Paddy Jones este un adevărat fenomen! Bătrânica danseza salsa mai bine decât mulți tineri, își mișcă picioarele cu viteza luminii și face acrobații alături de profesorul și partenerul ei de dans, spaniolul Nico Espinoza Espinoza. Paddy a dansat pentru prima oara acum mai bine de 70 de ani. Aceasta a participat la concursul de talente din Marea Britanie, iar ultima apariție a avut-o la concursul Sanremo 2018.
Bătrânica a intrat în Cartea Recordurilor pentru ,,cea mai în vârstă dansatoare de salsa acrobatică din lume”.
Bijuterii de lux, de peste 16 mii de euro, nedeclarate la Aeroport
Bijuterii de lux de peste 16 000 de Euro, nedeclarate la vamă, depistate la Aeroport, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.
Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Aeroportul Internațional Chișinău, urmare a controlului de specialitate al bagajelor pasagerilor de la ruta “Paris-Chișinău”.
Astfel, în bagajul unei pasagere, au fost depistate mai multe bijuterii de lux de marca ,,Tiffany&Co”, ce nu au fost declarate autorității vamale.
Preliminar, valoarea bijuteriilor este de peste 16000 Euro.
Documentată pe caz este o nerezidentă, în vârstă de 36 de ani.
Bijuteriile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării speciale, iar persoana riscă să fie sancționată contravențional.
Jurnaliști moldoveni reținuți în stânga Nistrului: ONG-urile cer eliberarea imediată
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă perpetuarea practicilor abuzive și ilegale din partea forțelor separatiste de la Tiraspol în raport cu jurnaliștii și cer autorităților constituționale ale Republicii Moldova să asigure eliberarea imediată a reporterilor postului de televiziune Studio-L, se arată într-o declarație a Centrului pentru Jurnalism Independent.
La 15 noiembrie, cameramanii postului TV Studio-L au fost reținuți de către forțele de securitate nerecunoscute de la Tiraspol în timp ce își exercitau misiunea jurnalistică. Atenționăm autoritățile legitime ale Republicii Moldova asupra gravității ingerințelor aduse drepturilor și libertăților omului, garantate la nivel național și internațional, atât prin încălcarea libertăților individuale și siguranței persoanelor, cât și prin ingerințele aduse drepturilor speciale garantate jurnaliștilor.
Reamintim că art. 25 al Constituției Republicii Moldova garantează inviolabilitatea libertății individuale și a siguranței persoanei, iar în virtutea art. 4 alin. (1) al Legii privind libertatea de exprimare, statul este obligat să garanteze libertatea de exprimare a mass-mediei. Astfel, nimeni nu poate interzice sau împiedica mass-media să răspândească informații de interes public decât în condițiile legii. Mai mult, alin. (5) al aceluiași articol prevede că împiedicarea ilegală intenționată a activității mass-mediei atrage răspundere penală.
Organizațiile semnatare condamnă cu vehemență acțiunile abuzive și ilegale ale forțelor separatiste de la Tiraspol, îndreptate împotriva jurnaliștilor, și semnalează inadmisibilitatea tolerării unor astfel de încălcări grave.
Cerem autorităților legitime ale Republicii Moldova să intervină imediat pentru eliberarea reporterilor redacției Studio-L, reținuți la Tiraspol, dar și să întreprindă măsurile necesare în vederea asigurării drepturilor și libertăților garantate de lege presei.
Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociația Media Guard
Asociația Presei Electronice
Asociaţia Presei Independente
Centrul „Acces-Info”
Centrul de Investigații Jurnalistice
Comitetul pentru Libertatea Presei
Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic
RISE Moldova
Individul prins la vamă cu 550 mii euro a fost achitat. Procurorii și-au exprimat dezacordul și spun că vor contesta decizia
Urmare a trimiterii în judecată de procurorii PCCOCS a bărbatului, care în octombrie 2023 a sosit din România prin vama Sculeni cu 550.000 euro, fără să-i declare, așa cum o cere legea, Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani) a pronunțat o sentință de achitare, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.
Însă, acuzatorii de stat consideră că circumstanțele faptice și probatoriul acestui dosar de contrabandă au fost examinate și apreciate eronat de instanța de judecată prin sentința din 13 noiembrie. Prin urmare, procurorii sunt determinați să o conteste la Curtea de Apel Chișinău.
Reamintim că, după cum anunțau procurorii PCCOCS și Serviciul Vamal la reținerea sumei nedeclarate, bărbatul cu vârsta de sub 60 de ani sosise la intrarea în țară dis-de-dimineață, la volanul unei mașini de lux și le-a comunicat inspectorilor vamali că și-ar dori să revină în Moldova, în ospeție la mama sa și că nu ar avea nimic de declarat.
Totuși, ofițerii de la Serviciul Vamal i-au verificat mașina, iar în portbagaj a fost găsită valiza cu pricina. Astfel, în unul din compartimente aceasta conținea haine, iar sub stofa de protecție a valizei – suma de 550.000 de euro pe care acesta nu o declarase.
Potrivit Codului penal, contrabanda comisă în astfel de circumstanțe se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani.
Notă: Până la o hotărâre judecătorească finală, persoana continuă să beneficieze de prezumția nevinovăției, potrivit legii.