie (Showtime)

Amy Poehler – Parks And Recreation (NBC)

Melissa McCarthy – Mike & Molly (CBS)

Zooey Deschanel – New Girl (Fox)

Cea mai buna miniserie sau film de televiziune:

American Horror Story (FX)

Hatfields & McCoys (HISTORY)

Luther (BBC America)

Sherlock: A Scandal In Belgravia (Masterpiece) (PBS)

Cel mai bun actor – miniserie sau film de televiziune:

Woody Harrelson – Game Change (HBO)

Bill Paxton – Hatfields & McCoys (HISTORY)

Clive Owen – Hatfields & McCoys (HISTORY)

Idris Elba – Luther (BBC America)

Benedict Cumberbatch – Sherlock: A Scandal In Belgravia (Masterpiece) (PBS)

Cea mai buna actriță – miniserie sau film de televiziune:

Connie Britton – American Horror Story (FX)

Nicole Kidman – Hemingway & Gellhorn (HBO)

Ashley Judd – Missing (ABC)

Emma Thompson – The Song Of Lunch (Masterpiece) (PBS)

Cel mai bun reality-show concurs:

So You Think You Can Dance (FOX)

Dancing With The Stars – (ABC )

Project Runway – (Lifetime)

Top Chef – (Bravo)

Sursa: Getty.com

O mamă și fiica ei au fost diagnosticate cu același tip de cancer, la o distanță de doar zece zile

O mamă din Anglia a trecut prin momente delicate după ce a fost diagnosticată cu cancer, dar coșmarul a venit abia zece zile mai târziu, când fiica ei a primit același diagnostic. Doi ani mai târziu, acestea au decis să-și spună povestea, atrăgând atenția asupra importanței cercetării din domeniu, scrie peroz.ro.

În 2022, Catherine Tudor a fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiu al treilea. Zece zile mai târziu, fiica ei, Rihannon, a aflat că suferă de aceeași boală, dar într-un stadiu mai avansat.

„Când mama mi-a mărturisit că a fost diagnsoticată cu cancer am fost tristă. Îmi amintesc că mi-am spus că „probabil a avut ghinion, dar eu voi fi bine!”, a povestit ea potrivit People, adăugând: „Care ar fi fost șansele ca amândouă să fim diagnosticate cu aceeași boală la un interval de o săptămână?”

Rihannon, care locuiește în Cheltenham, Anglia, însă, nu doar că a primit același diagnostic, dar boala era într-un stadiu mai avansat. Mai exact, medicii i-au descoperit peste 20 de tumori în ficat și în plămâni, fapt pentru care a fost nevoită să înceapă imediat ședințele de chimioterapie și alte tratamente, în încercarea de a opri extinderea cancerului. 

Doi ani mai târziu, Rihannon continuă tratamentul împotriva cancerului, iar mama ei a fost declarată vindecată: „Am trăit un amalgam de emoții, dar sunt foarte puternică și pozitivă”, a mai declarat tânăra, într-un interviu la BBC, mărturisind că această gândire pozitivă a ajutat-o să depășească această perioadă.

„Când te gândești că poți să lupți cu boala, că poți să treci prin ea, corpul răspunde în aceeași manieră. Iar corpul meu, slavă Domnului, are un răspuns pozitiv de mai bine de doi ani, am avut numeroase tumori care au scăzut în dimensiune”, a povestit femeia.

Chiar dacă este foarte optimistă, ea a descris chimioterapia, radiațiile și operația ca fiind brutale. Tocmai de aceea, speră ca oamenii de știință să descopere alte tratamente, unele mai blânde.

„Cercetarea mă ajută să sper, să merg mai departe. Îmi doresc ca specialiștii să descopere alte terapii care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vital”, a mai spus ea, potrivit sursei citate.

