Vezi cine de Dragobete şi-a amintit de prima iubire

Prima dragoste nu se uită niciodată! Este sentimentul care te poartă departe în amintiri, care te prinde în dans şi îţi cântă la ureche primele declaraţii de dragoste. Ne-am obişnuit să auzim femeile vorbind cu nostalgie despre prima iubire, pentru că aşa sunt femeile, trăiesc cu pasiune şi… cu amintiri. Dar oare bărbaţii iubesc la fel?Iată ce ne-au răspuns…

separator

Laurentiu popescuLaurenţiu Popescu, interpret

despre Adela

Primele sentimente de dragoste, dar cred că e prea tare spus dragoste, când am simtit că-mi place de o fată a fost încă pe când eram la grădiniţă.

Mi-aduc aminte cum educatoarea a intrat pe uşă în grupă cu o fetiţă şi ne-a prezentat-o ca pe noua noastră colegă, mi s-a părut atât de frumoasă. Mai târziu ne-am şi împrietenit, ne jucam împreună. Înainte de a merge la şcoala a plecat cu familia de la noi din sat şi de atunci n-am mai văzut-o şi nici n-am auzit nimic de ea. Nici nu ştiu dacă a avut sau mai are rude în sat, totuşi, rămâne o amintire frumoasă şi sinceră.

Iulian TurcanuIulian Ţurcanu, dansator

despre Cristina

Mama  mea a fost educatoare, respectiv la grădiniţă eu eram permanent cu ea. Într-un fel mă simţeam protejat şi avantajat, oarecum. Când am mai crescut, mama a luat o nouă grupă de copii, atunci a venit o fată cu rochiţă albă şi frumoasă. La cât eram de mândru că sunt un fel de şef, făceam mereu comentarii, când am văzut-o pentru prima dată am luat apă în gură. Eu deja îmi imaginam că suntem o familie, mergem împreună la şcoală, apoi la serviciu… dar toate planurile mele erau doar în capul meu, deoarece idee nu aveam cum să-i spun că sunt atât de îndrăgostit.

Unica modalitate de a o cuceri era să-i atrag mai multă atenţie şi să o apăr dacă cineva de la grădiniţă avea intenţia să o supere. Dar nu aveam niciun rezultat şi atunci am încercat, ca orice băieţel, o altă abordare. Am început să fug după ea, să o trag de cosiţe şi să fac orice ca ea să vrea să fugă după mine, să mă caute, să-mi spună ceva de bine sau de rău, doar să-mi acorde atenţie. Toată această nebunie  a durat foarte mult.  Până şi mama mea şi tata ei ştiau despre asta , dar tot nu aveam curaj să-i spun despre sentimentele mele. Nici pâna astăzi nu i-am spus . De fiecare dată când îmi aduc aminte, zâmbesc. Cristina este o amintire frumoasă, deoarece a fost prima mea dragoste.

A_ex BivolAlex Bivol, producător

despre Dana

Am avut multe simpatii la grădiniţă şi la şcoală, dar toate s-au şters din amintirea mea datorită primii iubiri adevărate. Pentru prima dată mi-am pierdut minţile din dragoste la 21 de ani. Este acel sentiment care m-a convins că prima dragoste nu se uită niciodată. A fost o relaţie PLINĂ de toate, trăită intens şi sincer. Uneori chiar îmi pare rău că nu a mai durat. Pe de altă parte, poate e mai bine aşa. Eram prea tineri şi aveam toate şansele să stricăm totul. Mi-a fost foarte greu, prea greu să îmi revin  după desparţirea aceea. Dar a trecut, cum trec toate în viaţa asta şi noi am rămas prieteni. Dana este în SUA acum şi mai comunicăm din când în când. Nu cred că aş putea uita cândva  acest sentiment – prima dragoste!

Cod Galben de vânt în toată țara! Cât de frig va fi astăzi

Meteorologii au emis pentru astăzi un avertisment cod galben de vânt în toată țara. Avertizarea întră în vigoare la ora 10:00 și va fi valabilă până mâine, 28 aprilie.

Pe arii extinse se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

Și temperatura aerului va fi destul de rece astăzi. Vor fi cel mult 11 grade în timpul zilei, iar cerul va fi parțial noros.

Cu ce a impresionat jurații de la ”Chefi la cuțite” un tânăr din R. Moldova

Alexei Buga, un tânăr de 21 de ani din Republica Moldova, a reușit să obțină trei cuțite la emisiunea „Chefi de cuțite”. Tânărul este ajutor de bucătar și a preparat pentru cei trei chefi tortul Medovik. Astfel, acesta a reușit să treacă în etapa următoare, scrie diez.md.

Alexei este student la Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, iar prestația acestuia poate fi urmărită în videoclipul de mai jos.

Pe 1 iunie, țara noastră va găzdui summitul Comunității Politice Europene. 50 de șefi de state și de guverne vor veni în Moldova

Pe 1 iunie, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene. Pentru prima dată, Republica Moldova va găzdui aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene anunță Prima Sursă guvernamentală.