Taxă de intrare în Veneția, din 25 aprilie. Zilele în care poate fi vizitată gratis

Veneția a introdus o taxă de intrare, începând din 25 aprilie. Dar taxa se aplică doar în anumite zile, iar anumite categorii de turiști pot fi exceptați de la plata sa, scrie evz.ro.

Reprezentanții unui foarte celebru oraş – Veneția – s-au gândit să mai domolească din fluxul de vizitatori prin introducerea unei taxe de intrare.

Valoarea acesteia va fi de 5 euro pentru turiști și se va aplica în weekenduri, începând cu 25 aprilie.

Măsura își propune să mai reducă aglomerația în oraș și va fi aplicată până la jumătatea lunii iulie.

Mai exact, taxa se aplică în 29 de zile specifice, între 25 aprilie și 14 iulie, respectiv 25-30 aprilie, 1-5, 11, 12, 18, 19, 25 și 26 mai, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 29, 30 iunie și 6, 7, 13 și 14 iulie. Astfel, că în cazul în care veți evita aceste zile veți putea să faceți o mică economie.

Dar, evitarea zilelor cu taxă nu este singura posibilitate aflată la dispoziția vizitatorilor de a nu o plăti. Cum taxa este obligatorie pentru toți turiștii care intră în acest oraş între orele 8:30 și 16:00, cu orice fel de mijloc de transport (tren, feribot etc.), în zilele arătate, planificarea sosirii în Veneția în alt interval orar decât cel menționat este o a doua modalitate de a vă aduce o mică economiei în bugetul de vacanță.

De asemenea, taxa de intrare nu se va plăti de către turiștii care înnoptează în hoteluri din Veneția.

Practic, oficialii orașului Veneția și-au propus să descurajeze un pic turismul de tip „hit and run” în anumite zile, când numărul de vizitatori este foarte mare.

Cei care nu respectă regulile riscă amenzi cuprinse între 50 și 300 de euro, potrivit Mediafax.

Descoperire macabră în România! Schelete umane, inclusiv unul de copil, găsite în curtea unui spital din Vaslui

O descoperire macabră a fost făcută în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui, acolo unde 13 schelete au fost găsite ca urmare a unor săpături de excavare, scrie evz.ro.

Anchetatorii consideră inițial că spitalul ar fi fost edificat peste un cimitir vechi și există indicii concludente că nu este vorba despre o groapă comună.

Schelete umane găsite în curtea Spitalului nr. 2 din Vaslui

Conform autorităților de la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” din Vaslui, au fost identificate 13 schelete, dintre care 12 aparțin adulților și unuia unui copil.

În acest moment, săpătura de supraveghere s-a transformat într-o săpătură preventivă, pe cale de consecinţă, ne vom organiza în aşa fel încât să facem această lucrare pentru a putea descărca arheologic zona.

Se pare că sunt două nivele de înhumare, unul contemporan şi unul de tip medieval, însă toate aceste lucruri se pot spune doar după ce se vor face analizele specifice, ca să ne putem da seama exact din ce perioadă sunt”, a transmis directorul Muzeului Judeţean „Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.

El subliniază că nu există niciun indiciu că ar fi vorba despre o groapă comună. Scheletele sunt aranjate într-un mod specific, existând urme ale unor sicrie.

Procesul de construcție a fost suspendat pe termen nelimitat pentru a permite desfășurarea activităților de descărcare arheologică. Pentru a asigura o cercetare precisă, specialiștii intenționează să folosească scanările magnetometrice.

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, într-o primă etapă, constructorul care efectua lucrările de excavare în zonă a raportat descoperirea unui schelet uman, iar ulterior au fost găsite și alte schelete.

În urma acestor evenimente, poliția a inițiat o anchetă, iar un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis, potrivit Agerpres.

Lucrările de la Spitalul nr. 2 Vaslui urmează să se construiască două corpuri noi de clădiri, pentru secțiile Psihiatrie și Boli Infecțioase.

Produse 100% naturale de la Dina Medica
Articolul anterior
Filmul “Prometheus”, criticat de Vatican
Articolul următor