Comunitatea Politică Europeană este un for înființat anul trecut, unde liderii europeni discută soluții la cele mai urgente probleme ale Europei, precum sunt securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Mesajul Maiei Sandu cu această ocazie:

”Stimați cetățeni, Moldova capătă respectul a tot mai multe țări ale lumii și este tratată ca partener egal. Evenimentul istoric care se va desfășura în țara noastră pe 1 iunie așează Moldova la masa de discuții a statelor europene, un loc pe care l-au câștigat pe merit cetățenii noștri.

Pe 1 iunie, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene, un moment simbolic care reprezintă atât o recunoaștere internațională pentru țara noastră, cât și o responsabilitate imensă.

Comunitatea Politică Europeană este un for înființat anul trecut, unde liderii europeni discută soluții la cele mai urgente probleme ale Europei, precum sunt securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

La 1 iunie, în satul Bulboaca, în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi, țara noastră va avea onoarea, pentru prima dată, să găzduiască aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Vom pune în dezbatere chestiuni vitale legate de război și pace, de viitorul Europei – de viitorul celor 750 de milioane de oameni ce muncesc pe continentul european. Adică, și de viitorul Republicii Moldova, ca stat european ce și-a ales drumul său ferm în UE.

Pentru acest obiectiv muncim. Vrem să fim parte integrantă a pieței europene, să vindem tot mai multe produse moldovenești în țările UE, să ne conectăm în rețeaua de transport europeană, așa încât moldovenii să poată călători mai ușor, mai ieftin și mai repede. Dorim să contribuim la o Europă mai bine conectată și mai stabilă.

Vrem să demonstrăm că suntem un partener de încredere, gata să contribuie activ la consolidarea unității și securității pe continentul european.

Pentru noi, cetățenii Republicii Moldova, summitul are o semnificație majoră.

Este o recunoaștere internațională, și o oportunitate de a întări legăturile noastre cu țările europene – cu lumea liberă.

Este și un mesaj foarte clar că Moldova nu este singură.

Prezența celor 50 de lideri europeni la Bulboaca spune răspicat că Moldova are prieteni numeroși și puternici, care ne susțin în dorința noastră de a menține pacea și stabilitatea – acasă, în regiune și pe tot continentul european.

În aceste vremuri dificile, când Rusia continuă să ducă un război inuman împotriva Ucrainei, sprijinul diplomatic oferit de acest eveniment este de neprețuit. Țările europene nu vor abandona Republica Moldova în nicio circumstanță. Pacea și democrația în țara noastră vor fi protejate. 

Acest eveniment este important și pentru parcursul european al Republicii Moldova. Liderii statelor membre vor fi aici, și ne vor cunoaște mai bine. 

Pentru noi este un prilej să arătăm că suntem un popor pașnic, muncitor și demn, alineat la valorile europene.

Este meritul vostru, al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, de acasă și din diasporă, că Europa va veni la noi acasă. 

Acest summit oferă o oportunitate de excepție pentru a ne afirma angajamentul neechivoc față de reformele pe care le realizăm pentru a deveni – în viitorul apropiat– o țară membră a Uniunii Europene.

Astfel, summitul reprezintă o investiție în viitorul Moldovei.

Toate instituțiile statului, la toate nivelurile, înțeleg valoarea acestui eveniment. Succesul și mândria noastră, a moldovenilor, în urma summitului depinde de contribuția fiecăruia dintre noi, a tuturor. Întreaga lume va avea ocazia să ne vadă așa cum suntem: omenoși, deschiși la suflet, dar principiali față de valorile în care credem, liberi în gândire și respectuoși față de cei din jur, disciplinați și încrezători în viitorul țării noastre. Vom arăta că în momentele cheie ale istoriei noastre știm să fim uniți și curajoși. 

Avem de ce să fim mândri că suntem gazda acestei reuniuni istorice. La Paris, la Viena, la Varșovia și la Roma, în toate capitalele, se va discuta în curând despre Republica Moldova. 

Bulboaca va deveni localitatea moldovenească ce a găzduit 50 de președinți și prim-miniștri europeni. Dintr-o zonă gri și necunoscută multora, Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei. Să ne implicăm cu toții pentru a arăta că Republica Moldova este un stat democratic, solid, responsabil și dedicat integrării europene. Că Moldova este o țară frumoasă. Și că Uniunea Europeană va fi mai bogată cu Moldova parte din ea.

Aceste lucruri le vom spune răspicat și pe 21 mai la Adunarea Moldova Europeană, când toți cetățenii, adunați în Piața Marii Adunări Naționale, își vor arăta sprijinul pentru calea europeană aleasă de țara noastră și pentru un viitor european al copiilor noștri. 

Aceste lucruri le vom spune ferm și încrezători pe 1 iunie tuturor președinților, prim-miniștrilor prezenți în țara noastră. 

Moldova are voința și capacitatea să devină un stat puternic, egal printre țările lumii, o țară care știe să apere valorile europene, să participe la asigurarea securității în regiune și să întărească întreaga Uniune Europeană. 

Moldovenii sunt auziți și respectați. Suntem mândri de locurile în care ne-am născut și vrem să facem parte din familia europeană. Moldova se ridică și toată lumea va vedea acest lucru.”, spune președintele.

Geta Burlacu joacă cu dorinţele copiilor ei
Articolul anterior
Celebrități căsătorite cu oameni obișnuiți!
Articolul următor